Bartek Napisano 9 Marca 2007 Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mam pytanie - jak ośrodek jest czynny do 17 tzn. że do 17 są czynne wszystkie trasy czy część nieoświetlonych wyłączają wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 9 Marca 2007 Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mam pytanie - jak ośrodek jest czynny do 17 tzn. że do 17 są czynne wszystkie trasy czy część nieoświetlonych wyłączają wcześniej? Wszystkie na ktorych sa jeszcze warunki do jazdy, ta oswietlona do jazdy juz sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mumilion Napisano 21 Marca 2007 Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak aktualne warunki? Czy ktos byl i wie cos na temat stanu tras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 22 Marca 2007 Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jak aktualne warunki? Czy ktos byl i wie cos na temat stanu tras? dziś w Szczyrku,na orczyku-rozmawiałem z gościem,co wrócił z Korbielowa i mówił,że na górze ok.70cm naturalnego,rewelacyjnego śniegu,ale na sam dół zjazd baaardzo ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermik Napisano 25 Marca 2007 Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Dzisiaj odwiedziłem zapomniany przez zemnie Kobielów i miło się rozczarowałem. Przybyłam na otwarcie wyciągów czyli 8.00. Najpierw wyjazd Babą (krzesło 2-osobowe) na Solisko a później już orczykiem do góry. Gdy przybyłem na Szczawiny było słownie 6 osób + (nas 9:)). Wyjechaliśmy na Miziową ale widząc, że jeszcze na Pilsko wyciąg nie jest otwarty postanowiliśmy zjechać z powrotem do Szczawin. Na trasie piękny sztruksik i twardo - po prostu ideał. Bodajże zjechaliśmy 3-4 razy, aż do momentu otwarcia wyciągu na Pilsko. Sytuacja na Pilsku była podobna. Tak dobre warunki utrzymywały się gdzieś do 10.30 później w miejscach słonecznych zaczynała się breja i kolejki do wyciągów. Zjazd po 14 do Korbielowa poniżej Szczawin wymagał już ostrożności bo wystawały kamerdolce a najgorszy odcinek był do wyciągu na Solisko. Następnie zjadz krzesłem i wspólne mycie bucików w strumyku bo błoto było niemiłosierne:). Polecam ale tylko rano! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasson Napisano 26 Marca 2007 Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Spędziłem całą Niedzielę w Korbielowie, początkowo => kolejką krzesełkową BABA ze sprzętem do Soliska; pierwsze kilka zjazdów z Hali Miziowej do Szczawiny (wyciąg na Pilsko puścili ok 9tej), do 12stej śnieg zmrożony, później słonko robiło swoje. Wyjazd bardzo udany, walczyłem z górą do zamknięcia ostatniego wyciągu na Pilsko:) Powrót do Soliska częściowo na nartaach, ostatnie 300m na nogach do wyciągu BABA. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 29 Marca 2007 Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 mam zamiar za tydzien jechac na pilsko w wielki cwartek... Jak myslicie beda jeszcze warunki do jazdy??bo sie troszke obawiam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 30 Marca 2007 Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Chciałbym powiedzieć, że będą ale gwarantować Ci nie mogę. Miałem jechać wczoraj ale niestety..siła wyższa i zostałem. Póki co warunki są znośne. Dzwoniłem do Korbielowa i pytałem. Na dole śniegu już nie ma ale Pilsko i Miziowa jeszcze ośnieżone i warunki są dość dobre. Wszystko zależy od temperatury. Jeśli będzie się utrzymywać na poziomie 8-9 st w dzień to raczej będzie bardzo trudno pośmigać. Jeszcze 2 dni temu było 80 cm. dziś już 70.. http://www.gat.pl/pogoda/korbielow.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi