universus Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Już wyjaśniam o co mi chodzi. Mam narty Fischer Sceneo S300ICE + FX12 na Railflexie o dlugości 165cm Sa w bardzo dobrym stanie ale już ich nie używam bo nabylem metodą kupna, narty Elan SL Ostatnio namówilem mojego kumpla który mial już doczynienia z tym sportem ,do powrotu na stoki po dwuletniej przerwie. Na razie nie planuje kupna nart i pomyślalem że może w tym sezonie jeździlby na moich Ficherkach,zanim nie zdecyduje jakie narty kupić Nie chcę go jednak wsadzić na "minę" i dlatego potrzebuję konsultacji czy taki duet będzie OK? Facet ma 188cm wzrostu (cholerka nie pamiętam ile waży ale tak pewnie w granicach 80-90).Jego poziom umiejętności oceniam na okolo 4-5 Narty jak wyżej :165cm Jak sądzicie, będzie dobrze na poczatek odnowionej przygody z nartami,czy pozostala wypożyczalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Powininen dac rade, narta dosyc latwa mialem okazje jezdzic na tych sceneo. Do tego lekkie i nie za twarde nawet do nauki.. Co do dlugosci nie wiem czy ciut dluzsze nie bylyby lepsze, ale jezeli tylko takie masz - beda w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drm. Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ciut dluzsze bylyby lepsze, ale na tych tez bedzie ok. Moze miec trudnosci z zachowaniem czasem rownowagi (przod-tyl), ale jesli zwinny to sie szybko przyzyczai;) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Darowanemu ..... A na poważnie; sam znasz odpowiedź więc nie będę się silił na jakieś mądrości. Zabieraj kumpla na stok i niech się cieszy z nart, jazdy a przede wszystkim z tego ze ma takiego przyjaciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jak sądzicie, będzie dobrze na poczatek odnowionej przygody z nartami,czy pozostala wypożyczalnia? Spokojnie może jeździć,myślę że będzie zadowolony z tej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 jestem tylko ciut niższy.... Mam narty 165cm..... Wszystkie inne moje narciarskie "wynalazki" są o wiele krótsze.... Spokojnie da radę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 7 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kolega będzie zadowolony, tym bardziej ze po przerwie jazdy na nartach, myslę, ze musi ci postawic wielkiego drynka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 7 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 powinien dac rade, ja celowo kupilem sobie SL9 o dl 160 przy wzroscie 185... przy bardzo duzych predkosciach przody zaczynaja uciekac ale to da sie kontrolowac, natomiast skrety to bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi