motcross Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam wszystkich. Dnia dizesiejszego regulowalem wiązania smarowałem narty itp i na środku wiązania zauwazyłme tekie cos i z jednej strony pisze Forward i po rawej stronie jak stoje przodem to dzioba jest34 a po lewej 30 i jestr takżę central i po prawej ejst 32 i po lewej 32. przy mojej technice jazdy dlugi skręt (slalom gigant) to na czym mam jexdzić forward czy central ?? z góry dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinator Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ustaw na central,a potem na forward ,sam się przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motcross Napisano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 sam do tego wniosku doszłem w tamtym sezonie jeździłem na central to jazda okazął się normalna teraz sobie ustawiłem na forward i zobacze co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike71 Napisano 24 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ustaw na central,a potem na forward ,sam się przekonasz.filinator a myślałem że założeniem forum jest pomoc innym i udzielanie informacji gdy o to proszą, wiem ze chciałeś aby sam do tego doszedł ale chyba można też poinformować... Central do zjazdu , forward do slalomu. Czyli jak masz na Central to wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motcross Napisano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 no dzieki mike71 ale tak jak mówil filinator. Teraz sobie przestawilem na forward i zobacze jak sie bedzie jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 motocross pamiętaj jeszcze jak obrócisz "takie coś", żeby tak ustawić wiązanie aby w obu okienkach było 32 :] no bo jesli tylko obrocisz to cudo to nic nie zmienisz, jesli przestawisz wiazanie tak aby w obu okienkach byla ta samo wartosc po obroceniu, to przy ustawieniu forward wiazanie przesunie Ci sie do przodu i pozwoli Ci to latwiej inicjowac skrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 dzięki przemek też sobie przestawię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motcross Napisano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Przemek .. ale jak jest na central to nieda się inaczej ustwic żeby po jednej stronie było 32 po drugiej np. 30 a jak ustawie na forward to z jednej strony musi być 34 a po drugiej 30 :/. Czy ja nieumiem tego ustawić czy to tak ma być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 niemozliwe musisz zdjac to czarne cos co jest z napisem forward central to cos da sie ustawic w jednej pozycji tylko ( to jest koloru czarnego) na tym jest takie jakby mocowanie z kierunkiem (szare) no i zeby z obu stron ustawic na taki sam numerek to musisz zdjac to szare i czarne a pozniej przesunac wiazanie, tam sa takie zabki, dlatego jak masz zamontowane to czarne to tego nei zrobisz pozatym sama zamiana forward central bez przestawienia wiazania w przod/tyl nic nie da bo zmienisz tylko taki bajer plastikowy a wiazanie nadal pozostanie w tym samym miejscu. jak cos nie bedziesz wiedzial to fotki CI zrobie to daj znac na mail jak ustawiasz central to zawsze masz 32/32 w obu bo tak bylo ustawione wiazanie standardowo ale jak chcesz miec forward to wiazanie musisz cale do przodu tak zeby w obu bylo tez 32/32, zebys poczul roznice;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motcross Napisano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 no tak ale tak jak ktos pisał że do gigantu to musi byc ustawione na central. Także nic niebęde zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi