eric Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 no fun-no pain pewnie,że wielu z nas próbowało...ja uwielbiam taka jazde i jeszcze kilku chłopaków na tym forum. mała rada:jeśli dobrze sie czujesz na stoku,czujesz dobrze narte pod butem(a,wnosz,ze tak jest bo masz umiejętności na "9") to pełen luz,tylko odpowiednia narta i myk w dziewicze górki i zobaczysz jaka zabawa...a jesli chodzi o film to Mike jeździ okolo 12lat 3ski,to moze sobie pozwolic na duzo;) zachecam do takiej jazdy,bo to jest prawdziwe narciarstwo... peace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwir Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 no fun-no pain pewnie,że wielu z nas próbowało...ja uwielbiam taka jazde i jeszcze kilku chłopaków na tym forum. mała rada:jeśli dobrze sie czujesz na stoku,czujesz dobrze narte pod butem(a,wnosz,ze tak jest bo masz umiejętności na "9") to pełen luz,tylko odpowiednia narta i myk w dziewicze górki i zobaczysz jaka zabawa...a jesli chodzi o film to Mike jeździ okolo 12lat 3ski,to moze sobie pozwolic na duzo;) zachecam do takiej jazdy,bo to jest prawdziwe narciarstwo... peace!Hej, Ja też uwielbiam jazdę poza stokiem i już chyba całkiem sporo próbowałem (Chamonix, Cervinia, Verbier) http://www.chevy89.r...Stubai00022.JPG http://www.chevy89.r...tubai000041.JPG ale to co można obejrzeć na filmie to jest już totalny extream i w pytaniu bardziej chodziło mi o taki konkretny hardcore (helikopter, dziewicza ścianka itp...). Tzn czy ktoś z Was już czegoś takiego próbował. ? Kiedyś na własne oczy widziałem w Chamonix 2 gości, którzy próbowali zjechać w dół z L'aguille du Midi ścianą, około 300 metrów (zaczynającą się zaraz po wyjściu z tunelu w prawo), na której od samego patrzenia w dół robiło się słabo. Po około 20 metrach zjazdu próbowali wrócić na górę ponieważ śnieg przypominał skałę lodową. Jeden błąd i nie było by co zbierać na dole wśród skał. Osobiście wiem, że tego bym nie spróbował nigdy w życiu. (PS Mam gdzieś na starych kasetach nagraną tą próbę. Jak odrzebię kasetę i znajdę starą kamerkę svhs postaram się wrzucić linka. To był rok 1996 chyba ) Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mus-tafa Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam. Ma ktoś może cały ten filmik?? http://pl.youtube.co...h?v=HLJHTEopgyU http://www.skipass.c...ear-crisis.html tylko 13 euro(ale nie wiem ile przesyłka-nie znam francuskiego-nie wiem gdzie znależć info o tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwir Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 http://www.skipass.c...ear-crisis.html tylko 13 euro(ale nie wiem ile przesyłka-nie znam francuskiego-nie wiem gdzie znależć info o tym)Cena przesyłki liczona jest w zaleznosci od adresu dostawy. Przesyłki zagraniczne poza granice Francji realizuja zwykłą poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ale to co można obejrzeć na filmie to jest już totalny extream i w pytaniu bardziej chodziło mi o taki konkretny hardcore (helikopter, dziewicza ścianka itp...). Tzn czy ktoś z Was już czegoś takiego próbował. ? A bez helikoptera i nie koniecznie dziewiczą może być? Np tu, ze szczytu: http://www.zpigichp....-2007-00103.jpg Dość szeroko ale twardo jak fix, w związku z czym każdy upadek raczej do samego dołu. Ekstrem to może nie jest ale trochę wymagał zmiany nastawienia psychicznego do rzeczywistości (a może to ja taki płochliwy jestem?). Pozdrowionka, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwir Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Zjazd ze szczytu wygląda wygląda już bardzo "konkretnie" i do tego twardy stok...to trochę zabawy miałeś i domyślam się, że trzeba było spojrzeć na rzeczywistość przez pryzmat różowych okularów:D. Gratulacje !. Lodowiec na dole wyglada trochę zdradliwo. ? W zeszłym roku podczas mojego tygodniowego pobytu w Cervini zgineły tam 3 osoby właśnie na podobnym lodowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Gratulacje !Thx. . Lodowiec na dole wyglada trochę zdradliwo. ?Raczej nie. Zresztą przedeptany był masywnie. Podchodzi się od tej strony co widać, na to takie plaskate ramię i dalej po nim. Zachodzi się za tą trapezowatą górę (Rottalhorn) i tam na Rottalsatel (niewidoczna) zostawia narty a dalej po polach snieżnych w raczkach tam i nazad. Myśmy narty wyniesli na górę i pojechali w dół. Od przełęczy można jechać tak jak widać albo na przeciwległą stronę ramienia - jest przejazd między obrywami seraków. W zeszłym roku podczas mojego tygodniowego pobytu w Cervini zgineły tam 3 osoby właśnie na podobnym lodowcuNo ja się w tamtym rejonie w zeszłym roku ewakuowałem na włoską stronę - załamanie pogody. Między innymi dlatego, że lodowiec Grenz słynie z trudnej nawigacji. Pozdrówka, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwir Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No ja się w tamtym rejonie w zeszłym roku ewakuowałem na włoską stronę - załamanie pogody. Między innymi dlatego, że lodowiec Grenz słynie z trudnej nawigacji. Pozdrówka, KubaMy akurat podczas pobytu trafiliśmy szczęśliwie na SUPER pogodę (cały tydzień lampa) i dopiero w dniu wyjazdu zaczeło się ostro pogarszać. http://www.chevy89.r.../Matterhorn.JPG http://www.chevy89.r...ne/Coldulys.JPG Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 szkice węglem...tak z nudów Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Podobają mi się te Twoje nudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 hehehe...fajnie,że Ci sie podoba-no to moze jeszcze kilka Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, czytając ten wątek o wirtualnym narciarstwie, patrząc na zdjęcia i filmy wpadł mi do głowy pomysł. Troszkę odbiegający od tematu za co przepraszam. Już w zeszłym roku po raz pierwszy zagrałem w Freak Out Extreme Freeride (co w późniejszym czasie zachęciło mnie do trików i jazdy poza trasami, bardzo amatorsko zresztą) Nie wiem czy w wątku gier ta gra była opisana ale kilka screenow nie zaszkodzi. Pozdrawiam i przepraszam za odbiegnięcie od tematu. Opis http://www.gry-onlin...016.asp?ID=8328 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobas Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Odwrotnie ja juz nie jestem Volkl Man odkad wyniesli sie do ryzojadow(K2 zapewnialo po przejeciu firmy ze topowe narty nadal beda robione w europie ale nie wytrzymali nawet sezonu:mad:) Moje volkle to ostatnia seria Gotama robiona u helmutow. PS:Nastepne desi jakie mam na oku to Movement Goliath 191cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Zapraszam do Utah sniegu jest pod dostatkiem czy to jest alta?? I bet these are goats???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Odwrotnie ja juz nie jestem Volkl Man odkad wyniesli sie do ryzojadow(K2 zapewnialo po przejeciu firmy ze topowe narty nadal beda robione w europie ale nie wytrzymali nawet sezonu:mad:) Moje volkle to ostatnia seria Gotama robiona u helmutow. PS:Nastepne desi jakie mam na oku to Movement Goliath 191cm. elo! widze,ze dobry wybór bedzie z Movement,co prawda mialem okazje tylko pojeździć na modelu freeski Kamasutra ,którego użyczył mi kolega z teamu Mov Roman Dalecky i nartka super...jak rozmawiałem z Romanem to mówił,ze firma mocno idzie w freeride i cały czas doskonalą technike wykonania narty,chca zostać najlepszaą firmą w europie w freeride - narazie zaczeli od teamu : Freeride: Camille Imbert (FR) // Patrick Liedstedt (SWE) // Evariste Berney (CH) // Andi David (UK) // Ilir Osmani (CH) // Julien Ecuyer (CH) // Steve Becholey (CH) // Laura Bohleber (CH) // Nicolas Pasquier (CH) // Robin Kaleta (CZ). peace! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jak wyglądają zawody we freeridzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobas Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jan to jest Snowbird- Mineral Basin-The Bookends , sniegu upakowany przez wiatr ale byl piekny sloneczny dzien -20C i wiatr w porywach do 50km/h krotko mowiac zima na calego:D PS zawody w freeride YouTube - Snowbird 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jan to jest Snowbird- Mineral Basin-The Bookends , sniegu upakowany przez wiatr ale byl piekny sloneczny dzien -20C i wiatr w porywach do 50km/h krotko mowiac zima na calego:D lubie ten tunel do mineral basin...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobas Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Uzylem go tylko jeden raz lokacja zapobiega dostep do dobrego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 PS zawody w freeride Kto żywy dojedzie wygrywa? x_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 elo! Reasons to nowy film ze stajni PBP. W filmie zobaczymy największą śmietankę talentów jaka kiedykolwiek przewinęła się przez obiektywy filmowców z PBP przez ostatnie 14 lat. Tanner Hall, Simon Dummont, Pep Fujas, Mark Abma, Sammy Carlson. Po raz pierwszy zobaczymy pełnoprawny segment Laurenta Favre'a! Jak dla mnie film zapowiada się kozacko. FULL HD, itp. Czuć moc płynącą z trailera, będzie niezła kosa! http://poorboyz.com/node/144 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwa Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Zapowiada się rewelacyjnie :-) Czy dobrze wypatrzyłem, że film będzie dostępny dopiero od września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dlaczego warto znać topo rejonu po którym sie jedzie: YouTube - The Labyrinth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eric Napisano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Według mnie kwintesencja tematu Tanner i Seth... YouTube - tanner y seth flipando en paketon miłego ogladania. peace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobas Napisano 29 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Male dwa filmiki z nowej kamerki tylko jakoscna na youtube jest kiepska :confused: (amatorka ale mam nadzieje ze bedze lepiej) YouTube - Snowbird 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi