Devastator Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 (...) ze wzgledu na za duzy promien narty gigantowej badz po prostu za miekkiej charakterystyki narty crossowej. Na GS jedzie się po prostu szybciej, więc jest owszem większe ryzyko przy zderzeniach, ale poza tym to nie widzę problemu (no, może poza tym, że trzeba być palantem, zeby jeździć fun na GS ). BTW - bardzo fajne są komórki Rossignola 185cm - nawet na niewielkiej 500m górce dało się fajnie pobawić . Co do nart allround/cross itp. - o ile trzyma odpowiednio na krawędziach przy dużych kątach, to nie ma problemu (jeździłem fun m.in. na Blizzard Epic 7, Blizzard IQON 7400, Rossignol Zenith Z9 07/08, Head The Big Easy 140cm i było ok.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolumna Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mój instruktor miał zawsze takiego "pecha", że jak mu przychodziło fun i body jeździć to miał gigantki na nogach (nie było tłumacznia, że nie pojadę, bo narty nie te). Skoro na gigantkach się nie da, to ja chciałabym zobaczyć fun w jego wykonaniu na slalomkach. bo już na gigantkach to było :eek: Kolejny dobry przykład na to, że jak się umie, to na wszystkim można, tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam Jasne, jak się umie to na wszystkim się da. Sam pierwszych nieśmiałych prób dokonywałem na gigantkach Rossignola 198 cm. Gdzięś chyba nawet mam filmy z tych zabaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 no niby na wszytskim sie da,ale jak probowalam na slolomach i gigantach to niestety mi sie buty przy fun'ie odpinaly(od szorowania po stoku:D) co odbieralo cala zabawe z jazdy... dlatego m.in do takich zabawach montuje sie plyte pod wiazaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 trochę inne ale to tez płyty YouTube - Carving Radical 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 dlatego m.in do takich zabawach montuje sie plyte pod wiazaniem..Albo nabywa się buty sportowe, które są węższe i mniej wystają poza obrys narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Albo nabywa się buty sportowe, które są węższe i mniej wystają poza obrys narty hehee - dokładnie - a "meblami" to po pokoju przy przeprowadzce można sobie pojeździć .. - a tak serio - każdy centymetr wyżej pod butem zmniejsza stabilność/pewność jazdy - więc jak kto woli - szukając kompromisu - wąski but/płyta.. pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi