Skocz do zawartości

Szkolenie "Level Up" 2025/26

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Lexi napisał:

W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy  istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂

W tych naszych nartach to już chyba najważniejsze jest żeby się spotkać w dobrym towarzystwie na stoku a że towarzystwo jest na wysokim poziomie narciarskim to i przyjemność do kwadratu 👍

• Like 4
  • Thanks 1

3 minuty temu, Lexi napisał:

W moim wypadku "level up" nie ma sensu... po co i czy  istnieje jakiś level up od tego na którym jestem .. nie sądzę.. 🙂

No widzisz punkt widzenia …ostatnio byłem w grupie z p. Włodkiem lat 68 który chciał poprawić swoje narciarstwo chociaż na nartach od 10 roku życia i można powiedzieć co tu poprawiać a jednak 🤷‍♂️

• Like 1

39 minut temu, Mikoski napisał:

Ja już raczej na szkolenie się nie nadaję jestem niereformowalny 😉 a jak wiem że mam rację a ktoś mi kit wciska to tylko kwasu narobię 😜 więc ja odpadam.

Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣

• Haha 7

Teraz, Bruner79 napisał:

Ja chyba też się już nie nadaję. Braki w narciarstwie rekompensuje zakupami coraz lepszych modeli i potem ich nie ogarniam 😁 i tak błądzę, więc później bym się wnerwiał że mi nie idzie i zacząłbym chodzić za kursantami żeby zamienili się na dechy, bo moje nie jeżdżą 😁🤣

Godna podziwu skromność młodego człowieka 🙂 

Szacun.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

39 minut temu, PSmok napisał:

Można poprawić np , skręt krótki.

Pozdrowienia 

Ja chętnie bym poćwiczył krótki skręt ale ze względu na moje oczywiste ograniczenia i brak szans na istotny techniczny rozwój musiałbym  pozostać przy dziecięcej technice jazdy 🙂

• Like 6
  • Thanks 1

@Victor i @Jan spaliście na matematyce, czy byliście wówczas chorzy? 6,5 koła Jurków za sam przelot 8 chłopa? Czy upadliście na głowę w dzieciństwie? Za te pieniądze, to w dobrym okresie ogarniemy spanie wyżywienie i karnety oraz przejazd do Włoch dla wszyskich z palcem w dupie. Pozostaje tylko Smoka ściągnąć. Paweł nie patrz ze swojej perspektywy, bo jeździsz sam zazwyczaj. U nas koszty transportu dzielą się zwykle na 3-4 osoby.

pozdro

ps. @Gabrik da się to zorganizować w sensownych pieniądzach, wówczas będą chętni. 

Edytowane przez Marcos73
  • Haha 2

34 minuty temu, Bruner79 napisał:

Ja zaszyłem się w lesie aby nikt nie widział jak kaleczę. PS. Na szczęście nie jestem na liście Jana, mam spokój. W moim przypadku pojęcie level jest zbyt abstrakcyjne.

• Like 2

37 minut temu, Bruner79 napisał:

Grzesiu, nie zmieniaj się, bo mamy tanie dechy dzięki Tobie, prawie nówki😀. WRT MO kiedy idą do Żyda?

pozdro

• Haha 2

Po pierwsze nie mam pojęcia na jakiej biznesowej formule jest to organizowane ale instruktor musi zarobić to oczywiste bo to jego wiedza i czas resztę da się oczywiście ogarnąć i szybciej znajdziesz chętnego za 2 czy  nawet 3 koła do Kanady niż za 2 koła do Italii więc spokojnie Mareczku potrafię liczyć. 

pozdro 

10 minut temu, Victor napisał:

Po pierwsze nie mam pojęcia na jakiej biznesowej formule jest to organizowane ale instruktor musi zarobić to oczywiste bo to jego wiedza i czas resztę da się oczywiście ogarnąć i szybciej znajdziesz chętnego za 2 czy  nawet 3 koła do Kanady niż za 2 koła do Italii więc spokojnie Mareczku potrafię liczyć. 

pozdro 

Raczej za 3, za 2 to raczej życzeniowe myślenie. Na pewno na tym forum nie znajdziesz, w PL też będzie ciężko, chyba że masz kumpli, co im zwisa taki koszt.

pozdro

3 minuty temu, Marcos73 napisał:

Raczej za 3, za 2 to raczej życzeniowe myślenie. Na pewno na tym forum nie znajdziesz, w PL też będzie ciężko, chyba że masz kumpli, co im zwisa taki koszt.

pozdro

Marku nie chce się licytować bo to nie ma sensu ale wolę wydać 3 na lot do Kanady niż 2 do Italii i tyle z mojej strony. Wiem jak wygląda szkolenie i w perspektywie 8 osób w grupie w tej cenie chętnych brakowało jak czytam i jakoś mnie to nie dziwi. 

1 minutę temu, Victor napisał:

Marku nie chce się licytować bo to nie ma sensu ale wolę wydać 3 na lot do Kanady niż 2 do Italii i tyle z mojej strony. Wiem jak wygląda szkolenie i w perspektywie 8 osób w grupie w tej cenie chętnych brakowało jak czytam i jakoś mnie to nie dziwi. 

No to musisz zebrać 7-miu śmiałków i Kanada stoi przed Tobą otworem. Jeśli myślisz oczywiście o wyjeździe szkoleniowym do Smoka.

pozdro

• Haha 1

Teraz, Marcos73 napisał:

No to musisz zebrać 7-miu śmiałków i Kanada stoi przed Tobą otworem. Jeśli myślisz oczywiście o wyjeździe szkoleniowym do Smoka.

pozdro

Na miejscu mam Tadeo z którego wiedzy korzystam jak wiesz doskonale  ale gdyby trafiła się okazja pojechać do Kanady to dlaczego nie-jestem otwarty tak jak rozmyślam coraz bardziej wyjazd do Japonii 😉 bo żyć wiecznie nie będę 😜

13 minut temu, Marcos73 napisał:

Młody jest kozak😀.

pozdro

Dzięki @Marcos73 za to video.

Młody jest absolutnie genialny.

Jak widać popełnia całe mnóstwo radosnych błędów ale jego świadomość jest zjawiskowa.

To żadne wyuczone techniki ale naturalne czucie nart i własnego ciała jak u Mikaeli.

W niektórych skrętach mam wrażenie, że "błędy" są pozorne i celowe.

Zmierzają do absolutnie czysto karwingowego zmniejszenia promienia skrętu.

Zawodnicy często robią to w SL.

W GS jak nie ma szans utrzymać czystej krawędzi stosuje się stivoting na który w SL nie ma czasu i byłby nie opłacalny.

Młodziak  całkowicie odciąża narty w powietrzu i spada na zakrawędziowane bez uślizgu z zupełnie nowym torem jazdy z idealnym do zacieśnionego  skrętu układem ciała.

Mam nadzieję, że najbliższe lata pójdą po myśli jego ojca trenera i Austriacy będą na wiele lat mieli nowego Hirschera.

• Like 2

3 godziny temu, Jan napisał:

@Gabrik, @a_senior, @Bruner79, @Victor, @Mikoski, @cappo, w takim doborowym towarzystwie to ja sie pisze, jeszcze @KrzysiekK i mamy komplet

Ciekaw jestem kryteriów doboru tego towarzystwa. 🙂

Gdybym miał te... hmm... minimum 30 lat mniej rozważyłbym wyjazd na taki staż. Jednak w Europie. Piotr jest bardzo dobrym narciarzem i zapewne z racji zawodu i licznych spotkań w topie światowego narciarstwa wie czego i jak uczyć. Jak widać prezentuje nowoczesne narciarstwo, jakkolwiek to rozumiemy. 🙂 Nie jest pozbawiony wad, a jedną z nich są jego kłopoty z polską terminologią, zresztą całkiem zrozumiałe z racji tego gdzie przebywa i z kim rozmawia. Ale one, te terminologiczne czy językowe kłopoty, są bez znaczenia w bezpośrednim, na żywo, kontakcie. Zresztą większość tutejszych dyskusji na temat techniki jazdy czy popełnianych błędów można by wyjaśnić w kilka minut w realu zamiast ich never ending forumowego wałkowania.

• Thanks 1