Skocz do zawartości

Trentino-Val Di Sole

PTT

Rekomendowane odpowiedzi

Pogoda się udała na 90%. 16 marca trochę mgły do południa. Jazdy od 12 do 16 rekonesans stoków i tras. Od poniedziałku do piątku rewelacja, już dawno nie jeździłem po naturalnym śniegu. Niestety niektóre zachowania rodaków na stokach są poniżej krytyki. Za bardzo szybko ze względu na tłumy nie dało się pojeździć oczy miałem jak kameleon ale na leżaku w słońcu to był prawdziwy odpoczynek.

IMG_2047.jpg

IMG_2048.jpg

IMG_2049.jpg

IMG_2053.jpg

IMG_2050.HEIC IMG_2051.HEIC

• Like 6

Nie ale niektórzy myślą, że są sami i mogą jeździć jak im wygodniej. W piątek "typ" który stał z lewej strony do trasy po prawej i moja szła wprost wjechał wprost pod moją ścieżkę i jeszcze miał pretensje. Goście na "parapetach" się prupli, że musieli zwolnić na zakręcie bo staliśmy na wewnętrznej nic nie blokując. O pijanych już nie wspomnę bo to było nagminne (widziałem co zamawiali i ile, siedząc przy kawie). Małe piwo nie powinno zaszkodzić tym bardziej, że są to tzw. "sikacze"

• Thanks 1

14 godzin temu, PTT napisał:

O pijanych już nie wspomnę bo to było nagminne (widziałem co zamawiali i ile, siedząc przy kawie).

Z moich obserwacji to są najczęściej Niemcy lub Anglicy. Ale na trasie nie sprawiają kłopotów. Moje doświadczenia z rodakami nie są złe. Nie wyróżniają sie od innych nacji. No może jednym nadużywanym słowem na k... 🙂 Ostatnio sporo widziałem w Val Gardena polskich rodzin z dziećmi (ferie śląskie i pomorskie). Co prawda jeden polski 13-latek wjechał we mnie, ale mnie nie przewrócił tylko sam sie nieźle skotłował. Przeprosił on i jego ojciec, snowbordzista.

Co to jest na trzecim zdjęciu? Wiszący basen? 🙂 I jak zobaczyć pliki HEIC (pewnie robiłeś iphonem) na pececie w windowsem nie płacąc za to. Spróbowałem jakiegoś konwertera darmowego, ale nie wyszło. 

Edytowane przez a_senior

1 minutę temu, a_senior napisał:

jeden polski 13-latek wjechał we mnie, ale mnie nie przewrócił tylko sam sie nieźle skotłował. Przeprosił on i jego ojciec, snowbordzista.

oni uczą się tego już od małego