gajowy01 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ups, to link o butach, a nie o Spytkowicach :)Uuups :)) Poplatalem - tam juz wyedytowalem, tu jeszcze wklejam ponownie poprawny:http://www.skiforum....5902#post245902I jeszcze tylko taka uwaga :Ski7 czyli http://www.skiseven.sk/ to własnie wyciągi w Zakemenne, nie Hrustin (do Hrustina to jest jeszcze z 20km)Jasne, troche za bardzo uproscilem bo zapamietalem to "z drogi" jako okolice :)Jedno jako "przed", drugie "za" Hrustinem - czy jakos tak :)W koncu Ski Zabava tez jest odlegla od Hrustina - jakos 7 km :) przy okazji link:http://www.zima.skizabava.sk/Jeszcze moze przydatny link - Zuberec: Milotin i Janovki i Nizna Uhliska:http://www.zuberec.sk/lyzovaniepl.phphttp://www.skinizna.sk/Powyzej to orczyki, linki do osrodkow z krzeselkami sa w poscie dot. Spytkowic.Moze jeszcze raz w skrocie - same linki:http://www.skivitanova.sk/http://www.meanderpark.com/http://www.tatrawestsro.sk/http://www.kubinska.sk/http://www.racibor.sk/...no to Orawe i bliska okolice mamy "rozczesana" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Info od pracowników stacji OravaSnow (Oravska Lesna): zajtra (czyli sob 23.01.2010 r.) bude otwarty aj kohutik - jedna trasa Bucina 1300 m czerwona a już są czynne: trasy pri kreselku Lehotska 2 ok. 70-80cm (warstwa śniegu), sirka (szeroka) ok. 30m Lehotska 3a i 3b cca 30cm sirka cca 40m Użytkownik Szulamitka edytował ten post 22 styczeń 2010 - 15:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Dziś cały dzień słońce, temp. od -19 g. 9.00 do -3 w południe. Dojazd przejezdny, parkingi odśnieżone. Wjazdy wyciągiem krzesełkowym bez kolejek, choć na stoku momentami tłoczno. Dzisiejsza promocja - karnet całodzienny 15 euro (a nie 16 jak w cenniku). Trasa Lehotska 2 wyratrakowana, choć wąska, miejscami kartofelki. Do g. 12 zjazdy super, potem w miejscach stromych trasy liczne muldy i oblodzenie. Trasa Lehotska 3a i 3b nieratrakowane, szerokie że hohoooooo, ale garbato-muldziaste, więc dla tych, którzy to lubią... Orczyk na Kohutiku działał - rzeczywiście, narowisty jak ujeżdżany koń Trasa Bucina była czynna, ale nieratrakowana, dziewicza, wszędzie puch, kamyczki, gałązki - czyli cross country... trudno było odgadnąć, gdzie jest trasa, a gdzie "pobocze" Pracownicy stacji sami ubolewają, że tak mało śniegu tej zimy... Karczma przy dolnej stacji stoku - działa (g.9-16), serwuje różne zestawy obiadowe, głównie za 3 euro (pizza za 4,70). Na szczycie stoku mini kościółek - ponoć w ndz jest tam msza o g.14.30. Przy dolnej stacji minilodowisko na otwartej przestrzeni. Wypożyczalnia sprzętu (narty Orion) - otwarta: 14 euro komplet na dzień i 10 euro dla dziecka. No to do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A ja byłem dziś :D I tak, wjazd na parking o godzinie 10.30 i standardowo okolo 10 samochodów w tym 8 z Polski Pseudo promocja za 15e tez była, czekam jednak do lutego, rok temu było za 10 e Trasy - uj twardo było twardo, ale po 2-3 zjazdach sie przyzwyczaiłem i smigało sie super. Obydwie trasy przy krzesle wyratrakowane, niestety ta niebieska słabiej przez co robiły sie muldki, ja nie korzystałem. Za to czerwona miodzio, super przygotowana, zero muld, super warunki - ah ale mnie jeszcze nogi bolą . Dopiero około 15 w jednym miejscu pokazał sie lód 2x2m ale jakos wyjątkowo nawet po nim szłem i nic sie nie działo. Na Kohutiku nie widziałem zywej duszy, o ile dobrze patrzałem wyciąg nie chodził, byc moze dali sobie spokoj z tymi warunkami albo poprostu nikogo nie było wiec nie puszczali. ja wolałem nie ryzykowac pieszej wędrówki z powrotem i nie pojechałem sprawdzac gdyz moja ulubiona czarno czerwona i tak była zamknięta. Ogolnie wyjazd super udany, fajnie sie wyjezdziłem ale w najblizszym czasie juz tam nie pojade, troche mi dzis juz na koniec nudno bez tej drugiej strony było, wiec poki w całosci nie otworza to raczej wybiore Czechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Hej, paypal... Ty częściej tu bywałeś - czy nie masz wrażenia, że na tym stoku w soboty jest więcej ludzi, niż w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Jesli mam byc szczery to byłem tam moze 6-8 razy i zawsze była to niedziela Ludzi wczoraj było praktycznie zero, nie miałem ani razu przez cały dzien sytuacji abym musiał czekac choc 30 sekund na dojscie do bramek i przejechanie przez czytnik. Jasne pozniej w okolicach 13 ludzi ciut wiecej ale tak jak mówie, ani raz nie czekałem w jakiejkolwiek kolejce do bramek. Byc moze w soboty jest ciut wiecej, nie wiem, nie wypowiem sie w tej sprawie. P.s. Myslałem ze jestes własnie w niedziele bo kilka samochoidów obok mnie stał Peugot 407 własnie z rejestracja SC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 No w sobotę też nie było kolejek do wyciągu, ale momentami robiło się ciasno na czerwonej dwójeczce - a jak wąsko, ostrzej, muldy i kilku naraz zjeżdża, to ja już wtedy trochę się pietram... W sobotę żałowaliśmy, że niebieska Lehotska była nieratrakowana, bo cudnie była szeroka, ale wolę jeździć na równej trasie, a nie wzgórkowatej... PS Jeździmy srebrnym Berlingo (z przeszklonym dachem), a ja - to jak na zdjęciu, tylko w kasku i teraz już dłuższe włosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Napisz do nich, tj. do stacji narciarskiej: [email protected] - rozumieją po polsku i szybko odpisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 zaraz naszkrobie do nich maila. Jutro w ukryciu przed wybranka swojego zycia planuje wyjazd w to miejsce. Ona o 6 do pracy a ja 6,15 do auta, ona o 19 wraca do domu wiec i ja musze zdazyc zrobic 152 km autkiem zeby przed 19 byc w domu i zdazyc odgrzac obiadek:):D no i jak zaplanowalem tak zrobilem. Od wybranki dostalem po glowie bo nie umialem wytlumaczyc dlaczego dzwoniac do mnie slyszala dziwny jezyk informujacy o niedostepnym abonencie czy moze abonamencie, tak czy siak w leb dostalem. do rzeczy placenie 15 euro za calodzienny. Lehotska 3 i 3a wyratrakowana , jesli jednak ktos chcial pojezdzic po "niewydeptanym" sniegu to po bokach tej trasy mial na to okazje. Lehotska 2 wyratrakowana rowniez ale nie na calej swojej szerokosci. Sniegu maja jeszcze dosyc, ale jest mocno ubity. Na Kohutlk`u nie bylem, ale widzialem przez moment 2 zjezdzajace tam osoby. Stok niewiele wymagajacy dajacy za to wiele frajdy dla roznych " eksperymentow" na malej predkosci. Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego wyjazdu, a co mnie mocniej cieszy - tato ( nie jezdzil z 10 lat) tez jest bardzo zadowolony:) Użytkownik alen59 edytował ten post 08 luty 2010 - 21:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ja jechalem tam przez Ujsoly a wracalem przez Korbielow. bedac na slowacji bodajze w sobote pani na "przejsciu" granicznym w Korbielowie ( ta od kantoru) powiedziała mi, że nie trzeba winiety żeby dojechac do Oravskiej Lesnej wiec winiety nie mialem ani w sobote ani dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Palnuję wypad w sobotę. Po powrocie napisz, jak było, bo od soboty zaczynają się ferie na Słowacji, więc ciekawe, czy ludzi przybędzie na stoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Macie może namiary na jakiś pokoik dwuosobowy z łazienka w tej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Przy dolnej stacji stoku jest karczma, a nad nią właściciel ma do wynajęcia dwa lub trzy pokoiki w drewnie z łazienkami - ogrzewanie tylko na przenośne grzejniki elektryczne Tel.: 0905 382 842, 0905 664 277 (10 euro/os) No i jest nieco oddalony od stoku Pensjonat Severka www.severka.sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 niestety nie ma wolnyhc pokoi w tym terminie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szulamitka Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 "Tydzień śmigania"? Czy to znaczy, że tydzień w Oravskiej? Jeśli tak, to napisz, gdzie znaleźliście sobie kwaterę. Jakie ceny i warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 orzel1977 bedziesz mial możliwość korzystania z internetu na słowacji? Zdaj relacje w niedziele, bo prawdopodobnie w poniedziałek z rana będę sie tam wybierał - młoda musi sie dużo szkolić i ten stok będzie dla niej idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam właś nie jutro tam jade z rodzinką i zastanawiam się jakie tam będą warunki mam nadzieje że będzie git tydzień śmigania z rodzinką pozdrowienia dla wszystkich Mam radę - prześledź przed wyjazdem posty od nr 25 - 33 ;) W pewnym sensie wcinam się może mało elegancko (ale to ze szczerej troski) i będę może się powtarzał ale ja sobie nie wyobrażam siedzenia przez tydzień w tym miejscu :) Znaczy siedzieć, czy robić różne inne rzeczy - tak, ale jeździć przez 7 dni ...nooo, słabo :) To tylko moje zdanie - ale stosunkowo blisko jest parę innych miejsc, z fajniejszymi IMHO stokami - może gorszą infrastrukturą ale narciarsko ciekawsze - może warto porównać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 no to pieknie jutro 6 rano wyjazd:):):)Dzieki za relacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 dzis dzwonilem ruszaja z sezonem w piatek 10.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 dzis dzwonilem ruszaja z sezonem w piatek 10.12 Szkoda tylko że nie dają żadnej informacji na swojej stronie. Nawet kamera nie działa. Mam nadzieje pojechać w niedzielę, 12 grudnia, oby warunki sprzyjały. Jak by ktoś był wcześniej, proszę o krótką informację, jak przygotowane trasy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 jaca informacja jest na stronie ale w o ogole nie rzuca sie w oczyi trzeba się ślepiami naszukać. W ogóle to "nowa" strona ma wystartować lada dzień, ciekaw jestem ile w tym prawdy. Jeśli mie choroba nie zmasakruje to wybieram się tam w piątek po wcześniejszej kontroli telefonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 W porównaniu do coraz to wyższych cen Polskich śmiganie tam za 60zł cały dzien jest rewelacyjną alternatywą. Mnie takze odpisali na e-mail ze startują 10.12.2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witam Mam prośbę, jeżeli ruszą i będziesz tam, opisz jakie warunki. Ja mogę jechać dopiero w niedzielę, 12 grudnia. Nie dam rady wcześniej. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 poprawka, przed chwila zauwazylem na stronie, że startują 11.12 czyli w sobotę. Przesunęli start o 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 bylem wczoraj 18.12, zajrzałem z ciekawości do wypożyczalni i zmienili sprzęt na narty atomica i dynastara i byuty atomic. Generalnie było zimno -15 stopni, trasy przygotowane fajnie, cały kompleks chodziłł, ludzi malutko, zero kolejek, karnet 10 euro na cały dzień. Tyłek przymarzał do kanapy a w knajpie koszmarnie zimno - wszedłem tam 2 razy napić się ciepłej kawy i niestety nie ogrzałem się Snow parku żadnego nie ma, hopek nie ukopali jeszcze. Jeśli ktoś lubi jazdę w puchu to wczoraj była ku temu również świetna okazja. z całego wyjazdu jeden minus - koszmarnie zimno w środku knajpki, o ile do przymarzającego tyłka na kanapie pretensji do właścicieli mieć nie można o tyle w piecu w środku powinni hajcować znacznie bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi