chemik Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Jak juz kiedys obiecalem napisze jak tanio (i legalnie) zdobyc okulary Uvex... Teraz troche wstepu: Firma Uvex to nie tylko sprzet dla sportowcow ale przede wszystkim producent srodkow ochrony osobistej dla pracownikow (wiecie - gumofilce, kufajki, ochronniki sluchu itp.)... Maja w swojej ofercie dosc duzy wybor okularow ochronnych... Wystarczy wejsc na (dlugo sie otwiera gdyz to .pdf): http://www.uvex.pl/p...vex_okulary.pdf i wybrac to co sie podoba... Ja polecam model x-one (strona 12)... Nastepnie nalezy wejsc na: http://www.uvex.pl/dystrybutorzy_2.php i wybrac region, w ktorym mieszkamy... Otworzy sie lista dystrybutorow... Sa to glownie sklepy i hurtownie ze sprzetem BHP... Teraz trzeba znalezc swoje (lub pobliskie) misato, zadzwonic, zapytac o dostepnosc i w przypadku pozytywnej odpowiedzi pojechac kupic... Wady takiego rozwiazania: To sa okulary ochronne wiec ich design nie jest az tak powalajacy na kolana (niektore modele sa ochyde ale wiadomo, ze spawalniczych nikt sobie do uzytku codziennego nie kupi)... Zalety takiego rozwiazania: Cena - model x-one kosztuje 18 PLN... Pelna ochrona UVA i UVB (okulary ze straganu jej nie maja)... Gwarantowana wytrzymalosc mechaniczna - to sa okulary przemyslowe wiec maja atesty na uderzenia, zginania, lamanie itp... Nie ma obawy, ze przy uderzeniu pekna, a odpryski sklecza nam oczy... Okulary sa bardzo lekkie - model x-one wazy tylko 28g... Powodzenia... P.S. Na allegro takie same kosztuja tez nieduzo gdyz tylko 23 PLN: http://www.allegro.p...szych_uvex.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Chemik jesteś wielki dobry link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Odwaliłeś kawałek dobrej roboty. Dzieki Chemik- przyda mi się ta informacja. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dawno już kupiłem sobie x-one na allegro za coś koło 20 zł i potwierdzam, że są świetne zwłaszcza na rower bo zapewniają szerokikąt widzenia, szczelnie przylegają do twarzy, są lekkie i przede wszystkim niezbyt ciemne tak więc z powodzeniem można je używać nawet w niecałkiem słoneczny dzień. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Spyder... Ja tez kupilem je glownie z mysla o rowerze... Dwie pary - szare i bezbarwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 http://www.allegro.p..._promocji_.html Teraz są po 19,90. Chemik a jak z ich wielkością. Mam duży baniak i nie chciałbym aby mnie cisneły. Też potrzebuję okulary na rower. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Pawel, ja mam rozmiar glowy 59 i moge ci zagwarantowac, ze nawet na wieksza wejda... Na rower sa bardzo dobre - sam mam dwie pary to tego celu (szare i bezbarwne)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dzięki bardzo!Do tej pory jeździłem w okularach Brendy. Są o.k. Ale starsze połamałem, a nowsze nie leżą za dobrze i spadają mi z nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Na pewno coś dobierzesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Ludek... Te najtansze na kobiete moga byc za duze ale moze je robia w rozmiarach wiec warto rozeznac temat blizej... Zadzwoni, popytaj o ceny, a pozniej ich odwiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas2332 Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja i moja zonka nabylismy te okularki.sa super.a bylo tak.kumpel mi polecil wiec je nabylem.przymierzam:) i sa oki.moja zonka jak zobaczyla i przymierzyla powiedziala ze tez chce takie wiec zamowilem i mamy razem takie same.uwazam ze to dobre okulary na rower ale zobaczymy jak spisza sie na nartach!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi