Fka77 Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 a jaka to firma czy nie przypadkiem rossignol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fka77 Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 a pytam bop właśnie kiedyś tak mi się zdarzyło na rossiniolce którą kleiłam aż w końcu trzasnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowalker Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 W szczyrku pod stokiem kaimówką(jakies 200- 300m za Skrzycznem) jest Serwis Narciarski. P Józef Kaim się gość nazywa, ma prasę i klei takie narty.Mialem do klejenia Atomic i zrobił to bardzo porządnie polecam gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Sklej je bo pod wpływem różnic temperatur i wody poleci dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Niestety to nie Rossignol. DZieki wam Chłopacy i Dziewczyny . Bo już zaczynałem się martwić i smucic. Pyton czy klej musi być tak jak to wcześniej napisał Kmusiał -epoksydowy czy może być zwykły super glue (nieznam sie na tym) czy narty wcześniej odtłuścić spirytusem lub czymś takim czy to tylko pogorszy sprawę??? Prowalker orientujesz się ile kosztuje taka opcja klejenia na prasie i jak jest z pozniejszą wytzrzymałością? Od czego takie coś się zaczeło robić w prawie nowej narcie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Nie mam pojęcia, tym zajmuje się serwisant... Jeśli jesteś w Warszawy to dam Tobie namiar na rewelacyjnego i taniego gościa. (fanatyk, który robi narty tylko znajomym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowalker Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Bez prasy nie skleisz tego porządnie(musi być klejone, a nastepnie prasowane w odp temp na maszynie),jak zrobisz to samemu klejem, to bedzie się prawdopodobnie dalej rozklejać. zawieź do serwisu, gdzie mają sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 czy oni zakleją tą rysę na prasie albo za pomocą jakiegoś zgrzewu??? Czy bedą musieli odpreparować że tak to delikatnie nazwę ślizg od korpusu (aż strach mi o tym myśleć)??? Bo jeśli tak to boje się że wtedy to już dopiero bedzie po nartach. Narazie jest stan fabryczny sklejenia z dodatkiem 2 cm i 4 cm. rysy ( w najgłebszym miejscu wnika na długość ok 3 milimetrow w narte). Zalewają takie rysy czy klejenie polega na drastycznym odzdzieleniu ślizgów od korpusu i klejeniu na "nowo" z niewiadomym skutkiem??? :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowalker Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Całej raczej nie rozwarstwiają, ale kawałek pewnie tak, żeby klej głęboko wszedł. Jeśli chodzi o efekt naprawy, to (przynajmniej ten) gość o którym mówiłem (nie wiem jak inni robią, bo to dość żatki zabieg) robił rozklejone Atomiki, które po tym używane były wyczynowo, i nie było z nimi żadnych problemów. Po naprawie powinno się przeostrzyć krawędź od spodu i od boku (wyprowadzić spowrotem kąt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prowalker Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Hardcore!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Z tym plastykiem rzeczywiscie piorunujący pomysł. Prowalker i pyton dzieki za pomoc , mysle ze juz znalazłem serwis w ktorym robią teo typu rzeczy NA TERMOPRASIE.!!! Po sezonie postaram się wam dac znac jak to wyglada . Ale podobno jesli ktoś to umie robic i ma najwazniejsze wlasnie taki sprzet i dobre kleje narta nie powinna juz sie rozwarstwiac. Proces technologiczny naprawy jest prawie identyczny jk przy sklejaniu podczas produkcji. Jeszcze raz dzieki, nieweiedziałem co mam z tym zrobić. A juz chcialem sam kleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Z tym plastykiem rzeczywiscie piorunujący pomysł. Prowalker i pyton dzieki za pomoc , mysle ze juz znalazłem serwis w ktorym robią teo typu rzeczy NA TERMOPRASIE.!!! Po sezonie postaram się wam dac znac jak to wyglada . Ale podobno jesli ktoś to umie robic i ma najwazniejsze wlasnie taki sprzet i dobre kleje narta nie powinna juz sie rozwarstwiac. Proces technologiczny naprawy jest prawie identyczny jk przy sklejaniu podczas produkcji. Jeszcze raz dzieki, nieweiedziałem co mam z tym zrobić. A juz chcialem sam kleic. sprzedaj te narty ale nie znajomemu............. i to jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Podaj w końcu jaka to firma???nie daj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 jak to jaka pewnie rossignol:) 9x;) duzo taich rozwarstwionych widzialem, daj do klejenia, zywica epoxydowa nie jest az tak dobra do klejenia, mialem kiedys klej do klejenia nart frmy swix za cale 2euro juz go nie mam niestety, tak jak mowilem daj do klejenia zobacz czy cos sie z narta dzieje, jak bedzie sie dalej rozwarstwiac to kup nowe deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Podaj w końcu jaka to firma???nie daj się prosić Niestety jedne z moich ukochanych Kneissli. Zawsze te narty wytrzymywały kilka sezonów. A te chyba niestety dostały za mocny wycisk na lodzie. .Ale daje je do tego Termoprasowania, zapewniają że wytrzymują to klejenie nawet narty zawodnicze tak jak to pisze Prowalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Kneissl... Ja mialem popsuta deske snowboardowa - przywalilem przodem w cos twardego i sie odksztalcila i rozwarswila... Fachowcy wyprostowali metalowy slizg, nasmarowali klejem, coalosc wcisneli pod prase i sladu nie ma... Znajdz dobry serwis... Tam powinni zrobic podobnie... I nie jest to wcale takie drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Dzieki Chemik. Bede szukał dobrego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Dzieki Chemik. Bede szukał dobrego serwisu. obecne narty roznia sie od dawnych polsportow ktore sie rozklejaly jak beczki na sloncu jezeli wspolczesna narta sie riozkleja to jst bardzo duza szansa ze rdzen jest uszkodzony: sprobuj skleic ale je jestem pesymista: jeszcze jedno: jest olbrzymia roznica przeciazen miedzy dziobem deski a twoim miejscem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam!Pisze z zapytaniem do narciarzy ze slaska gdzie w katowicach lub okolicznych miastach jest naprawde dobry serwis narciarski?gdzie mi pod odpowiednim kątem naostrza narty i nie zniszcza krawedzi?Oraz ladnie nasmaruja no i jakie ceny moga miec mniej wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Bardzo dobry serwis jest w Zabrzu na ulicy ul.3-go Maja 82. Robią tam narty ręczni i na maszynie(WinterStieger o ile tak sie to pisze)-jak chcesz. Smarują smarami uniwerslnymi jak i bardziej zaawansowanymi. Ja narty robię samodzielnie lub własnie tam-u mojego trenera:) http://www.slalom.com.pl/ Wiecej informacji-kontakt. Dodam ze można tam kupić każde narty, zawsze nieco taniej niż w sklepie:) Również serwisowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Polecam serwis w Katowicach na Placu Wolności 8 - centrum Katowic. Serwis jest przy sklepie jednego z dystybutorów Atomic-a. Korzystałem zeszły sezon i jestem ogromnie zadowolony! Ceny podam jutro bo troche czasu minęło od końcówki zeszłego sezonu, ale z tego co pamiętam nie były wygórowane, a serwisanci odwalają kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 najlepszy serwis w gopie jest w Silesii w katowicach w dawnym maksie. Mają tam tzw robota firmy montana. a robiłes cos w tym serwisie? na jakiej podstawie ta opinia? bo ja niestety dałem tam moje zasłuzone K2 do regeneracji slizgów i ostrzenia . Szkoda że nie mam zdjęcia przed i po ... krawedzie mi tak zdarli ze chyba tylko na jeszcze jedno ostrzenie wystarczy i narty do wyrzucenia moze i super sprzet maja, ale nie potrafia go odpowiednio wykorzystac - mam porównanie recznej roboty znajmego który mi ostrzył i tego hm ... kombajna. poza tym nic nie potrfili mi doradzić na odprysniety laminat z wierzchu nart (niesty widac było piankę) - cytuję: "takich uszkodzeń sie u nas nie naprawia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 mi ostatnio polecil ktos Pana Lachowicza(przperaszam jesli pomylilem nazwisko) z Katowic gdzies na Ligocie.Wie ktos moze gdzie dokladnie jest ten serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 mi ostatnio polecil ktos Pana Lachowicza(przperaszam jesli pomylilem nazwisko) z Katowic gdzies na Ligocie.Wie ktos moze gdzie dokladnie jest ten serwis? Wydaje mi się, że chodzi Ci o Pana Pawła, Waldemara Lechowicza, ma swój zakład w Katowicach Panewnikach przy ul. Japońskiej 3, tel. (032) 2525015. Niestety nie wiem jak serwisuje sprzęt, ale jeżeli chodzi o porady na temat doboru jest bardzo dobry i tu POLECAM !!! czytaj poprzedzajace odpowiedzi,pozdr. moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Zależy czy nowe czy używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi