JurekByd Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Hejka! Planujemy znów wypad na narty do Karyntii-miało być Nassfeld i Gerlitzen Alpe,ale jest tam mało śniegu(i do tego sztuczny),działa tylko kilka tras,więc chyba powtórzymy poprzedni wyjazd-na Katschberg i Turracher Hohe-tu śniegu mnóstwo,większość wyciągów i tras chodzi,kwaterkę mamy bardzo blisko stoku i niedrogą (ok.15 euro/dziennie).Na trasie Gdańsk-Bydgoszcz-Wrocław-Kłodzko mamy jeszcze 3 miejsca wolne w samochodzie-dojazd ok.200 zł / osoba przy komplecie pasażerów,karnet na 4 dni od 108 e.Warunki na stokach idealne,puściutko,można się naprawdę wyjezdzić oraz podszkolić swoją technikę,gdyż jedzie z nami dobry instruktor narciarski P.S.Kolego z Człuchowa , który nie załapał się na nasz ostatni wyjazd-wcięło mi gdzieś telefon do Ciebie-jak masz ochote teraz pojechać-skontaktuj się ze mną Pozdrawiam - Jurek M Myślimy jeszcze intensywnie nad Heiligenblut -od dziś podobno wszystkie trasy otwarte,zjazd na nartach z 2900 (prawie jak lodowiec) trasa z schareck w dolinę - różnica poziomów 1300 m długość 7 km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeery Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 jedzie z nami dobry instruktor narciarski Chciałem dodać najlepszy w Alpach Myślimy jeszcze intensywnie nad Heiligenblut -od dziś podobno wszystkie trasy otwarte,zjazd na nartach z 2900 (prawie jak lodowiec) trasa z schareck w dolinę - różnica poziomów 1300 m długość 7 km... Dobrze by było połączyć z wyjazdem na Kals am Grossglockner i Matreier Goldried, ale Kals planują otworzyć dopiero 22.12.07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanpak Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Chciałem dodać najlepszy w Alpach Dobrze by było połączyć z wyjazdem na Kals am Grossglockner i Matreier Goldried, ale Kals planują otworzyć dopiero 22.12.07.no to znowu jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ekipa warszawska ma już skład pelny,jedynie zostały miejsca na trasie Gdańsk-Bydgoszcz-Krotoszyn-Wrocław-Kłodzko-Boboszów... musiałbyś się gdzieś na tej trasie umówić,wyjazd z Bydgoszczy ok.17.00 w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Piszę w imieniu zdanpak - poprosił mnie o to. Wykruszyła się 1 osoba na wyjazd i tym samym jest 1 WOLNE MIEJSCE. Wyjazd z W-wy 13.12.2007 około 17 -stej, 5 pełnych dni na nartach w http://www.katschi.a...lisch/index.htm Alpy - Katschberg,Turracher Hohe, powrót 19.12.2007 rano, około godziny 5-tej. Koszt transportu na osobę 250 zł, nocleg za osoba/doba 15 euro -będzie 4 noclegi. Karnet narciarski na 4 dni w promocji kosztuje 108 euro. Najlepiej żeby osoba chętna była z W-wy lub okolic, ewentualnie po trasie na Cieszyn. Wyjazd będzie z Ursynowa. 15.12.2007 na Katschberg odbędą się bezpłatne testy nart i super impreza apres ski i wiele innych atrakcji. Proszę pisać do mnie na prywatne wiadomości lub szukać mnie na gg 6624717, najlepiej dzwonić do zdanpaka, tel: 602 615 068 Ewentualnie możemy jedną osobę wpisać na listę rezerwową. Pozdrawiam i zapraszam. Liczy się kolejność zgłoszeń, dodatkowe informacje na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arfi Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jak można - to ja się piszę. Mieszkam w Pruszkowie, jeśli nie zrobi to różnicy wskoczę do auta w Jankach. Narty mogę podrzucić do Wawy wcześniej, by nie robić przepakowania. Moje gg 1135391. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Katschberg i Turracher Hohe są na jednej górze i łącznie mają ponad 100 km tras narciarskich...a Hochkar ma 18 km tras narciarskich... Wejdz na strony tych ośrodków, poczytaj i wybierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeery Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Katschberg i Turracher Hohe są na jednej górze i łącznie mają ponad 100 km tras narciarskich...a Hochkar ma 18 km tras narciarskich... Wejdz na strony tych ośrodków, poczytaj i wybierz.:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: Mario chyba twoje łącza internetowe cię oszukują, bo te ośrodki nie są ze sobą połączone jak pojedziesz z nami to się przekonasz. Ale i Katchi i Turacher są większe od od Hochkar. Każdy z tych ośrodków ma swój niepowtarzalny klimat i nie da się wskazać, który wybrać. Trzeba pojechać i objeździć wszystkie bo wszystkie są warte odwiedzenia, każdy ma do zaoferowania coś innego. Mi podobały się wszyskie i do wszyskich chętnie powrócę. Jak można - to ja się piszę. Mieszkam w Pruszkowie, jeśli nie zrobi to różnicy wskoczę do auta w Jankach. Narty mogę podrzucić do Wawy wcześniej, by nie robić przepakowania. Moje gg 1135391. No to ekipa "W" ma komplet. "arfi" do zobaczenia w czwartek. Jeżeli są jesze chętni to muszą sobie organizować transport - zapraszamy w grupie raźniej i weselej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arfi Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Cieszę się na samą myśl Nie mogę się już doczekać, jeszcze kilka chwil w pracy i w drogę. Szczegóły techniczne domówimy już na priv. Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Czyli zle zrozumiałem zdanpaka, dzięki za sprostowanie. Przepraszam za WPROWADZENIE W BŁĄD, było to niezamierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekP Napisano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Czy ten wyjazd z Bydgoszczy nadal aktualny ? Oczywiscie aktualny, 1-2 miejsca powinny jeszcze byc. Jurek bedzie po 13ej na łączach to bedziecie mogli sie umowic. Wyjazd z Bydzi piatek kolo 17ej. pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Skład już pełen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekP Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dla mnie to pierwszy wyjazd w tym roku - nie moge sie juz doczekac... Z relacji wynika ze mozna sie tam teraz najezdzic do "bólu". Pogoda zapowiada sie dosc stabilna - mrozik i troche slonca: http://www.wetter.at...schberg-aineck/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Kurka na wacie - znaczy spóźniłem się heh No sorry-ale - kto pierwszy ten lepszy , ale mamy jeszcze 2 miejsca na wyjazd 12.I. do Nassfeld i Gerlitzen Alpe - z Bydgoszczy oczywiście-możesz się zapisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekP Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Szczesliwie wrocilismy pare godzin temu. Pogoda dopisala - glownie slonce, trasy przygotowane na medal, hustawka Katchberg-Aineck pozwolila na pelne urozmaicenie. A1 faktycznie nie ma konca - calkiem mila trasa ale branie jej na jeden raz (jak to niektorzy robili..) to jak.. picie piwa duszkiem...lepiej sie podelektowac:) Dzieki chlopaki za mile towarzystwo (plci pieknej niestety zabraklo, no chyba ze usmiech austryjackiej barmanki mogl to zrekompensowac..), za wyrozumialosc dla "mojego wlasnego tempa" i dla Jurka - za precyzyjna i skuteczna organizacje, Co mnie zaskoczylo - to wysoki poziom narciarzy, jeszcze nie widzialem tyle osob swobodnie bujajacych na krawedziach na czerwono-czarnych trasach, trzeba sie bylo spinac zeby nie zostac outsiderem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi