PRAXA Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam mam pytanie czy do buta narciarskiego można włożyć wkładki typu ficowe czy jakieś tam inne.Pytanie związane jest z tym,iż kupiłem nowe buty i tak 26,5 jeśli chodzi o tęgość to idealne natomiast na dłg.to paluchy dotykały noska buta pomimo,że miałem je na nogach po 2-2,5h przez cztery dni więc wymieniłem buty na 27 iteraz dłg jest ok.a tęgość trochę niebardzo.Zastanawiam się czy dołożenie wkładki rozwiąże problem? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam mam pytanie czy do buta narciarskiego można włożyć wkładki typu ficowe czy jakieś tam inne.Pytanie związane jest z tym,iż kupiłem nowe buty i tak 26,5 jeśli chodzi o tęgość to idealne natomiast na dłg.to paluchy dotykały noska buta pomimo,że miałem je na nogach po 2-2,5h przez cztery dni więc wymieniłem buty na 27 iteraz dłg jest ok.a tęgość trochę niebardzo.Zastanawiam się czy dołożenie wkładki rozwiąże problem? DziękujeSprobuj tego lub dostepnego odpowiednika: http://www.superfeet.com/products/, ale nie jako dodatkowej wkladki, tylko zamiast tej fabrycznej, ktora jest o wiele ciensza Te w kolorze wintergreen powinny byc OK, tzn. wystarczajace zeby wypelnic nadmiar w objetosci buta (zakladajac, ze dlugosc jest dobra). Mozna tez wyciagnac bucik (?) i okleic go od zewnatrz, jesli szerokosc jest problemem. To sposob troche w stylu "Mickey Mouse", ale dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam mam pytanie czy do buta narciarskiego można włożyć wkładki typu ficowe czy jakieś tam inne.Pytanie związane jest z tym,iż kupiłem nowe buty i tak 26,5 jeśli chodzi o tęgość to idealne natomiast na dłg.to paluchy dotykały noska buta pomimo,że miałem je na nogach po 2-2,5h przez cztery dni więc wymieniłem buty na 27 iteraz dłg jest ok.a tęgość trochę niebardzo.Zastanawiam się czy dołożenie wkładki rozwiąże problem? Tak, rozwiazuje. Mam podobny problem, ale wynikajacy z mojej glupoty. Kupilem 29.5 zamiast 29, wiec dlugosc dobra, ale tegosc za duza. Kupilem dwie podkladki filcowe, skleilem jej miedzy soba i podlozylem pod but wewnetrzny. Jeszcze lepszym pomyslem jest wyciecie z karimaty kawalka podkladki, gdzie wzorem jest obrys kapcia, czyli buta wewnetrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 gdzie ja mogę taką wkładkę nabyć? sklep sportowy wystarczy czy są specjalistyczne punkty z tego typu asortymentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Tak się zastanawiam- nie sprawdzałem, czy sprawy by nie załatwiły dostępne w sklepach wkładki żelowe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Dzięki Mario bardzo ładne fotki ,ciekaw jestem czy byłeś już na Hochkar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 PRAXA, napisz na PW, do Interski -znam go osobiście, na 100 % rozwiąże twój problem. Interski pracuje w sklepie -serwis narciarski i jak ostatnio byłem u niego- miesiąc temu, to tłumaczył mi o jakiejś tam specjalistycznej maszynie do formowania kapci- środek buta narciarskiego, która to maszyna umożliwia "odlew stopy narciarza" i z tego odlewu jest formowany kapeć narciarski, który jest idealnie dopasowany do stopy. Nie pamiętam jakie są koszty, tej przyjemności, ale moim skromnym zdaniem warto, jak chcesz, to na PW, mogę ci podac numer tel, do interski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Dzięki Mario ale w takim układzie musiałbym gonić do Wawy bo najbliżej z Świdnika spróbuję z tymi żelkami lub tak jak doradzali forowicze wyżej.Pozdrawiam SORRY Mario chodzi o forowicza interski ,a ja bałwan zrozumiałem że chodzi o market ,jeżeli jest coś takiego w Lublinie lub najbliższej okolicy to podpowiedz gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 25 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Praxa, z tego co wyczytałem z twojego postu, to ty mieszkasz w Świdniku -woj. lubelskie ??? Jeśli tak, to super, bo interski(nick forowicza i tym samym nazwa sklepu -serwisu narciarskiego) ma sklep-serwis w Lublinie: http://www.skiforum....mber.php?u=1855 w jego profilu masz link do jego strony( strona główna)- sklep i serwis narciarski, jest tam też numer tel. PROŚBA: Uzupełnij swój profil, bo to naprawdę dużo pomaga i dużo ułatwia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Tak już znalazłem sklep przy leklerku jutro połyżwach pójdę i zapytam o co chodzi ztym odlewem A tak poza tematem to ja ztobą rozmawiałem w Rąblowie końcem sezonu 05/06 teraz spojrzałem na profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazwa Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Tak z czystej ciekawosci, ile kosztuja takie wkładki specjalnie dopasowane do stopy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morcin 25 Napisano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Tak z czystej ciekawosci, ile kosztuja takie wkładki specjalnie dopasowane do stopy ??? Witam ! Wkładki SIDAS - a ,kosztują od 160,- do 320,- złotych.Można jednak urwać parę groszy... ale warto je kupić ! Te najdroższe są właśnie termoformowalne i dokładnie dopasowane do wszystkich wklęsłości stopy.Tańsze - to już gotowy produkt , delikatnie tylko modyfikujący swój kształt pod wpływem ciepła stopy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi