SkiForum Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Piwniczna Piwniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 mozesz zapodac jakiegos linka?? pod koniec lutego prawdopodobnie wybiore sie z dziewczyna na kilka dni na narty - puki co szukam ciekawych miejsc gdzie i ona i ja bysmy mogli sobie posmigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 a jakiś link odnośnie Rytra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Proszę bardzo http://www.ryterskiraj.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Byłem w Rytrze z kumplami w tam te ferie. Jeździlismy tam tydzień. Ceny bardzo niskie i zero kolejek, ale to chyba z racji tego, że był to świeżo otwarty obiekt. Trasa nie jest wogóle wymagająca, ale można sie pobawić i nauczyć czegoś nowego. W te ferie też tam jade :] i mam nadzieje, że po pierwszym sezonie nie dźwigną cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Gazeta Wyborcza 2006-11-06, Do 40 mln zł zainwestuje krakowska spółka Wawel Service w budowę nowej stacji narciarskiej w Piwnicznej-Zdroju. Inwestycja na górze Kicarz należy do największych w Beskidzie Sądeckim. Przygotowuje ją spółka, którą piwniczański samorząd powołał z krakowskim deweloperem. Na gminnych gruntach (ok. 22 ha) ma powstać ośrodek narciarski z dwoma wyciągami krzesełkowymi, trzema orczykami i kompleksem hotelarsko-gastronomiczno-parkingowym. Całkowita długość sztucznie oświetlonych i śnieżonych tras narciarskich wyniesie ok. 3 km. Jako pierwsze przed następnym sezonem zimowym ruszą kolejki krzesełkowe (3- i 4-osobowe) o łącznej długości prawie 1,5 km. Wywiozą one narciarzy ponad rzeką Poprad na szczyt góry. W kolejnym etapie powstanie hotel na 300 miejsc. Władze Piwnicznej zapewniają, że inwestor posiada już wymagane zezwolenia służb ochrony środowiska i Popradzkiego Parku Krajobrazowego, na którego terenie zaplanowano budowę. - Inwestycję na Kicarzu uwzględniono już kilka lat temu w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, kiedy obowiązywały łagodniejsze przepisy. Teraz znacznie trudniej byłoby ją uzgadniać - przyznaje dyrektor PPK Tadeusz Wieczorek, który oczekuje już tylko na raport inwestora o oddziaływaniu projektowanej stacji na środowisko naturalne. Nie przewiduje problemów, choć w związku z budową spółka musi wykarczować ponad 1,5 ha lasu. Generalna Dyrekcja Lasów Państwowych wyłączyła już jednak cały teren stacji z produkcji leśnej. - Do końca listopada powinno być pozwolenie budowlane. Wtedy wejdzie w życie umowa przedwstępna na realizację inwestycji i ruszą prace - mówi burmistrz Piwnicznej Edward Bogaczyk. Lokalne władze liczą, że w nowej stacji znajdzie stałe zatrudnienie ok. 45 osób. Przyciągnie ona też więcej narciarzy do samego uzdrowiska, które na razie (poza odległą o kilkanaście kilometrów Wierchomlą) ma do dyspozycji jedynie wysłużone orczyki i niedośnieżane trasy w piwniczańskiej Suchej Dolinie. Może w Piwnicznej się uda. I nie odwołają tej inwestycji jak w sasiedniej Muszynie. Którą miano połączyć z Wierchomlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 dzieki za link, moze sie tam wybiore w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanczyk Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Hmm moim skromnym zadniem sucha jet conajmniej dziwna bo : a) jeżeli ratrak jest sprawny to i tak nie jeżdzą słaba infrastruktura ale może coś ruszy bo widziałem ze schronisko przebudowali moze będzie lepeij c) świetne położenie którego nikt niechce wykorzystać d) z tamtąd można wyjśc na fajne traski do freeridu ale to dla obcykanych w beskidzie ;D polecam zjazd z rogaczy do piwnicznej przez niemcować w zeszłym roku trafiłme 2x na świerzy piękny puszek miejscami nawet po kolana Acha i nie moge zrozumiec czemu rytro i wierchomla odpadają ?? bo mają krzesła a sucha nie ?? Bo tam sie jeździ na jednym karnecie na na suchej u każdego inny?? Bo parking jest pod wyciągiem a na suchej trza kawalek sie przejśc ?? Bo tam śnieżą a na suchej armatki nie widziano ?? Odpowiedźcie mi na moje pytania to zaczne znowu na suchą jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 4 Marca 2007 Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Rytro stok wypas ale ludzie którzy tam zarządzają muszą się jeszcze wiele nauczyć, oj bardzo wiele..... Sucha Dolina to według mnie niespełniony raj dla narciarzy. (tylko tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi