fredowski Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Pozdrawiam wszystkich wybieram sie w marcu na dachstein i chciałem troche pojezddzic poza trasami i pochodzic na turach - poniewaz jestem topograficznym debilem to mam pytanko do znawców a propos zjazdów z dachstein do ramsau jakos boczkiem od trasy, bo tamze bede mieszkał. łatwo jest wpier... się znaczy pardon zjechac w jakis przez boga zapomniany zlebik tylko dla orłow albo i lepiej? Jak rozumiem traske soie opatrze z góry i z kolejki jak sie da ... i tyle moge chyba zrobić nie? Można jakąs mape dostac dokładniejsza o tych w ifno turystycznym i czy to cośkolwiek da?? chyba nie przepraszam za infantylizm pytan, ale moje narciarstwo pozatrasowe mimo mam nadzieje przyzwoitych umiejetności było raczej oboktrasowo/leśne nie liczac okolic naszego kasprowego. Pytanko drugie dotyczy jakichs namiarów na mapke okolic lodowca z pozycjami gps (to apropos turów i tej ichniej trasy narodowej czy jak ją zwa mozna cos w tym stylu w ramsau nabyc? Przy takich umiejetnosciach spoko sobie poradzisz ze wszystkim. Jadac kolejka widac zleby Dachsteinu i mozna sobie cos wybrac. Nartostrady do Ramsau nie ma. Jezeli nie znasz niemieckiego czy angielskiego to moze byc problem ze zdobyciem informacji a tych w necie nie brakuje. Foldery wystarczajaco pokazuja co jak i kiedy. GPS nie znam, mnie wystarczy dobra widocznosc, a jezeli jej nie ma, nie wjezdzam na Dachstein a gdyby co jeszcze , to pytaj, odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snon912 Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Właśnie wybieram się w rejon Ski Amade w ostatni tydzień stycznia i chciałbym się dowiedzieć jak w tym czasie wygląda sytuacja śniegowa. Jest szansa na freeride powyżej górnej granicy lasu czy tylko las pozostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi