Skocz do zawartości

Szkolenie "Level Up" 2025/26

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Marcos73 napisał:

Tak, ale być może Smoku przy okazji (podobnie jak Ty w Kanadzie) chciałby zobaczyć większy ośrodek europejski. Jeśli to traktuje jako stricte wyjazd zarobkowo/szkoleniowy to można i do Spady jechać, czy tez np. Bormio itp.

pozdro

Tego Marku ja nie wiem i nie wchodzę w kompetencje organizatorów ale czytam że oferta kierowana jest to grona forum bo jednak piszemy i w jakiś sposób już wirtualnie się znamy. 

Np dobrym miejscem na początek stycznia byłaby dolina Zillertal ma wszystko z różnorodności tras  jest szeroko i pusto w tym okresie  a apartamenty można znaleźć w śmiesznej cenie i z PL dość blisko . 

Edytowane przez Victor

55 minut temu, Victor napisał:

Tego Marku ja nie wiem i nie wchodzę w kompetencje organizatorów ale czytam że oferta kierowana jest to grona forum bo jednak piszemy i w jakiś sposób już wirtualnie się znamy. 

Np dobrym miejscem na początek stycznia byłaby dolina Zillertal ma wszystko z różnorodności tras  jest szeroko i pusto w tym okresie  a apartamenty można znaleźć w śmiesznej cenie i z PL dość blisko . 

Tak, tylko w apartamentach trzeba się pierdolić z jedzeniem. Stąd wybór na Hotel z HB. Ten co byłem 2 sezony temu z kumplami, jest na stoku i ma zajebiste żarcie. Ma pare pokoi (ale bardzo mało) - 4 osobowych, które są znacznie tańsze. Nas wówczas wyszło za 7 noclegów + 6  dniowe skipasy + wyżywienie HB z prawdziwego zdarzenia po 2500/osobę. Jak policzysz karnet i kwaterę w AT + pierdolenie się z gotowaniem dla takiej chmary osób - to wcale taniej nie wyjdzie. Za 100, czy 2 stówki PLN to wolę na wyrku piwko pić niż myć gary.

pozdro 

Edytowane przez Marcos73

4 godziny temu, Chertan napisał:

Błądzisz kolego dramatycznie, żeby to one chociaż lepsze były, te modele. A Tobie to chyba o te kolory chodzi. W każdym razie błądź dalej, coby się źródełko nie wyczerpało. 

Jest kolejny święty Graal, nawet zakład poszedł już jeden z wyznaczonym terminem, także wszystko podąża w dobrym kierunku. 😎🤣🤣🤣

• Haha 5

Godzinę temu, zając napisał:

No, ciężko to widzę - jest takie przysłowie "jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził" 😁 coś jest na rzeczy bo już 4 strony pisania i nie widzę jakiegoś wspólnego mianownika.

To oczywiście twarde fakty 🙂 , ale dzięki tym 4 stronom, jest przynajmniej jakiś sygnał zwrotny jeśli chodzi o forumowiczów i szerszy obraz sytuacji. Część rzeczy wyartykułowana i sporo jeszcze pomiędzy wierszami. 

• Like 2

23 godziny temu, Marcos73 napisał:

Tak, tylko w apartamentach trzeba się pierdolić z jedzeniem. Stąd wybór na Hotel z HB. Ten co byłem 2 sezony temu z kumplami, jest na stoku i ma zajebiste żarcie. Ma pare pokoi (ale bardzo mało) - 4 osobowych, które są znacznie tańsze. Nas wówczas wyszło za 7 noclegów + 6  dniowe skipasy + wyżywienie HB z prawdziwego zdarzenia po 2500/osobę. Jak policzysz karnet i kwaterę w AT + pierdolenie się z gotowaniem dla takiej chmary osób - to wcale taniej nie wyjdzie. Za 100, czy 2 stówki PLN to wolę na wyrku piwko pić niż myć gary.

pozdro 

Bierzesz Pan konserwy z PL i temat z bani.

W dniu 17.04.2025 o 15:24, Marcos73 napisał:

Jak policzysz karnet i kwaterę w AT + pierdolenie się z gotowaniem dla takiej chmary osób - to wcale taniej nie wyjdzie. Za 100, czy 2 stówki PLN to wolę na wyrku piwko pić niż myć gary.

idąc dalej tą drogą można się zastanowić czy dla grupy średniozaawansowanych potrzebny będzie instruktor wykładowca z uprawnieniami level 4 CISA sprowadzony z Kanady, może wystarczy jakiś pomocnik a drogi wyjazd do Włoch można zastąpić wyjazdem do Czarnej Góry ?

• Like 1

24 minuty temu, Jan napisał:

idąc dalej tą drogą można się zastanowić czy dla grupy średniozaawansowanych potrzebny będzie instruktor wykładowca z uprawnieniami level 4 CISA sprowadzony z Kanady, może wystarczy jakiś pomocnik a drogi wyjazd do Włoch można zastąpić wyjazdem do Czarnej Góry ?

Szkolenie to jedno, a poznanie w realu kogoś ciekawego to inna para kaloszy. Ty wolisz spać na stoku, a ja jak mi ktoś żarcie przygotuje. A idąc tą drogą😀 zamiast w Alpy możesz jeździć na hali.

pozdro

• Like 5
  • Thanks 1

W dniu 17.04.2025 o 14:55, Jan napisał:

to może na freeski do Livigno ?

Jak chcecie tylko  pić gorzałe to super wybór, ale  na narty bardzo słaby. Słabe trasy i dzikie tłumy na.....ych rodaków. Za to polecam latem na rower:

20240707_175419.thumb.jpg.fdfe95955c1695720fb738ed6fadfecb.jpg

20240708_140819.thumb.jpg.80972d966e7b8bf237e57b120c00e4b5.jpg

20240708_150150.thumb.jpg.4bc644f722d3d1fa0071525736dbf645.jpg

20240708_163433.thumb.jpg.704f8acea0606eb518cd25de5f3b729f.jpg

20240709_130805.thumb.jpg.1076be553d0573d4973d6d1e8eb96c23.jpg

Edytowane przez Spiochu
  • Like 2
  • Thanks 1

W dniu 17.04.2025 o 15:24, Marcos73 napisał:

pozdro 

Nie trzeba. Możesz zjeść obiad w knajpie na stoku lub poza. Możesz zabrać autem małą lodówkę z gotowcami z cateringu.

Jak jest hotel z super żarciem to może warto dopłacić ale jak wyzywnie kiepskie to wolę własne, nawet na bazie gotowców.  Apartamenty z reguly też się dużo lepiej nadają na rózne grupowe posiadówki niż małe pokoje hotelowe.

Edytowane przez Spiochu
  • Like 1
  • Thanks 1

6 godzin temu, Spiochu napisał:

Nie trzeba. Możesz zjeść obiad w knajpie na stoku lub poza. Możesz zabrać autem małą lodówkę z gotowcami z cateringu.

Jak jest hotel z super żarciem to może warto dopłacić ale jak wyzywnie kiepskie to wolę własne, nawet na bazie gotowców.  Apartamenty z reguly też się dużo lepiej nadają na rózne grupowe posiadówki niż małe pokoje hotelowe.

najlepiej to zabrać własną kucharkę

8 godzin temu, Spiochu napisał:

Opisałem hotel w którym byłem, stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny przy pewnych założeniach. W cenie basen i sauna. Jedzenie bardzo dobre, wszystko w formie bufetu. W 4 osobowym pokoju są 2 osobne łazienki. Na wyjazd szkoleniowy nie jedzie się walić gorzołę, bo taki wyjazd traci sens. A jak chcesz wieczorem pogadać, to jest lobby i zawsze można posiedzieć i piwko czy wino w towarzystwie wypić.

Oferty z karnetami zawsze są korzystniejsze niż kwatera + karnet osobno. Nawet w Livignio można pojeździć, tylko trzeba jechać np. Teraz, a nie na Majówkę. Ja znalazłem ofertę w Livignio dla 6-ciu osób 7 noclegów + 6 dniowe karnety za 1000 euro za wszystkich. To dużo czy mało? 
pozdro

• Like 1

58 minut temu, Marcos73 napisał:

Ja znalazłem ofertę w Livignio dla 6-ciu osób 7 noclegów + 6 dniowe karnety za 1000 euro za wszystkich. To dużo czy mało? 
pozdro

Znalazłeś czy z niej skorzystałeś?

Moi znajomi raz znaleźli tak dobrą że od razu przelali całość a na miejscu okazało się że pod wskazanym adresem była łąka 

11 godzin temu, Spiochu napisał:

Jak chcecie tylko  pić gorzałe to super wybór, ale  na narty bardzo słaby. Słabe trasy i dzikie tłumy na.....ych rodaków.

Słabe trasy? Byłem tam w 2011 r. Myślę, że wiele się od tego czasu nie zmieniło. Oto moja krótka relacja, którą spisałem po powrocie. Na zdjęciach moja siostra. 🙂

Następny dzień spędzamy w Livigno po stronie Trepalle. Region Livigno dzieli się na dwa, niezależne od siebie, przedzielone samym miasteczkiem, odrębne domeny: Trepalle i Carosello. Ta ostatnia jest nieco większa pod względem łącznej długości tras, ale Trepalle ma je trudniejsze, bardziej urozmaicone. W sumie, w obu częściach, jest gdzie jeździć, ponad 125 km długości tras. W większości czerwone, mało niebieskich, nie brak też czarnych, zwłaszcza w części Trepalle. Pogoda dopisuje, dużo słońca, nie za ciepło, nie za zimno. Próbujemy wszystkich tras, z których najbardziej przypadły nam do gustu czarne z Della Neve i czerwone (z odcieniami czarnymi) schodzące na sam dół z charakterystycznymi odcinkami biegnącymi pod szosą.

ZJJ1aTJMue5f-bP207UPqsy9CWUiQJMPGidQ41S5PEdlF8-tEjIU1o7JcS6I_pFlERqXSxTkrxnC8f5cvbHO0e-sKSRPZwvJHJU3vML2u_mWIx_J=w1280

Super! Bardzo lubię taką kombinacyjną jazdę: trochę szerokich stoków, trochę wąskich, trochę lasku, przewężeń, niewielkich muldek.

Następny dzień spędziliśmy ponownie w Livigno, ale tym razem w jego drugiej części – Carosello. Trochę tu inaczej niż po stronie Trepalle. W sumie więcej tras, w ogromnej większości czerwone, średnio trudne, rozległe, szerokie.  Jest gdzie pojeździć. Naszą ulubioną została Federia, wysoko położona, po drugiej stronie Carosello. Średnio długa, średnio trudna (mimo wszystko konkretnie czerwona), piękna.

Y0HWhCQm7m3h1Zoy532z3bSJdHUDunnmpw5PHSUKZ_zyXK_HIfned8BxOqJoUEy3TFnBvFTSWW40OD0rU6YPA4xY13-0y-UJzdjj2TCYIG-Oot-G=w1280

Śnieg boski, widoki wspaniałe, wokół pełno białych gór. Żyć nie umierać! Zjeżdżamy tam i z powrotem do upojenia. Przerwa na małe co nieco na wysokości prawie 3000 m i dawaj nazad.
  • Like 1
  • Thanks 2