TT Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Gdzie i kiedy kupimy najtaniej narty na przyszły sezon? Chce kupić narty na przyszły sezon, jak najtaniej nie zależy mi na czasie - byłe by się do przyszłej zimy wyrobić Rossignol Oversize 9X, Atomic SuperCross 10, Fischer Rx8, Fischer Rx9 - potrzebuje coś z tego. Co proponujecie? Allegro, jakiś sklepy, czy szukać bezpośrednio u dystrybutora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 No właśnie - mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 w wiekszosci sklepó już mało co jest, kukajcię więc na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 A nie ma przypadkiem przedsezonowych promocji u dystrybutorów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 pewnie że są,przed sezonem będzie wyprzedaż modeli 05-06,można wyrwać za nizłą kaske i można się targować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Tak ja przedmowca pisze... W listopadzie i grudniu trzeba po sklepach szukac modeli z sezonu 2005/2006 i nie zastanawiac sie tylko brac... Bo takie narty bardzo szybko znikaja... Albo wstrzymac sie do lutego/marca i kupic cos z wyprzedazy z sezonu 2006/2007... Wtedy jeszcze bedzie mozna na sniegu przetestowac w koncowce sezonu... Jesli chodzi o zrodlo to trzeba po sklepach pojezdzic, najlepiej tych malych i troche sie potargowac... Na allegro tez jest duzo sprzetu ale jesli chodzi o nowy to nalezy brac taki, ktory ma jakas gwarancje sprzedwacy (paragon z kasy fiskalnej, fakture VAT)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 a tam mozna tuz przed sezonem kubic od dystrybutora nowki sztukli na obecny sezon za cene nizsza nawet o 30% najlepiej w połowie października, puki maja na skałdzie i puki nie dali wszystkiego do sklepów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Kozlow "tam" to znaczy gdzie? Podaj jakies namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 mieło być "ee tam" a nie "a tam":P pomyłka ale znaleść namiar na dystrybutora to nie problem wystarczy poszukać w internecie:) i zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 znaleść namiar na dystrybutora to nie problem wystarczy poszukać w internecie:) i zadzwonić Czyli tez nie znasz konkretow... Podzwonie w pazdzierniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Zrobie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Summit SPORT - Katowice - Plac Wolności 8. Ściągają Atomica, ale mają też inne fajne nartki w dobrych cenach. Teraz jest niezła wyprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek_sz-in Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Polecam wg mnie najtanszy i chyba najbardziej profesjonalny sklep, zakupilem od nich narty choc mieszkam na drugim koncu Polski. przykładowe ceny: RX8 - 1200zl gwarancja faktura itd. Tecnica Diablo Fire Ultrafit -800zl Bielsko-Biała ul. 11 Listopada 7A Ekspert-sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 no co nie znam konkretów, bieresz w połowie października nr do dystryburtor dzwonisz pytasz sie o to co cie interesuje umawiaszsie na kolejny tel wpadasz do nich ogladasz narty i kupujesz narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Dzięki Panowie za pomoc. Pokombinuję coś na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 proboj proboj gdyby co to wal tu to cos pokombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loen Napisano 8 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Od paru sezonów wypożyczam narty w austriackich alpach cena 6 dni około 100 euro w kategorii top super vip i podobne czyli najwyższa półka. Jeżdzę jakieś dwa tygodnie w sezonie, no może jeszcze trzy lub cztery dni na lodowiec jesienią. Wydatek na sezon 200 Euro razy trzy lata = 600 euro. Kupione narty tej klasy to wydatek 3- 3,5 tysięcy ew. 700-800 euro plus minimum raz w roku serwis najmniej 20 euro. Przy jeździe jaką preferuję narty po trzech latach stają się "naleśnikowate". Odpada problem bagażu - polecam kupić buty (choć i te można w pierwszej fazie wypożyczać) i sprawdzić ceny wypożyczeń nart początkujący kolega płacił 60 euro za tydzień za komplet buty narty kijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
universus Napisano 8 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Od paru sezonów wypożyczam narty w austriackich alpach cena 6 dni około 100 euro w kategorii top super vip i podobne czyli najwyższa półka. Jeżdzę jakieś dwa tygodnie w sezonie, no może jeszcze trzy lub cztery dni na lodowiec jesienią. Wydatek na sezon 200 Euro razy trzy lata = 600 euro. Kupione narty tej klasy to wydatek 3- 3,5 tysięcy ew. 700-800 euro plus minimum raz w roku serwis najmniej 20 euro. Przy jeździe jaką preferuję narty po trzech latach stają się "naleśnikowate". Odpada problem bagażu - polecam kupić buty (choć i te można w pierwszej fazie wypożyczać) i sprawdzić ceny wypożyczeń nart początkujący kolega płacił 60 euro za tydzień za komplet buty narty kijki. Jednak z cenami to przesadzileś Dwa przyklady: Z kategorii top i aktualnego sezonu 07/08 to taki np Fischer RC4 WC SC + Z13 na flowflexie kosztują 1880zl http://www.allegro.p...ert_sport_.html Ta sama cena Atomic SL12 +Neox412 http://www.allegro.p...ert_sport_.html No chyba że to nie są top ski Oczywiście plusem wypożyczania ( poza targaniem sprzętu )jest to że można zmieniać modele kiedy się chce ale na przyklad ja lepiej sie czuję na narcie którą znam i wiem jak si zachowuje jeszcze jeden przyklad http://www.allegro.p...pt_2008_fa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loen Napisano 9 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 skibay.at -wypożyczałem u tego gościa kilka razy. Kupowałem dla kolegów używane narty moze nie tanio ale z znaną historią - ile osób na nich jeździło ile razy ostrzone - pewniak. Co do nowych nart ceny są z austriackich i niemieckich sklepów (Schuster Monachium ) i takie ceny uwzględniałem w moich kalkulacjach. Jeszcze jeden argument - serce nie boli jak : w kolejkach ktoś mi nastąpi na nartę, jak jesienią, w Polsce, Czechach i wiosną złapię kamyczka pod nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi