Skocz do zawartości

Stöckli za co tyle dopłacamy

tryhp3

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, kordiankw napisał:

Nie mów, że dostałeś bana? Na tym forum to chyba pierwszy raz od kiedy pamiętam 🧐. Wolna jest jeszcze trójka i czwórka 🤣.

Też jestem w szoku. Brzmi tak niewiarygodnie, że zakrawa na... sam już nie wiem na co. To nie ja byłem Ewą. Na mnie zwykle donoszą, w tym się specjalizuję, ale to na innym forum było grane. Pamiętamy... PS pewno wkurzył kogoś z Warszawy... u mnie tylko babcia, ale dawno już... nie żyje.

Edytowane przez star
  • Like 1
  • Haha 2

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Nie mów, że dostałeś bana? Na tym forum to chyba pierwszy raz od kiedy pamiętam 🧐. Wolna jest jeszcze trójka i czwórka 🤣.

A za co? Coś mi migneło, że naigrywał się z Warszawiaków, ale żeby za to? Niemożliwe. 🙂 I kto by go zbanował? Ja się z Warszawiaków nie mogę wyśmiewać, choćżem Krakus, bo, po pierwsze, nie wiadomo kto w Warszawie jest Warszawiakiem. Same słoiki. A po drugie, mając trójkę wnuków Warszawiaków wolę się nie wychylać. 🙂

Edytowane przez a_senior
  • Haha 3

9 godzin temu, johnwick2 napisał:

Screenshot_2025-04-02-00-10-34-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.0d4b93fd06a5075fd46950f7245d9eb1.jpg

Myślę, że to 1 kwietnia.

Albo, co mało prawdopodobne, ten co Cię zbanował jest nowopozyskanym Warszawiakiem. 😉

Ja, jako rodowity Krakus, nie mógłbym ze zrozumiałych powodów kupić Stoeckli. Nawet po przecenie czy używanych. Mógłbym być posądzony o rozrzutność czy, nie daj Boże, o coś jeszcze gorszego. 🙂

• Haha 1

16 minut temu, a_senior napisał:

Myślę, że to 1 kwietnia.

Albo, co mało prawdopodobne, ten co Cię zbanował jest nowopozyskanym Warszawiakiem. 😉

Ja, jako rodowity Krakus, nie mógłbym ze zrozumiałych powodów kupić Stoeckli. Nawet po przecenie czy używanych. Mógłbym być posądzony o rozrzutność czy, nie daj Boże, o coś jeszcze gorsze

2 godziny temu, Jan napisał:

@SkiForum jeszcze raz wielkie dzięki - chamstwo trzeba tępić

Tylko co to jest chamstwo? Niejedne wpisy tu widziałem, które były w mojej ocenie naprawdę chamskie. I co? I nic się nie działo. Oczywiście, ocena subiektywna.

W mojej ocenie uwaga Johna była co najwyżej daleko posuniętą ironią i nic z chamstwem nie miała wspólnego. Sądzę, że ban, o ile nie jest to jednak prima aprilis, nie był inicjatywą admina, tylko jakiegoś urażonego forumowicza, który się poskarżył. 🙂 Szkoda, że tak mało z nas potrafi śmiać się z samego siebie. Podobno wymaga to wysokiego poziomu akceptacji siebie samego.

A kawałek z Kobuszewskim i Golasem boski.

• Like 1

2 minuty temu, a_senior napisał:

Tylko co to jest chamstwo? Niejedne wpisy tu widziałem, które były w mojej ocenie naprawdę chamskie. I co? I nic się nie działo. Oczywiście, ocena subiektywna.

W mojej ocenie uwaga Johna była co najwyżej daleko posuniętą ironią i nic z chamstwem nie miała wspólnego. Sądzę, że ban, o ile nie jest to jednak prima aprilis, nie był inicjatywą admina, tylko jakiegoś urażonego forumowicza, który się poskarżył. 🙂 Szkoda, że tak mało z nas potrafi śmiać się z samego siebie. Podobno wymaga to wysokiego poziomu akceptacji siebie samego.

A kawałek z Kobuszewskim i Golasem boski.

Nie chodzi o urazę, ale zwykły brak kultury jaki zaprezentował John. Chamskie bluzgi bez żadnej merytoryki.
Nie jestem z Warszawy, ale mnie te odzywki bardzo raziły.

• Like 1
  • Thanks 1

21 minut temu, a_senior napisał:

Tylko co to jest chamstwo? Niejedne wpisy tu widziałem, które były w mojej ocenie naprawdę chamskie.

ja osobiście nie miałem i nie mam nic do tego co chce przekazać JohnWick,

wolność słowa i jak kto woli demokracja,

ale raziło mnie i razi sposób wypowiedzi z używaniem zwrotów i słów zbyt dosadnych,

w moim odczuciu powszechnie uznawanych za wulgarne.

Zwróciłem na to uwagę w poprzedniej konwersacji,

sugerując że anonimowo, na forum, bez dania twarzy każdy mądrala jest odważny.

Otrzymałem odpowiedź, że zaprasza do Palenicy na narty i pogawędkę - i tym mnie ujął - bo dał twarz.

Mam zamiar skorzystać z okazji i ponartować z Nim jeden dzień żeby się lepiej poznać.

Jeżeli po prostu taki jest, używa takiego języka na co dzień, trzeba to będzie przyjąć i zdecydować,

czy wchodzić w dalszy kontakt i dyskusje czy nie.

Na razie zachowuję się powściągliwie i nie odpowiadam dopóki się z Nim nie poznam.

Jeżeli jest wartościowym człowiekiem - jestem w stanie zaakceptować "wyjątkowe" słownictwo.

mam nadzieję że tak będzie, do tej pory nie wchodzę w konwersację bo nie wiem czego się spodziewać

Liczę żę JohnWIck też się trochę dostosuje ze słownictwem, 

bo jak widzi "mocnijesze" słówka nie otrzymują wśród osób ze SF aprobaty - tyle może zrobić dla siebie i dla nas.

pozdrawiam Wszystkich

• Like 1

4 godziny temu, a_senior napisał:

Myślę, że to 1 kwietnia.

Ja, jako rodowity Krakus, nie mógłbym ze zrozumiałych powodów kupić Stoeckli. Nawet po przecenie czy używanych. Mógłbym być posądzony o rozrzutność czy, nie daj Boże, o coś jeszcze gorszego. 🙂

To źle myślisz. Chyba nie zdążyłeś przeczytać skasowanego postu. Jeśli wyzwiska są personalne to mogę zrozumieć,ale wyzywanie ogółu forumowiczów od cip... 

Jeśli lubisz być wyzywany bez powód Twoja sprawa...

• Thanks 1

44 minuty temu, Suave napisał:

Otrzymałem odpowiedź, że zaprasza do Palenicy na narty i pogawędkę - i tym mnie ujął - bo dał twarz

To kiedy to spotkanie,bo kojarzę, że miało być początkiem kwietnia. Miał się mierzyć,ale nie na słowa tylko w jeździe z @labasi @mlesik . Mlesika zrozumie bo ma daleko i szkoda czas tracić na tego typu zaczepki,ale Labas na miejscu z tego co się orientuję.

Edytowane przez Edwin
  • Haha 1

3 godziny temu, Edwin napisał:

Chyba nie zdążyłeś przeczytać skasowanego postu.

Przeczytałem, ale b. pobieżnie. Mógłby mi ktoś podrzucić ten skasowny na priv.

Już przeczytałem, bo mi ktoś wskazał gdzie jest. Dzięki. 🙂 No więc tekst jest mocny i faktycznie obraźliwy, choć w porównaniu do tekstów jakie tu padały (np. ty chuju pierdolony 🙂), a nie kończyły się banem i tak jest łagodniejszy. No i nie jest skierowany do jednej osoby, ale grupy więc rozmywa to jego adresację. Dalej podtrzymuję, że nie zasłużył na bana a na dobrą odpowiedź typu "lecz swoje kompleksy", co zresztą star celnie napisał.

Edytowane przez a_senior

4 godziny temu, Suave napisał:

ja osobiście nie miałem i nie mam nic do tego co chce przekazać JohnWick,

wolność słowa i jak kto woli demokracja,

ale raziło mnie i razi sposób wypowiedzi z używaniem zwrotów i słów zbyt dosadnych,

w moim odczuciu powszechnie uznawanych za wulgarne.

Zwróciłem na to uwagę w poprzedniej konwersacji,

sugerując że anonimowo, na forum, bez dania twarzy każdy mądrala jest odważny.

Otrzymałem odpowiedź, że zaprasza do Palenicy na narty i pogawędkę - i tym mnie ujął - bo dał twarz.

Mam zamiar skorzystać z okazji i ponartować z Nim jeden dzień żeby się lepiej poznać.

Jeżeli po prostu taki jest, używa takiego języka na co dzień, trzeba to będzie przyjąć i zdecydować,

czy wchodzić w dalszy kontakt i dyskusje czy nie.

Na razie zachowuję się powściągliwie i nie odpowiadam dopóki się z Nim nie poznam.

Jeżeli jest wartościowym człowiekiem - jestem w stanie zaakceptować "wyjątkowe" słownictwo.

mam nadzieję że tak będzie, do tej pory nie wchodzę w konwersację bo nie wiem czego się spodziewać

Liczę żę JohnWIck też się trochę dostosuje ze słownictwem, 

bo jak widzi "mocnijesze" słówka nie otrzymują wśród osób ze SF aprobaty - tyle może zrobić dla siebie i dla nas.

pozdrawiam Wszystkich

Cześć

Widzisz, a mnie na przykład to co opisujesz nie rusza - wolę dosadne stwierdzenie bezpośrednie niż zawoalowane chamstwo w papierku.

Natomiast wpisy np. takie jak Twój, bez wielkich liter, znaków przystankowych, są dla mnie totalnym brakiem szacunku dla czytającego. Takie życie. Ale zbanować....???

Pozdro serdeczne

@Mitek bądź proszę konsekwentny bo mnie to razi 😉 .. na przystanku nie zapalę, nie wolno .. obok przystanku napiję się z kolegą piwa wracając wieczorem do domu chociaż, jakby tak spojrzeć oficjalnie, to i tak domena publiczna, więc nie wolno .. a znaki, które stawiam pisząc ten wpis to znaki przestankowe i z przystankiem mają może tyle wspólnego co chwila oczekiwania podczas recytacji podobna do czekania na spóźniony autobus. Z recytacji de facto wywodzą nazwę : przestankowe. Bana nie sugeruję 🙂 więc luz 🙂, język jednak szanujmy. Szczególnie, gdy coś się komuś zarzuca. 

M.

• Like 3
  • Haha 1

5 godzin temu, Suave napisał:

..ja starej daty.. też do łóżka nie idę na pierwszej randce.. 😉

• Like 1
  • Haha 1