pakotomasz Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Rozumiem, że całodzienny karnet za 10E będzie obowiązywał tylko w dniu otwarcia sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 [quote name='pakotomasz']Rozumiem, że całodzienny karnet za 10E będzie obowiązywał tylko w dniu otwarcia sezonu?[/QUOTE Hmm ciężko stwierdzić. Na pewno w dniu otwarcia, może też w niedzielę. Trzeba by maila skrobnąć i zapytać. Ja nie wnikałem, bo wybieram się tylko w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Pozwole sobie zabrac głos w dyskusji bo moim zdaniem słowa gajowego są grubo przesadzone i mijają sie z prawdą. Patrzysz kolego tylko z jednej strony bo Tobie się cos nie podobało, trzeba dostrzegac tez plusy, nie tylko minusy. A wiec po koleji : Dojazd - z Czestochowy na Katowice, potem Bielsko nastepnie Żywiec, Wegierska Górka, Milówka, Ujsoły, Granica, Zakamenne i Orava. Ważne aby w Zakemenne na głownym skrzyzowaniu skrecic w prawo (bedzie tylko w lewo lub prawo). Dojazd jest łatwy ale doś długi. Ja ze Świętochłowic jade okolo 2h-2.20h. Ośrodek - wjezdzasz na parking i... są miejsca, parking super przygotowany, odsniezony, bezposrednio przy stoku, oczywiscie darmowy. Jednym słowem ze świeca szukac takiego u nas w Polsce np. w Beskidach. Płacic można w euro a takze złotówkach, ale kurs jest sredni. Polecam płatnośc kartą - honoruja każdą, ja płaciłem visa elektron i kurs był ekstra i nie trzeba wymieniać. Jesli jednak nastawiasz sie na jedzenbie w knajpie, picie itd radze zabrac kilka E. Dodatkowo pobieraja kaucie za karnet i przy zwrocie dostaniesz ja takze w E. Na miejscu oczywiscie serwis, szkoła itd. Trasy - Dwie głowne przy kanapie. kanapa bardzo szybka, zero kolejek - zero, nawet w niedziel stoi sie max 30 sekund . Nie ma w Polsce osrodka z taka infrastrukturą i takim czasem oczekiwania, zwłaszcza w weekend. Trasy po oby stronach długie - ok 1200-1300m. Trasa opisana jako niebieska bardzo bardzo łatwa, super do nauki, szeroka, dopiero jej koncówka (jakies 200m) jest ciut stromsza. Jesli jezdzisz tak jak w profilu czyli 5 to ta trasa mozna zjechac raz na rozgrzewkę. Po drugiej stronie trasa czerwona. tak naprawde to taka mocna niebieska, czerwona raczej nie jest. Porównałbym ją do trasy w Białce, Małym Cichym itd. W sam raz na odpoczynek na nartach tak aby sie nie zmęczyc zbytnio. Po drugiej stronie wyciągi orczykowe oraz trzy trasy. Pierwsza od lewej (patrząc z dołu) czerwona - ja bym ja nazwał niebiesko czerwona, w górnej czesci wąska, ale nie z uwagi na ukształtowanie terenu a samo przygotowanie ratrakiem który przejezdza tam dwa razy co daje nam szerokosc okolo 5-8m. W dolnej czesci łączy sie ona z trasa na 2, jest juz szeroka i całkiem przyjemna. Trasa na 2 czyli czarno czerwona. jak dla mnie to typowa czerwona trasa. W górnej niby czarnej czesci dosc stromo - idzie poszaleć, potem wjezdzasz na łączony odcinek z trasa nr 1. Trasa nr 3 - cała czerwona, wąska około 5-10m, niestety bardzo czesto zamknieta. To tak w skrócie. Ja osobiscie lubie ten osrodek, pomimo ze nie ma tam jakis wymagajacych tras dobrze mi sie tam jezdzi a przede wszystkim zero ludzi !!. Niestety na chwile obecna trasy przy orczykach sa zamkniete - nie maja tam dosniezania wiec pewnie warunków nie ma i chodza tylko trasy przy kanapie - czyli masz taka trase jak w MC na cały dzien. Jeden znudzi sie po 30 minutach a drugi bedzie smigał 8h wiec tu juz nie doradze. ja sam zapewne bede tam w niedziele bo jak widze stoki w Beskidach oblodzone i zapchane gdzie za 10 zjazdów płaci sie 60zł to mam odruch wymiotny :-) Odnosnie pytania - tak Orava jest czynna do 16 Odnośnie jeszcze alternatywy. W spomnianym Zakamennym jest tez wyciag orczykowy z trasami 1300m - chyba 3 trasy. Wyglada na bardzo fajny ale jako sie jeszcze nie skusiłem. Wiem ze tani bo 12e za cały dzien. (jest tez jazda wieczorna do 21) Nastepnie gdybys w Zakemenne nie skreciła w prawo tylko w lewo dojedziesz do głownej drogi prowadzącej w strone Dolnego Kubina. po jakis 10km masz osrodek Ski Zabava - byłem, polecam, tanio, trasa ok 1000m czerwona, przyjemnie choc połamałem tam palec w seszłym roku :-)) Dalej jadąc dojedziesz do osrodka Ski Kubinska Hola - duzy osrodek, juz drogi niestety, ale chodza podobno tylko dolne czesci. Nie byłem wiec nie powiem. W połowie trasy jest takze inny osrodek, który ma nawet jazde wieczorną, ale nie podjezdzałem i nie oglądałem. W razie pytan pisz smiało - jak bede mogł pomoge. Moge tez dac namiar na inny ośrodek w Czechach z tej samej odległości z Czestochowy który polecam - dosc mało ludzi, dobre trasy a cicho o nim na forum . Dodatkowo mam namiar na jeszcze inny osrodek w CZ którego nawet nie ma na forum a który ma 10 tras od niebieskich po czarne - łącznie 10km i jest oddalony od Katowic na około 150-170km. Bede jechał tam w przeciągu 2 tyg wiec moge zdac relacje. Co to za ośrodek ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 byłem 10.01.2013. Ludzi sztuk 8, karnet 16 euro plus 3 zwrotnej kaucji. Można płacić złotówkami nadal 1e = 4 zl więc przelicznik lepszy niż w kantorze ( ja wymieniałem za 4.15) Ehhh jakąś olbrzymią sympatią darzę ten ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 byłem 10.01.2013. Ludzi sztuk 8, karnet 16 euro plus 3 zwrotnej kaucji. Można płacić złotówkami nadal 1e = 4 zl więc przelicznik lepszy niż w kantorze ( ja wymieniałem za 4.15) Ehhh jakąś olbrzymią sympatią darzę ten ośrodek. Jak oceniasz tamtejsze warunki na obecny czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakotomasz Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ja jechałem tą trasa na przełomie roku i żadnych łańcuchów nie zakładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 W sobotę się tam wybieram, oczywiście drogą Ujsoły-Novot. Panowie jak to jest z łańcuchami na koła? W Słowacji są wymagane i na tej trasie jest obowiązek zakładać? Jeśli są trudne warunki i nakaz to trzeba założyć. U Słowaków ,jeśli nie dostosujesz się do przepisów czy realnej sytuacji a coś tobie się stanie lub ktoś spowoduje kolizję, itp to bulicie i ponosicie winę, że nie mieliście założonych lub łyse opony, itp. Kraje alpejskie poszły jeszcze dalej i np w Niemczech ,od zeszłego roku obowiązują tylko zimówki o odpowiednim profilu. Myślę, że do nas to też przyjdzie!? Podobno ten nakaz (łańcuch na nieb. tle który często tam widnieje) obowiązuje tylko dla poj. ciężarowych - trzeba to sprawdzić!? A może ktoś zna tę aktualizację do kodeksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Czy była otwarta druga strona z orczykami ? Jeśli tak to ile tras i w jakim stanie były ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Podobno ten nakaz (łańcuch na nieb. tle opasujący koło) który często tam widnieje obowiązuje tylko dla poj. ciężarowych - trzeba to sprawdzić!? U policji to sprawdziłem - nakaz obowiązuje także osobówki a mechanizm kar jest podobny jak w SK lub CR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Byłem wczoraj - powiem tak - spotkać takie warunki, tyle ludzi i tak piękne widoki to jak zobaczyć yeti. Jeden z lepszych wyjazdów od lat - poprostu rewelacja. Na Kohutiku tak sie postarali ze dołozyli dwie odnogi tras z czego zrobiło sie pięć sympatycznych szlaków a najlepsza była hopka przed czarną :-P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Tutaj największy opad śniegu. Jak podaje www.holidayinfo.sk przybyło około 60 cm. Obecnie jest tam do 120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Od której do której jest czynny stok? Na stronie nie potrafię znaleśc tej informacji... Na głównej stronie az bije po oczach :) 9-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam Najlepszy wyjazd w tym roku. Czynne wszystkie trasy, warunki doskonałe. Zero przetarć, idealnie wyratrakowane, płasko jak na pupci niemowlęcia . IDEALNIE. Żeby jeszcze tylko w miejsce orczyka na Kohutik kanapę postawili, byłby raj na ziemi. W knajpce na dole przy wyciągach obiad 3Euro, wszystkie dania obiadowe po 3Euro. Pizza z pieca, takiego opalanego drewnem, 4,70 Euro, każdy rodzaj. Na stoku były dwie imprezy, slalom dla dzieci + zawody w snowparku. Mimo tego brak kolejek do wyciągu, jazda non stop. Nie był to pierwszy mój wyjazd do tego ośrodka, ale stanowczo najbardziej udany. Chyba jeszcze raz go odwiedzę w tym sezonie. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam Najlepszy wyjazd w tym roku. Czynne wszystkie trasy, warunki doskonałe. Zero przetarć, idealnie wyratrakowane, płasko jak na pupci niemowlęcia . IDEALNIE. Żeby jeszcze tylko w miejsce orczyka na Kohutik kanapę postawili, byłby raj na ziemi. W knajpce na dole przy wyciągach obiad 3Euro, wszystkie dania obiadowe po 3Euro. Pizza z pieca, takiego opalanego drewnem, 4,70 Euro, każdy rodzaj. Na stoku były dwie imprezy, slalom dla dzieci + zawody w snowparku. Mimo tego brak kolejek do wyciągu, jazda non stop. Nie był to pierwszy mój wyjazd do tego ośrodka, ale stanowczo najbardziej udany. Chyba jeszcze raz go odwiedzę w tym sezonie. Pozdrawiam Jacek Byłem tam dzień wcześniej, potwierdzam, jeden z lepszych wyjazdów. Niestety teraz podejrzewam ze też juz tam płynie, jest powyzej 10st, nie ma siły. Trzeba liczyc jedynie na ochłodzenie w następnym tygodniu które ma przyjść. Licze ze jeszcze raz zawitam, jesli nie spróbuje zaatakować Martińskie Hole, tam jest duzo wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 16 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziś kolejna wyprawa - pewnie już na zakończenie sezonu. Cały dzień praktycznie lampa, mega gładko, twardo, zero kolejek, karnet całodzienny 66zł, możliwośc zjazdu jako pierwszy na czarnej trasie pokrytej sztruksem - bezcenne Rano temperatura -9,5st, w ciagu dnia -6 choć jak patrze na pogode to w następny weekend może byc tam już cieżko pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Odwiedziłem tę stację po Pilisku na wieczorne jeżdżenie. Szkoda, że można tam z tego skorzystać ale tylko przy 200m wyciągu. Podobno w przyszłym sezonie mają rozszerzyć tę działalność?! Ośrodek bdb utrzymany chociaż jak na najzimniejsze miejsce w SK to obecna warstwa śniegu (70cm) nie zapowiada optymistycznego przedłużenia sezonu na kwiecień!? www.oravasnow.sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ruszają 7 lub 14 w zależności od warunków - dziś dostałem odpowiedz od właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Byłem wczoraj na rozpoczęcie sezonu - jakkolwiek dziwnie to brzmi w lutym :-) Wszedzie zielono i 10stopni ale trasy - dwie - przygotowane bardzo dobrze - równo, twardo, świetnie. Dopiero po 13 zaczeły wychodzić miejsca z błotem na trasie przy kanapie, na drugiej stronie przy orczyku równo i prosto do samego końca, zero kamieni wiec nic sie ślizgom złego nie działo. Uważam że jak na tą zime warunki mają rewelacyjne, ale przy tej temperaturze i braku opadów daje im jeszcze z tydzień czasu - potem zamkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Gdyby ktoś był zainteresowany - 49,9zł za całodzienny karnet. Jutro będę testował http://www.groupon.p...a-snow/54336562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Byłem wczoraj i dziś. Piątek Temp. 2stC Ludzi - zero Trasy - otwarta czerwona przy kanapie oraz przy orczyku czarno czerwona Kohutik 2 i czerwona Kohutik 1 ale tylko do połowy gdzie wskakiwała na Kohutik 1. Stan tras bdb choć wszędzie w około wiosna. Realizacja kuponu z Grupona - bezproblemowa Sobota Temp. 5stC Ludzi - dość sporo, każde krzesełko szło zapełnione ale kolejki do wyciągu nie było, to samo Tatrapoma na Kohutiku. Trasy - otwarte jak wyżej Stan tras db - temperatura i ludzie zrobili swoje, pojawiły się połacie lodu, gdzieniegdzie powyłaziły szyszki i patyki. W tym miejscu bardzo gorąco polecę także pensjonat na stoku Kohutik - rewelacyjna obsługa, wszystko nowe, fenomenalne wellnes i świetne jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakotomasz Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Realizacja kuponu z Grupona - bezproblemowa Dziś kupiłem kupony na Grouponie i zamierzam je wykorzystać w najbliższych dniach. Z tego co mówisz nie ma żadnych problemów z ich realizacją? Wystarczy np wydrukować i okazać w kasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paypal Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... paypal Napisano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam, wybieram się do Oravysnow 14/15.02.2015. Czy ktoś może wie jakie są teraz warunki jeżeli chodzi o dojazd ? Czy przez Ujsoły da rade przejechać bez łańcuchów? Czy lepiej wybrać Korbielów ? Zawsze jechałem przez Ujsoły nawet jak było 1,5m śniegu i nigdy nie było najmniejszych problemów a napęd mam na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... bubol.T Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Byłem wczoraj w tym ośrodku,założenie było takie ,byle dalej od ludzi,bo mamy ferie i weekend i udało się to zrealizować. Ośrodek bardzo spokojny ,ludzi bardzo mało ,jedno krzesełko i talerzyk. Długość tras i ich oznaczenie zawyżone przez właścicieli ośrodka,trasy przy talerzyku mają około 700-800 metrów a przy krzesełku 1000-1100 ,na stronie podają ,że są o 200-300 metrów dłuższe.W zasadzie dwie trasy przy talerzyku zasługują na oznaczenie czerwone,reszta ,to łatwe niebieskie. Generalnie miejsce bardzo urokliwe i klimatyczne, super na rodzinny wypad i tak też się reklamują ,dużo rodzin z dziećmi ,spokojnie,ładne widoki na Tatry,Babią Górę i Pilsko,bezpłatny duży parking,przyjemna karczma na dole ,czyste i schludne WC ,przystępne ceny,karnet dzienny 16 Euro, 3h -12 Euro,miejsce dobre na biegówki. Trasy przez cały dzień w dobrym stanie,bez muld i przetarć i lodu. Na minus zaliczyłbym długość tras, przygotowane przez ratrak było mniej niż połowa szerokości trasy,gdyby przeratrakowali całą szerokość, można tam ładnie pokręcić,no i trasy bardzo łagodne. Kilka zdjęć z telefonu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Nie przygotowali "lewej" opcji przy kanapie(na zdjeciu 2 widac tam grupke ludzi).Miejscowa jest swietna na wyciszenie bylismy tam rok temu w marcu.Osiem osob w calym osrodku wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
paypal Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam, wybieram się do Oravysnow 14/15.02.2015. Czy ktoś może wie jakie są teraz warunki jeżeli chodzi o dojazd ? Czy przez Ujsoły da rade przejechać bez łańcuchów? Czy lepiej wybrać Korbielów ? Zawsze jechałem przez Ujsoły nawet jak było 1,5m śniegu i nigdy nie było najmniejszych problemów a napęd mam na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... bubol.T Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Byłem wczoraj w tym ośrodku,założenie było takie ,byle dalej od ludzi,bo mamy ferie i weekend i udało się to zrealizować. Ośrodek bardzo spokojny ,ludzi bardzo mało ,jedno krzesełko i talerzyk. Długość tras i ich oznaczenie zawyżone przez właścicieli ośrodka,trasy przy talerzyku mają około 700-800 metrów a przy krzesełku 1000-1100 ,na stronie podają ,że są o 200-300 metrów dłuższe.W zasadzie dwie trasy przy talerzyku zasługują na oznaczenie czerwone,reszta ,to łatwe niebieskie. Generalnie miejsce bardzo urokliwe i klimatyczne, super na rodzinny wypad i tak też się reklamują ,dużo rodzin z dziećmi ,spokojnie,ładne widoki na Tatry,Babią Górę i Pilsko,bezpłatny duży parking,przyjemna karczma na dole ,czyste i schludne WC ,przystępne ceny,karnet dzienny 16 Euro, 3h -12 Euro,miejsce dobre na biegówki. Trasy przez cały dzień w dobrym stanie,bez muld i przetarć i lodu. Na minus zaliczyłbym długość tras, przygotowane przez ratrak było mniej niż połowa szerokości trasy,gdyby przeratrakowali całą szerokość, można tam ładnie pokręcić,no i trasy bardzo łagodne. Kilka zdjęć z telefonu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Nie przygotowali "lewej" opcji przy kanapie(na zdjeciu 2 widac tam grupke ludzi).Miejscowa jest swietna na wyciszenie bylismy tam rok temu w marcu.Osiem osob w calym osrodku wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
bubol.T Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Byłem wczoraj w tym ośrodku,założenie było takie ,byle dalej od ludzi,bo mamy ferie i weekend i udało się to zrealizować. Ośrodek bardzo spokojny ,ludzi bardzo mało ,jedno krzesełko i talerzyk. Długość tras i ich oznaczenie zawyżone przez właścicieli ośrodka,trasy przy talerzyku mają około 700-800 metrów a przy krzesełku 1000-1100 ,na stronie podają ,że są o 200-300 metrów dłuższe.W zasadzie dwie trasy przy talerzyku zasługują na oznaczenie czerwone,reszta ,to łatwe niebieskie. Generalnie miejsce bardzo urokliwe i klimatyczne, super na rodzinny wypad i tak też się reklamują ,dużo rodzin z dziećmi ,spokojnie,ładne widoki na Tatry,Babią Górę i Pilsko,bezpłatny duży parking,przyjemna karczma na dole ,czyste i schludne WC ,przystępne ceny,karnet dzienny 16 Euro, 3h -12 Euro,miejsce dobre na biegówki. Trasy przez cały dzień w dobrym stanie,bez muld i przetarć i lodu. Na minus zaliczyłbym długość tras, przygotowane przez ratrak było mniej niż połowa szerokości trasy,gdyby przeratrakowali całą szerokość, można tam ładnie pokręcić,no i trasy bardzo łagodne. Kilka zdjęć z telefonu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytek23 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Nie przygotowali "lewej" opcji przy kanapie(na zdjeciu 2 widac tam grupke ludzi).Miejscowa jest swietna na wyciszenie bylismy tam rok temu w marcu.Osiem osob w calym osrodku wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi