srebrnogrodzianin Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam, Moje atomiki sl9 po kilkunastu dniach spędzonych na stoku dojrzały już do wizyty w serwisie w celu wyrównania ślizgu i ostrzenia krawędzi. I tu mam dylemat co do kątów ostrzenia, a mianowicie serwis w austrii nadał mi kąt boczny 88 st. a podniesienia 1 st. Z informacji polskiego importera Atomic'a wynika, że fabryczne kąty to 88 st. i 0,5. Czy mam zostawić to co mam, czy powrócić do ustawień fabrycznych ? Ile stracę ślizgu i samej krawędzi na tej operacji ? Czy zyskam na jakości jazdy ? Powiem szczerze, że nie bardzo pamiętam, jak jeździło mi się na kątach fabrycznych, ale chyba jednak narty były bardziej reaktywne i lepiej trzymały na twardym. Aha, mój styl jazdy ewoluuje w stronę sportowego (ale nie fun), nie znoszę spokojnej jazdy ani jazdy ześlizgiem. Z góry dziękuję za udzielone rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinator Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Jeśli bardziej sportowy to 87-86,zostaw podniesienie 1. Ja sl9 używam do fun i pod but dałem 85. Co do wizyty w serwisie-Krawędz niech robią ręcznie,a ślizgu zabierają jak najmniej,o ile jest to konieczne.SL9 to narta bardzo uboga w ślizg zwłaszcza na łopacie,krawędzi przy każdym ostrzeniu maszynowym ubywa też szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi