SkiForum Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Laskowa Laskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james Napisano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 to nie żarty;) laskowa wreszcie doczekała się krzesła... na www.tatrapoma.sk także jest info na ten temat. Nie wiem jak wyglądają prace, ale myślę, że już na pewno stoi i działa, pozostaje tylko czekać na śnieg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ooo to super bo stok w miare blisko od Krakowa i czasem mozna byloby wyskoczyc poza weekendem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafka-ski Napisano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 fajnie wygląda ten stok na fotkach a ile tak miej wiecej km jest od krakowa? fajnie tam jest? był tam ktos z was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 szczerze powiedziawszy ile km to nie wiem zawsze w czasie dojadu jakos zajmuje sie czyms ze nie wiem nawet na oko ile ale wiem, ze nie daleko jesli chodzi oczywisce o fajny stok, bo nie jest to jakas "siurgawka" tylklo dluzszy stok, bylam tam raz, ale bylo duzo mul i masa ludzi ale stok w zasadzie wtedy dopiero startowal mysle ze jest tam ok... przyajmniej znajomi tak mowia:) po ostatnim sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafka-ski Napisano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 aha... no to bede musiał się tam wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james Napisano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mała wada w połowie stoku trzeba mieć kijki i mocne ręce. Super stok do nauki i do poprawy swoich umiejętnościjak się dobrze rozpędzisz nie potrzeba kijków;) dość męczące było(szczególnie dla narciarzy bezkijkowców) przechodzenie z długiego orczyka do następnego, który wywoził na sam szczyt. Na szczęście to już historia, dzięki krzesełku... Stok nie jest super trudny, ale można sobie pojeździć z przyjemnością i radością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james Napisano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 w tym problem, że nie żart;) nie raz widziałem jak początkujący jeżdżący z góry wolniej musieli na tym wypłaszczeniu odpychać się kijkami... zobaczymy jak z tym krzesełkiem będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EFIX Napisano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 fajnie wygląda ten stok na fotkach a ile tak miej wiecej km jest od krakowa? fajnie tam jest? był tam ktos z was? Stok jest fajny.. zwlaszcza w gornej czesci:) To jest 66 km od K-wa jadac najkrotsza droga przez Gdow i Lapanow.. Skrotem przez Trzciane:D W srodkowej czesci porazka.. plasko jak na stole.. i jak sie na ful z gory nie rozpedzisz.. to stoisz... Tylko ze rozpedzajac sie jadac wariantem prawym z samej gory, przecinasz wszystkich co w poprzek stoku przechodza na druga strone do wyzszego orczyka STOKFISZ. I OCZYWISCIE nie patrza co i kto z gory jedzie. Zdarzylo mi sie szerokoscia 60 cm miedzy takimi beztroskimi ludzmi... Stok fajny.. ale cale okolice Bochni i tarnowa tam zasuwa.. wiec w szczycie kolejki a na dolnym bystrzejszym odcinku lodzio i malych dzieci pelna chmara...(bo pod koniec zlokalizowano neico niefortunnie osla laczke z krotkim wyciagiem). Generalnie fajniusio.. chco PRZYDALOby sie jeszcze wykroic jedna trase... kolo nowego wyciagu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EFIX Napisano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 A Znacie jakies strony ze zdjeciami tego wyciagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://www.laskowa-s...x.php?page=2514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james Napisano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 wreszcie na stronie Laskowej coś się ruszyło... i zaczęli z grubej rury pisząc o krzesełku, które właśnie jest tam instaleowane : http://laskowa-ski.p...php?pageid=6547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vittek Napisano 14 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 warunki śniegowe z powodu braku warunków do jazdy nieczynne do odwołania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EFIX Napisano 20 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Laskowa dla mnie jest bardzo FAJNIUSIA STACJA, zreszta nagroda dla niej to w jakis sposob honoruje. Jest blisko K-wa i dojazd to 45 min przez Gdow:) i Trzciane. TERAZ jak jest kanapa.. to bedzie niezly git. Choc przy tak zwiekszonej przepustowosci powinni wyciac tam jakies nowe trasy;) I pewnie nad tym mysla. Ciekawe bo jak pytalem rok temu CZY NIE PLANUJA tamm kanapy. wskazujac taka fajna naturalna linie w terenie... - nie odpowiedzieli:P A tu sie okazalo ze Kolej stoi. Bylem tam ze 3 ponad tyg temu, i odbior mialbyc jakos teraz kolo 22go. Pewnie sie to poprzeciaga, tym bardziej ze tam warunkow za bardzo nie ma. Fakt ze jak bylem na stronie ostrzegali ze w dolnej czesci warunki b.trudne. Na gorze jednak jest mikroklima i super jazda;) W jednym miejscu bylo lodzio przemielone ratrakiem z kamorami (pewnie nie mogl podjechac), ale jak sie to ominelo to nawet bylo ZNOSNIE. SNIEG SNIEG SNIEGUUUUUUU! To wszytskim sie chyab nasuwa na usta;) Pewnie next sezon... PS> Wypozyczalnia jest tam, mieli kupowac nowy sprzet, zreszta wypozyczalni jest juz pare i chyab mozna kogos tam "wypozyczyc" do nauki... Proponuje zadzwonic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 4 Marca 2007 Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Krzesło jest śniegu nie ma. Oj coś ta zima nas nie rozpieszcza. Stok OK zwłaszcza dla osób starszych lubiących się delektować jazdą a nie szaleństwem. Na pewno zaletą jest to że jest blisko Krakowa i można wyskoczyć po pracy chwilkę pojeździć, ale ceny szalone... cóż Kraków. Ruszyło krzesełko na Chełmie w Myślenicach a w przyszłym roku ma ruszyć Łysa Góra w Limanowej, myślę że to super może nie będzie już kolejek......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mumilion Napisano 11 Marca 2007 Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 polecam knajpke na gorze, piwo z sokiem jest extra. A na marginesie to kto wymyslil te osla laczke na samym szczycie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 myśle ze lepiej ze ta osla laczka jest na gorze niz na dole tak jak byla, bo przeszkadzala jak sie zjezdzalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 16 Maja 2007 Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Na stronie producenta wyciągów tatrapoma (firmy której wyciąg krzesełkowy został zbudowany w Laskowej) znalazłem ciekawe informacje odnośnie parametrów nowego wyciągu w Laskowej: Można się z niego dowiedzieć m.in że pełny czas wyjazdu na górę krzesełkiem wyniesie nie całe 10 min. - zwarzając na dystans ponad 1500m. wydaje się to być dość szybko, zwłaszcza ze długość trasy to 2000m. Teraz w Laskowej może wyjazd na szczyt będzie naprawdę dużo przyjemniejszy i krótszy niż było to dotychczas (dwoma orczykami) i myślę że w przyszlym sezonie wybiorę się tam wiele razy, o ile oczywiście pozwolą na to warunki śniegowe... mam nadzieję że tak link: http://www.tatrapoma...laskowa_TS4.pdf tu też fotki z budowy: http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=463 znalazłem też dość ciekawy artykuł o budowie wyciągów w Kasinie Wielkiej i Laskowej oraz o firmie Tatrapoma. Jest co prawda w języku słowackim, ale sporo da się zrozumieć znajdują się tam również fotki z budowy wyciągu w Laskowej i Kasinie.... PS. Jednak w grudniu był już jakiś śnieg http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=448 in jeszcze 2 zdjęcia (mojego autorstwa) wyciągu krzesełkowego w Laskowej obecnie, niestety jakość nie najlepsza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi