mazi Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 witam mam kilka pytań do forumowiczów posiadających kurtki firmy JMP. 1. Czy nie są za ciężkie i nie ograniczają swobody ruchów? 2. czy jesteście zadowolenie z rzeczywistych parametrów membrany? 3. Co ubieracie pod spód żeby nie było za zimno i za ciepło na stoku. 4. Najważniejsze - jaka jest wytrzymałość tych kurtek. czy po sezonie,dwóch np. nie rozchodzą się szwy i membrana, nie zaczyna przemakać itp. Jestem zainteresowany kurtką JMP ELBA. ma niezły stosunek ceny do jakości. Tylko chciałbym sie upewnić jak to wygląda w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
born2ski Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 1. Nie. Ale i tak musisz mierzyć bo może Tobie akurat nie przypasować 2. Miałem kurtkę z przed 3 sezonów więc nie pamiętam jakie tam były parametry ale pamiętam że byłem z niej zadowolony. Spodni używam do tej pory. 3. Koszulkę termoaktywną i było ok. 4. Kurtka sie nie pruje, a co do przemakalności to nie pamiętam ale po jednym sezonie na 100% nie przemakała. Wiec ja bym sie nie zastanawiał i brał Elbe bo krój naprawdę ma dobry a jak jeszcze skoczysz do Szaflar do producenta to dostaniesz po niższej cenie jak tak zawsze robiłem jak kupowałem u nich kurtkę albo spodnie (300-350zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike71 Napisano 4 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 ja mam spodnie JMP i powiem że jestem tak zadowolony na 4/6 bo wszystko gra ale mi sie na jednej nogawce szew zaczął odpruwac i tego nie zauwazyłem, zahaczyłem czymś potem i w końcu rozdarłem... Co prawda naczyłem sobie łate z podobnego materiału no ale szwy w spodniach po 1 sezonie nie powinny się rozchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 dzięki za cenne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Jak to w końcu jest z tym JMP bo na dniach chce coś kupić i nastawiałem się na kurtkę AVANS. Dla mnie 600zł to sporo, a tu na jednym z for internetowych taka opinia(ogólnie tez wątpliwości): Odpuść sobie... Nie warto, firma jest nastawiona na duuuuże zyski. Jak sądzisz, że to osiągają przy takich cenach. Za robociznę nie płacą w CRL, tylko u nas co jeszcze podnosi koszty. I kurde jestem w kropce. A jeśli nie JMP to co w granicach do 600zł o bardzo zbliżonych parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dwie rzeczy o jakich parametrach rozmawiamy a druga to taka ze na wielu polskich stokach instruktorzy jezdza wlasnie w kurtkach JMP i zle nie wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nie o wygląd tu chodzi;/ ale o wygodę i komfort sucho i ciepło. A parametry no JMP maja niby 20000/20000 ale oddychalność to podobno lipa. Chodzi mi o to aby kurtka była dobra na stoku a nie na papierze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 to polecam Blizzarda professionala membrana DERMIZAX od 20000/20000 wzwyz sam takiej uzywam i jestem zadowolony przetestowana w roznych warunkach w deszcu obfitym nic nie przemoklo w srodku suchutko a w temp +10 stopni i sie nie pocilem fakt ze byla stosowana bielizna termoaktywna i bluza oddychajaca a cenowo teraz to wyglada 899 - 30% wiec niewiele wiecej niz jmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosi Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mam JMP Avans. Używam od jakiegoś czasu. Na stoku jeszcze nie przetestowana niestety. 1. Nie przemaka. (sprawdzone w deszczu) 2. Nie pruje się. 3. Jest ciepła. (sprawdzone w niskich temperaturach) 4. Oddycha. (sprawdzone w cieplejszych temperaturach) 5. Jest lekka. Cena w Intersporcie to coś ok. 460zł o ile dobrze pamiętam. Spodnie ok 300 zł. Dobrze jest dzwonić do Szaflar bo mają poprzednie serie w tańszych cenach. Miałem poprzednio model sprzed 4-5 lat i byłem bardzo zadowolony. Do tej pory mam tę kurtkę ale membranę szlag trafił (kilka prań w zwykłym detergencie zrobiło swoje) - ale szwy się nie rozeszły. Co do nastawienia na zarobek to jaka firma działa charytatywnie??? A patrząc na podbój rynku i koszty z tym związane to prędzej nie kupiłbym 4F niż JMP. A jak firma szyje w Polsce a nie w ChRL to tylko wielki + dla tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mam JMP Avans. Używam od jakiegoś czasu. Na stoku jeszcze nie przetestowana niestety. 1. Nie przemaka. (sprawdzone w deszczu) 2. Nie pruje się. 3. Jest ciepła. (sprawdzone w niskich temperaturach) 4. Oddycha. (sprawdzone w cieplejszych temperaturach) 5. Jest lekka. Cena w Intersporcie to coś ok. 460zł o ile dobrze pamiętam. Spodnie ok 300 zł. Dobrze jest dzwonić do Szaflar bo mają poprzednie serie w tańszych cenach. Miałem poprzednio model sprzed 4-5 lat i byłem bardzo zadowolony. Do tej pory mam tę kurtkę ale membranę szlag trafił (kilka prań w zwykłym detergencie zrobiło swoje) - ale szwy się nie rozeszły. Co do nastawienia na zarobek to jaka firma działa charytatywnie??? A patrząc na podbój rynku i koszty z tym związane to prędzej nie kupiłbym 4F niż JMP. A jak firma szyje w Polsce a nie w ChRL to tylko wielki + dla tej firmy. Membrany pierze się w specjalnym płynie ,bo inaczej nawet gore rozpieprzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosi Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Membrany pierze się w specjalnym płynie ,bo inaczej nawet gore rozpieprzysz. Dlatego zaznaczyłem to w tekście. Gdybym używał Nikwaxa, do tej pory pewnie by mi służyła poprzednia kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Klub narciarski, w ktorym jezdzi moj syn zamawia dla ubrania wlasnie w JMP. Kurtka i spodnia maja wszystko co jest potrzebne narciarzowi (sciagacze, kolnierz sniegowy, kieszonki w tym ta na rekawie na karnet), zrobione jest to PowerTech-u. Doswiadczenie z uzytkowania: - moj 11 latek w tym sezonie nie zmarzl ani nie wrocil przemoczony - jezdzil w temperaturach od okolo -12 do +8 - w okolicach 0 i powyzej pod spodem mial tylko bielizne termoaktywna Moze wykonczenie i design nie jest tak perfekcyjne jak np.: ubranie Kjus - ale kosztuje normalnie i dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tez mam kortke JMP. 1. nie jest ciezka 2. Niepamietam ale wydaje mi sie ze dobre 3. Ja ubieram bielizne termoaktywna i polarek 4. Mam 2 sezon i sie nie pruje Generalnie bez rewelacji. Kurtki "sztywnieją" na mrozie a membrana 20000 to jest chyba żart.... To jest tylko w Polsce możliwe aby tak duży producent mógł bezkarnie wypisywać takie bzdury. Polecam najprostrzy test: zakładamy kurtkę JMP z membraną podobno 20000 na mrozie i wchodzimy do ciepłego pomieszczenia. Jeśli naprawdę miałaby by takie parametry techniczne jakie deklaruje JMP jedynym efektem byłoby to, że zrobi się nam odrobinę cieplej.... Zróbcie taki eksperyment a zobaczycie efekty.... PORAŻKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pueblo Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 dostalam stroj sluzbowy (kurtke+spodnie) JMP juz chyba 5 lat temu, w spodniach jezdze caly czas i sa nie do zdarcia pomimo tego, ze ciagle klecze przy dzieciach zapinajac buty, milion razy w pospiechu rozpinalam i zapinalam boczne zamki i ogolnie jezdze duzo. a pod kurtke mozna wlozyc cienki golfik i dopoki nie ma -15 to jest cieplutko. Mam podobne wrażenia. Jeżdżę w ciuszkach JMP już czwarty sezon i jak na razie są w doskonałym stanie. Nic się nie popruło, zamki działają, nie wiem czy rzeczywiście mają takie wysokie parametry jakie deklaruje producent, ale dla mnie właściwości ich są wystarczające. Jeździłem przy -20 i przy + 12, stałem 45 min w kolejce do wyciągu i było OK (ani nie zamarzłem, ani się nie utopiłem we własnym pocie, ani się nie przechłodziłem stojąc w kolejce). Są przy tym ciepłe - jak temperatura nie jest niższa niż -10 st można jeździć bez polarka. Dla rekreacyjnego narciarza nadają się w zupełności. Poza tym mają dobry stosunek jakości do ceny mimo, że są produkowane w Polsce. Po raz pierwszy zwróciłem uwagę na tę firmę widząc jej logo na służbowych strojach instruktorów narciarskich. Skoro oni zakładali je na cały dzień i nie grymasili to i ja spróbowałem. Wycieczka z Zakopca do Szaflar i na drugi dzień już je testowałem. Test zdały i do tej pory jestem zadowolony. Pzdr Pueblo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzzo Napisano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, mam kilka pytań do użytkowników kurtek jmp. Jakie są różnice pomiedzy kurtkami "evo" i "peak" oprócz kolorystyki i wzoru. A dokładniej czy się różnią fasonem i czy "evo" posiada jakiś dodatkowy "bajer"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi