Skocz do zawartości

Szkolenie "Level Up" 2025/26

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Marcos73 napisał:

Szkolenie to jedno, a poznanie w realu kogoś ciekawego to inna para kaloszy. Ty wolisz spać na stoku, a ja jak mi ktoś żarcie przygotuje. A idąc tą drogą😀 zamiast w Alpy możesz jeździć na hali.

pozdro

Na jakim stoku? W gadkach tylko tak się Jan lansował a ostatnio jak wszyscy dojeżdżał czy dochodził kawałek i o mieszkaniu na stoku w Saas Fee mógł tylko pomarzyć. Jedno się pisze w przepychankach słownych, a drugie realizuje… taka mentalność.

21 godzin temu, Jan napisał:

idąc dalej tą drogą można się zastanowić czy dla grupy średniozaawansowanych potrzebny będzie instruktor wykładowca z uprawnieniami level 4 CISA sprowadzony z Kanady, może wystarczy jakiś pomocnik a drogi wyjazd do Włoch można zastąpić wyjazdem do Czarnej Góry ?

O tym właśnie wcześniej pisałem. - po co czołg na bażanty.. inna rzecz że fajnie się jest z kimś z forum piwa napić i pogadać jak ludzie nie jak boty (o tym Maras pisał).

• Like 1
  • Thanks 1

6 godzin temu, Jan napisał:

Znalazłeś czy z niej skorzystałeś?

Moi znajomi raz znaleźli tak dobrą że od razu przelali całość a na miejscu okazało się że pod wskazanym adresem była łąka 

Nie, nie skorzystaliśmy. Tylko z ciekawości szperałem, bo w planach był Moltek jak w zeszłym roku, ale tak atrakcyjnej oferty nie było. Była niezła, ale liczyliśmy, że spadnie cena, niestety było wręcz przeciwnie. Ceny w Livigno były między 1000-2000 eur za 6 osób. Podałem jedną z najtańszych. Podejrzane oferty trzeba sprawdzić i jest sporo możliwości, a płacąc kartą to bank odpowiada za niezrealizowaną transakcje. Oferta ze strony ON i apartamentów/hoteli z nim współpracujących. Tzw freeski. Mnie pokrywały się terminy z wyjazdem z ekipą nad Gardę.

pozdro

• Like 1

15 minut temu, Lexi napisał:

O tym właśnie wcześniej pisałem. - po co czołg na bażanty.. inna rzecz że fajnie się jest z kimś z forum piwa napić i pogadać jak ludzie nie jak boty (o tym Maras pisał).

Może gwarancja jakości. Nowoczesne spojrzenie. Inna, szersza perspektywa. Ciekawa osoba. Czy też wiedzą i doświadczenie uniwersalne także przy i poza trasowe. Więc jak masz do wyboru strzelbę zardzewiałą i ze skrzywioną lufą to może i lepiej za tym bażantem pieszo ganiać i gołymi rękami łapać bo przynajmniej sobie krzywdy nie zrobisz.

5 godzin temu, Lexi napisał:

Wymiar szkoleniowy pewnie jakiś będzie, ale generalnie nie jest to celem samym w sobie. Raczej to forma poznania ciekawej osoby i narciarstwa, które On propaguje. Jeśli byłaby grupa osób zdeterminowanych do cyklicznego szkolenia, to łatwiej i taniej ogarnąć to w PL. Problem jedynie z grupą, stąd też dużą popularnością cieszą się formy szkolenia jaką proponuję choćby Tadeo. Z reguły to pojedyńcze osoby z różnych zakątków Polski tworzące grupę już na miejscu szkolenia. W PL stok i miejscówka by się znalazła, wystarczy poszukać lokalnego asa i wyjdzie to po piniondzach. Niestety problem zwykle jest w stworzeniu stałej grupy chcącej cyklicznie się szkolić.

pozdro

• Like 2

5 godzin temu, Spiochu napisał:

Bedzie ciezko, juz sie przyzwyczailem do tego forum. 

No i w końcu jakiś konkret, nareszcie wiadomo jakie masz zdanie o forumowiczach. Ilu z tego forum których poznałeś na nartach osobiście, to alkoholicy? Dobrze byłoby wiedzieć kogo unikać na stoku, no chyba, że twoja opinia dotyczy wszystkich, to nie mam pytań.

9 godzin temu, kordiankw napisał:

340 dirham za dzień, to około 350 PLN 

To drożej jednak. W Manchester jest hala (mała) która kosztuje około 30 funtów za pierwszą godzinę ale wraz z deskami kijami. itd. Koszty się robią jeśli jesteś zielony bo zanim cię ktoś puści na "główny stok" musisz u nich kupić lekcje więc dochodzi 170 funtów (za 5h).

...a górka ma raptem 200m albo nawet nie