Adi5551 Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Mam zamiar kupić nowe buty i chciałem spytać czy może ktoś posiada Fischer SOMA RC4 COMPETITION 110 lub podobne z grupy RACING Fischera i czy spełniają jego oczekiwania no i czy warte są swojej ceny. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Napisz do Chemika,on używa takich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeery Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Mam zamiar kupić nowe buty i chciałem spytać czy może ktoś posiada Fischer SOMA RC4 COMPETITION 110 lub podobne z grupy RACING Fischera i czy spełniają jego oczekiwania no i czy warte są swojej ceny. Pozdro Jak już wcześniej pisałem na forum dostałem od "Fischer'a" na wymianę reklamacyjną nowe RC4 RACE w zamian za 9000Ti. W minionym tygodniu mogłem je przetestować na lodowcu Molltaler. Na początku miałem trochę problemów bo zaczeły mnie uwierać języki w piszczele, ale po małych korektach i podniesieniu piętek wszystko wróciło do normy i już było ok' . Race są o drobinę twardsze od COMPETITION ale to nie powinno być znaczącym problemem. Ogólnie jestem z butków bardzo zadowolony gdyż trzymają nogę tak jak powinny a przy tym są wygodne i bez problemów można w nich jeździć cały dzień. Moje oczekiwania spełniają w pełni a czy są warte swojej ceny musisz zdecydować sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Napisz do Chemika,on używa takich butów "Niestey" mam model ciut wyzszy - RC4 Race... W zasadzie to przerosly moje oczekiwania... Jednak dobor butow to sprawa bardzo subiektywna, wiec nie chcialbym aby moje zdanie przewazylo... Wspomniane buty bardzo dobrze trzymaja moja noge i sa znacznie bardziej komfortowe od miekszych langow... Czuje sie w nich jak w babcinych kapciach i maminych welnianych skarpetkach dzierganych na drutach... A trzymaja jak sycylijskie "betonowe buciki"... Przed zakupem swoich przymierzalem sie do RC4 Competition i odczucia co do komfortu byly takie same... Nie mialem ich na stoku, ale pewnie trzymaja ociupinke slabiej niz moje - w koncu maja nizszy flex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dzięki wielkie za opinie bo wydanie 1300zl nie przychodzi łatwo więc chciałem się upewnić czy są tak dobre jak mówi o nich producent. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeery Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Adi z tą ceną to chyba mocno przesadziłeś. Ich koszt jest teraz w granicach 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Za 1300 to bedziesz mial RC4 Race... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Bylem w sklepie dokładnie w sobotę i ich cena to 1299zl ale to tylko jeden sklep wiec na pewno będę szukał po innych w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marax0 Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Co powiecie o butach Fischer SOMA 7000/8000?? Ktore wybrac? jest duza roznica? do narty RC4 sc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 27 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Mam SOMY 9000 Race ti flex 120 i odczucia mniej wiecej takie jak Chemik . Paradoksalna jest jedna rzecz : jak mam w nich przejść jakiś dystans wiekszy niz kilka metrów to nigdy wiecej nie odepne klamr . Spacer w rozpietych klamrach zakończył sie skatowaniem nóg . W zapiętych - nie ma problemu . Ogólnie świetne buty , znakomicie trzymają . Rozpinam na dłuższe postoje a i to nie z konieczności a z przyzwyczajenia . Wygoda to już sprawa indywidualna . Mi pasują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Dzięki za wszystkie wypowiedzi bo jednak przekonały mnie do zakupu na szczecie udało mi sie je nabyć za 950zl bo w sklepach tak jak mówiłem ich cena waha się od 1200 do 1300 zł. koot.pl jak możesz to prosił bym abyś rozwiną tą myśl o przygotowaniu butów do użytku bo może jest coś czego nie wiem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi