Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam Mam 14 lat i potrzebujępieniędzy... pomyślałem że bym popracował... ale nie ma pracy dal osób (z moim wykształceniem :)) w moim wieku ... praca np. roznoszenie ulotek jest dopiero od 16lat, kelner też itp.... pomyślałem, ze może jakieś skręcanie długopisów?? możę gdziueś pomagać?? Ma ktoś namiary na takei coś?? CV Imię-podam jak będzie trzeba Nazwisko-podam jak będzie trzeba Chęć pracy-bardzo duża Czemu chcę pracować?-potrzebna kasa W razie czego powiem cos jeszcze czekam na info z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.kaminski Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 czy ty przypadkiem nie jestes znany wszystkim Qui_Gon_Jinn ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostryTE610 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 u mnie trzeba liscie grabic place 2 pln za godzine a tak serio to nigdzie i tak nie znajdziesz roboty legalnej itp nikt cie nie wezmie bo jestes za mlody po prostu podejrzewam ze 16 lat to tez ciezko zeby gdzies wzieli chyba ze do mc donalda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Qui nie dostaniesz nigdzie legalnej pracy, ponieważ nie masz skończonych 17 lat !! I nie myśl tutaj o pracy na wyciągu. Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam Mam 14 lat i potrzebujępieniędzy... pomyślałem że bym popracował... ale nie ma pracy dal osób (z moim wykształceniem :)) w moim wieku ... praca np. roznoszenie ulotek jest dopiero od 16lat, kelner też itp.... pomyślałem, ze może jakieś skręcanie długopisów?? możę gdziueś pomagać?? Ma ktoś namiary na takei coś?? CV Imię-podam jak będzie trzeba Nazwisko-podam jak będzie trzeba Chęć pracy-bardzo duża Czemu chcę pracować?-potrzebna kasa W razie czego powiem cos jeszcze czekam na info z góry dzieki A czy przypadkiem w swoim wieku do szkoly chodzic nie powinienes? Chyba, ze chodzi ci o prace popoludniami badz na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostryTE610 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 chlopak dobrze mysli szkola nie knajpa nie trzeba byc codziennie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ale nie rozumiemy się... ja wiem, że nie mam wystarczającej ilości lat... chodzi mi o coś typu :przyślą długopisy w częściach, odsyłam poskręcane, przysyłają np. 100zł, lub coś tego typu czy ktoś wie gdzie czegostakiego szukać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cegreg Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ale nie rozumiemy się... ja wiem, że nie mam wystarczającej ilości lat... chodzi mi o coś typu :przyślą długopisy w częściach, odsyłam poskręcane, przysyłają np. 100zł, lub coś tego typu czy ktoś wie gdzie czegostakiego szukać?? Ja jak byłem w twoim wieku to dorabiałem sobie zbierając jagody, aronie, truskawki, gruszki, wiśnie, grzyby itp. itd., ale to głównie latem. Przy takich pracach nie ma żadnych ograniczeń wiekowych;), liczą się jedynie zdolności manualne:D A zimą liczyłem na sponsoring rodziców albo dziadków:) Pozdrawiam cg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Nie wiem, może pakowanie jakiś produktów do kartonów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Nie wiem, może pakowanie jakiś produktów do kartonów etc. W sumie dobry pomysl. Idz np. na poczte i sie popytaj o paczki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 jesli nie boisz sie ostrej fizycznej pracy po 14h dziennie za 35zl to CI moge "polcecic" taka robote...Sam troche starszy poejchalem do takiej roboty przez cala POslke na mazury pracoac jako wsztystkomogacy w pensjonacie i na koniec po1,5 miesiaca robty dzien w dzien uraczyli mnie taka wyplta jw podalem.nie pisze tego dlatego zeby sie pouzalac(bo w sumie nei ma czego bylo jak bylo )ale jako nauczke ze poki nie amsz min 16lat kiedy mozesz zostac leglanie zatrudniny!a na czarno to tylko wtedy jesli znasz ta osba(znajomy znajomego itd)zeby miec minimum gwraancji ze Cie nie wykorzystaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Nie wiem, może pakowanie jakiś produktów do kartonów etc. rozumię, że chodzi ci o pracę na czarno?? Czy cośtypu "dorobek"? A co myślicie: Iść na stacje, i jak ktoś tankuje to zapytać "umyć szyby"?? Ten pomysł ze zbiorami jest dobry, ale teraz... nie nadaje się ten pomysł. A jakby tak chodzić od domu do domu i kosić trawę?? ps. czy nei zna ktoś jakiejś firmy, ktora może przysłać części np. długopisów, zapalniczek, a odsyła się całość, a oni zapłatę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Słuchaj Qui. A gdzie chcesz dostać pracę legalną, umowa etc. jeżeli nie masz 17 lat!! Napewno ciebie wpuszczą na Stację. Popytać możesz. Wątpię. Poza tym zarobek będzie mały. Z tą trawą cos się spóźniłeś. O ile mi wiadomo zimą trawy się nie kosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ale liście można grabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ps. (g)Lutek jest jesień ps. szary- dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Kolega jednak wspomniał o trawie. Może ma zamiłowanie do koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omen07 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ".......Ten pomysł ze zbiorami jest dobry, ale teraz... nie nadaje się ten pomysł. A jakby tak chodzić od domu do domu i kosić trawę??........" Poczekaj jeszcze kilka dni a będziesz miał okazję chodzić od domu do domu i odśnieżać ścieżki, dojazdy do garaży, posypywać piaskiem dróżki..... A tak na poważnie to nie można z Tobą (ze względu na wiek) zawrzeć umowy cywilno-prawnej, więc nie licz na prace zlecone chałupnicze, roznoszenie ulotek, etc, etc..... Pozdr. Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.kaminski Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Co do skrecania dlugopisow itp. mozesz poprosic rodzicow zeby podpisali umowe bo ty nie mozesz. Oni beda podpisywac itp. a ty bedziesz pracowal i dostawal kase:rolleyes: Moj kolega kiedys tak zrobil ale szybko mu sie znudzila ta robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuszw2 Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Co do skrecania dlugopisow itp. mozesz poprosic rodzicow zeby podpisali umowe bo ty nie mozesz. Oni beda podpisywac itp. a ty bedziesz pracowal i dostawal kase:rolleyes: Moj kolega kiedys tak zrobil ale szybko mu sie znudzila ta robota Czyli jest coś takiego a myślałem, że długopisy robią na taśmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Co do skrecania dlugopisow itp. mozesz poprosic rodzicow zeby podpisali umowe bo ty nie mozesz. Oni beda podpisywac itp. a ty bedziesz pracowal i dostawal kase:rolleyes: Moj kolega kiedys tak zrobil ale szybko mu sie znudzila ta robota a znasz jakieś takie stowarzyszenie/ firmę, co by tak robiła?? nie chodzi mi o twojego kolegę, tylko o to skręcanie... gdzie mogę dorwać coś takie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Jezus. Jak poszperasz w tzw. Guglach to napewno coś znajdziesz, albo nie wiem przejdź się do UMiG albo do UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 na google.pl szukałem, ale nic nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Może? albo nie wiem przejdź się do UMiG albo do UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.kaminski Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 poszukaj tu http://www.google.pl...chałupnicza&lr= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
born2ski Napisano 2 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Qui jak nic nie znajdziesz to padły tu całkiem fajne pomysły: koszenie trawy ale jak Lutek słusznie zauważył teraz trawy sie nie kosi i jak napisał Omen07 odśnieżanie chodników, bardzo dobry pomysł - musiałbyś wytrzymać bez pieniędzy jeszcze jakieś niecałe dwa miesiące co chyba nie jest takie straszne. No chyba że chcesz koniecznie składać te długopisy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi