Skocz do zawartości

Pompa ciepła

Kallaza

Rekomendowane odpowiedzi

Zbliża się zima, a ja znów zaczynam się martwić o koszty ogrzewania. Nasz dom nie jest najnowszy, a system grzewczy też już lata świetności ma za sobą. Słyszałem, że pompy ciepła to dobra alternatywa, ale nie jestem pewien, czy to wystarczy, żeby ogrzać większy dom w Nowym Sączu, gdzie potrafi być naprawdę mroźno.

Rozumiem Twoje obawy, ale naprawdę warto przyjrzeć się temu bliżej. Pompy ciepła są coraz bardziej wydajne i bez problemu radzą sobie nawet w trudnych warunkach klimatycznych. Szczególnie jeśli są dobrze dobrane do budynku. Polecam sprawdzić ofertę tej firmy: pompy ciepła nowy sącz . Mają bardzo dobre opinie, oferują audyt przed montażem, a co najważniejsze – wszystko robią lokalnie, więc masz szybki kontakt i pomoc techniczną w razie potrzeby.

My właśnie dzięki nim zainstalowaliśmy pompę ciepła w zeszłym roku i jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa była profesjonalna od początku do końca, a system działa bez zarzutu. No i koniec z szalejącymi rachunkami za ogrzewanie!

3 godziny temu, Kallaza napisał:

Zbliża się zima, a ja znów zaczynam się martwić o koszty ogrzewania. Nasz dom nie jest najnowszy, a system grzewczy też już lata świetności ma za sobą. Słyszałem, że pompy ciepła to dobra alternatywa, ale nie jestem pewien, czy to wystarczy, żeby ogrzać większy dom w Nowym Sączu, gdzie potrafi być naprawdę mroźno.

Trzeba jednak na nie bardzo uważać.

https://www.se.pl/opole/eksplozja-pompy-ciepla-zabila-dwie-osoby-biegly-wskazal-przyczyne-wybuchu-aa-aiR9-vMZ6-CbSu.html

2 godziny temu, moruniek napisał:

RIP, ale jakim trzeba być debilem, żeby do zaolejonego układu pompować tlen ???? Nawet odpompować po próbie nie ma jak, bo pompa próżniowa też olejem smarowana...

• Like 1

W dniu 7.04.2025 o 14:50, Jacek1210 napisał:

RIP, ale jakim trzeba być debilem, żeby do zaolejonego układu pompować tlen ???? Nawet odpompować po próbie nie ma jak, bo pompa próżniowa też olejem smarowana...

Podejrzewam, że 90% ludzi nie ma pojęcia, że to niebezpieczne. Fatalny błąd, którego serwisant nie powinen popełnić, ale do wielu debilizmów widzianych w necie to jeszcze daleko.

Edytowane przez Spiochu