filinator Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Czarna Góra – Koziniec Koziniec to kolej linowa położona w miejscowości Czarna Góra ok. 15 km od Zakopanego w sąsiedztwie Białki. Strona ośrodka: http://www.koziniec-ski.pl/ Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy Będąc na szczycie góry Koziniec mamy do wyboru dwie trasy: - o długości 900 metrów (czerwona), oraz - o długości 1000 metrów (niebieska) różnice poziomów to 130 metrów. Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiry Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Całkiem przyjemna górka, szkoda tylko że w zasadzie 1 trasa, ale na 1 dzień w sam raz, bez kolejek, dobrze przygotowana, b. blisko nocując np w Bukowinie Tatrzańskiej. Kilka fotek: http://www.skiforum.....php?albumid=95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam Czy ktoś się orientuje czy w najbliższy weekend (19-20.12) planują otworzyć ten stok? Niby naśnieżają, ale jakoś niemrawo... Coś tam śnieżą, chociaż słyszałem że mieli podobno drobne problemy. Pogoda chyba idzie im jednak z pomocą bo podobno ma sypać śnieg. Na pewno będzie działał wyciąg w sąsiednim Jurgowie (Hawrań - Jurgów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam A czu ktoś wie, czy działa trasa niebieska, albo czy ruszy w tą niedzielę ( 10 styczeń ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Byłem wczoraj pierwszy raz na tym stoku i tak jak kolega wyżej wydaje mi się jakiś krótki jak na podaną na stronie długość.Choć pewnie to wrażenie robi płaski początek i koniec a metry się liczą Szeroki stok z kawałkiem górki,do nauki myślę że ok,tanio,duży parking wieczorem niewiele osób.Dla już trochę lepiej jeżdżących niestety nie ciekawy,monotonny,lepiej coś innego wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Byłem na Kozińcu w sobotę, nomen omen 13 marca. Powiem szczerze miło zostałem zaskoczony. Trasy b.dobrze przygotowane, mało ludzi nawet o 13.00 (w porównaniu z Małym Cichym). Minus który mnie trochę zaskoczył to to że nie można płacić w kasie kartą tylko gotówką :mad: (na szczęście miałę jakąś stówkę w kieszeni). Z rana poszalałem na swoich GS-ach a potem nauka żony i doskonalenie jej umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jak nic robią pewno aktualizację stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 połowa stron ośrodków nie działa .... spadnie śnieg to ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 ech kiedy ten śnieg sprawdzam portale pogodowe i nic a mówili że w październiku ma padać no ale cóż cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Chyba ktoś przegapił przedłużenie domeny... bo z tego co widzę domena jest na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajer Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Czy wyciąg już ruszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyniu Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Byłem, jeździłem i cóż - jestem lekko zawiedziony a do Jurgowa czy Białki dużo im brakuje. W ten wtorek sprzedali więcej karnetów niż mieli kart co skutkowało kolejkami na 20 minut i tym, że ludzie wchodzili bokiem wpuszczani przez ochroniarzy bo nie mieli kart. Dodatkowo ilość śniegu nie była największa bo miejscami były przecierki a mimo minusowych temperatur nie dośnieżali. Na plus zaliczam fajną karczmę i mimo wszystko 2 całkiem fajne trasy. Ja na ten moment raczej się tam nie wybiorę ale mam nadzieję, że się rozwiną bo potencjał jakiś mają. Użytkownik tyniu edytował ten post 17 luty 2011 - 22:55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 a o której godzinie było tyle ludzi w dzień czy na ten wieczorny karnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ile razy bylem na kozińcu na jeżdzie za 10 czy 15 zawsze bylo otwarte i parę osób śmigalo nigdy nie odszedłem z kwitkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 czytam ze zrozumieniem pisaleś że odjechaleś pare razy z kwitkiem a ja napisalem że ile razy byłem na jazde wieczorna w sezonie jak i przed i po zawsze jeżdziłem wiec dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Odwiedziłem stok 27.01.2013 (niedziela) karnet od 16 do 21 tylko 30zł stok przygotowany bardzo dobrze, kolejek brak. Napewno fajna alternatawa dla zatłoczonej Kotelnicy. Trasa pod kanapą - średnia czerwona, niebieska w miarę łagodna. Wyjazd moge uznać za udany napewno jeszcze tutaj wrócę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Nowe inwestycje na Kozińcu w Czarnej Górze! Zima zbliża się wielkimi krokami, to też podhalańskie ośrodki narciarskie już pełną parą rozpoczęły przygotowania do kolejnego sezonu. W obiektach należących do programu wspólnego skipassu TatrySki z każdym rokiem powstają nowe inwestycje, aby uatrakcyjnić szusowanie na tamtejszych trasach. Wraz z początkiem sezonu zimowego 2017/2018 w Stacji Narciarskiej Koziniec – Czarna Góra działał będzie 100-metrowy przenośnik taśmowy, który z pewnością ułatwi pierwsze wyjazdy na nartach oraz desce zarówno dzieciom jak i dorosłym. Nowopowstały przenośnik taśmowy liczy 100 metrów długości i znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie istniejących już dwóch wyciągów orczykowych, jednego wyciągu zaczepowego oraz głównej atrakcji stacji – 650-metrowej kolei krzesełkowej. Tej jesieni zakończyła się również druga inwestycja – nowa asfaltowa droga dojazdowa do stacji. Jest ona oświetlona a wzdłuż niej zostały wykonane chodniki. Od tej pory dotarcie zimą do ośrodka będzie zatem samą przyjemnością i miłą odmianą od zatłoczonych sąsiadujących tras. Stoki na zboczach Kozińca są wyjątkowo pięknie usytuowane. Dzięki południowo-zachodniej ekspozycji można z nich podziwiać całą panoramę Tatr. Nowe inwestycje z pewnością przyczynią się do zwiększenia ruchu turystycznego w tej okolicy, ale Koziniec wciąż pozostanie rodzinną stacją, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. http://tatryski.pl/a...w-czarnej-gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Tym razem Kozieniec. Widokowo pięknie, niestety stok przygotowany tak sobie, wyłaziły duże połacie lodu, z którymi większość narciarzy sobie nie radziła. Przygotowana w zasadzie jedna trasa, objazd stromego odcinaka ciągle w przygotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 A gdzie tam jest stromo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 Tu się uczył jeździć na nartach Naval z Gromu. Sama fotka wyglada na wykonana na Kasprowym: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 Proszę cię, już i tak wystarczy otworzyć lodówkę by wyskoczył z niej Naval. Czy na forum też musi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 Kto to ten Naval? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, grimson napisał: W czym problem? Witek był w tym oddziale ale się z tym aż tak nie lansował medialnie. Edytowane 29 Września 2023 przez moruniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 29 Września 2023 Udostępnij Napisano 29 Września 2023 2 hours ago, kordiankw said: Kto to ten Naval? Nie mam pojęcia 🙂, ale po Waszej wymianie zdań postanowiłem sprawdzić co to za książka. Czyta mi się dobrze. Nie jest to Marcinko, nie jest to Grzesiuk, ale na razie wychodzi mi, że to jakiś taki niejasny miks tych dwóch autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi