Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Godzinę temu, brachol napisał:

Wlkp ma w kiepskim okresie ferie, warto wcześniej pomyśleć o rezerwacji.

PS

terminy są znane już od jakiegoś czasu.

No bez szału, I tydzień ferii w krainie ziemniaka zaczepia o zimowe IO w ITA, więc ceny i dostępność noclegów mogą być słabe.

Kaspro z dziś. Śniegu dopadało, zimno jak cholera i nic nie widać. Gąsienicowa przewiana, Goryczka nie wiem, ale powinno być lepiej. Poniżej granicy lasu chyba też, bo wiatr zwiewa śnieg w doliny, ale może być jeszcze za mało.  Nadal pada. 

Nartostradą w Gąsienicowej można do Nosalowej Przeł. Dalej z buta i z Kuźnic do ronda „da się”.

IMG_7699.jpeg

IMG_7693.jpeg

IMG_7679.jpeg

IMG_7663.jpeg

IMG_7701.jpeg

IMG_7730.jpeg

Edytowane przez techset2
  • Like 5
  • Thanks 1

35 minut temu, Lexi napisał:

Nie było by korzystniej sie załapać na 60l. jakbyś kupił póżniej ?

Musiałbym kupić we wrześniu, a wtedy cena jest wyższa, promocyjna jest tylko do 31 maja, wiec pewnie wyszłoby na to samo. Ja i tak rozliczam skipass w ramach "sport activity" i firma zwraca mi kasę, więc to dla mnie bez znaczenia, a dzięki temu, że kupiłem na początku roku, to wydatki rozliczę jeszcze za 2025 rok. 

image.thumb.png.3a206279aae6e1ddf33a78795491d07d.png

W przyszłym sezonie parking pod gondolą dla właścicieli sezonówki ponownie darmowy:

image.thumb.png.0c8a3ae2844fd4dc9a669d456fb93bdd.png

Edytowane przez kordiankw
  • Like 2
  • Thanks 1

Hmm, zastanawiam się nad tym SKI FLEXI - bo nigdy nie wiem co mi przyniesie życie w następnym sezonie narciarskim. Dobrze rozumiem że jeśli nie wyjeżdżę całości to dostanę cashback i z niego będę mogła kupić następne karnety także jednorazowe (nie tylko sezonówkę?)

26 minut temu, zając napisał:

Hmm, zastanawiam się nad tym SKI FLEXI - bo nigdy nie wiem co mi przyniesie życie w następnym sezonie narciarskim. Dobrze rozumiem że jeśli nie wyjeżdżę całości to dostanę cashback i z niego będę mogła kupić następne karnety także jednorazowe (nie tylko sezonówkę?)

Ja to rozumiem w ten sposób, że po rozliczeniu sezonówki w przyszłym roku, niewykorzystana kasa (różnica pomiędzy ceną zakupu, a ilością dni na nartach pomnożone przez cenę karnetu za te dni) zostaje przelana na twoj portfel GoX. Później kupując karnet online wybierasz sposób płatności. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach, czyli za jaką cenę będą liczone dni w których sezonówka była wykorzystywana. Doświadczenie podpowiada mi, że będzie to maksymalna ceną skipassu, jedyne rozróżnienie to sezon niski i wysoki.

• Thanks 1

Też tak myślę że po najwyższych cenach będą liczyć, ale realnie patrząc - jak teraz się decyduję na wyjazd to i tak płacę po najwyższej cenie (bo to jest najczęściej na 1-2 dni przed) więc tu mi wszystko jedno, a jeśli np. sezon i mi się sypnie z przyczyn niezależnych ode mnie, to nie stracę całej kasy - przerzucę ją tym cashbackiem na następny rok tzn. jakoś wykorzystam? Czy z tego GoX można tez jednorazowe skipassy kupować albo płacić np. za baseny - wiesz może?

29 minut temu, kordiankw napisał:

Ja to rozumiem w ten sposób, że po rozliczeniu sezonówki w przyszłym roku, niewykorzystana kasa (różnica pomiędzy ceną zakupu, a ilością dni na nartach pomnożone przez cenę karnetu za te dni) zostaje przelana na twoj portfel GoX. Później kupując karnet online wybierasz sposób płatności. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach, czyli za jaką cenę będą liczone dni w których sezonówka była wykorzystywana. Doświadczenie podpowiada mi, że będzie to maksymalna ceną skipassu, jedyne rozróżnienie to sezon niski i wysoki.

Czyli w pewnym sensie kupujecie kota w worku?

Prost

IMG_1040.thumb.jpeg.4274fccfd4c1cc2f4145a0f2fca82f54.jpeg

• Like 1

25 minut temu, zając napisał:

Też tak myślę że po najwyższych cenach będą liczyć, ale realnie patrząc - jak teraz się decyduję na wyjazd to i tak płacę po najwyższej cenie (bo to jest najczęściej na 1-2 dni przed) więc tu mi wszystko jedno, a jeśli np. sezon i mi się sypnie z przyczyn niezależnych ode mnie, to nie stracę całej kasy - przerzucę ją tym cashbackiem na następny rok tzn. jakoś wykorzystam? Czy z tego GoX można tez jednorazowe skipassy kupować albo płacić np. za baseny - wiesz może?

Można. Jak przechodzisz do płatności, to wybierasz GoX, czy jak to się tam nazywa teraz.

• Thanks 1

20 minut temu, Jan napisał:

Na zdrowie!
Nie kupujemy kota w worku tylko nie wiemy do końca jak policzą opłatę za kota 😁 natomiast wiemy że jest kot w worku - w moim przypadku worek jest ciekawy, bo można z niego wyciągnąć w tej samej cenie kilka dni w Szczyrku albo na Moltalerze. Jak się spakujemy w kamperka to pod Moltkiem można stać za free, a ostatnio tam byliśmy w sezonie covidowym, więc może warto byłoby odwiedzić? 🙂 

• Like 2
  • Thanks 1

23 minuty temu, Jan napisał:

Prost

IMG_1040.thumb.jpeg.4274fccfd4c1cc2f4145a0f2fca82f54.jpeg

Wszystko jest w regulaminie, wystarczy go przeczytać. Ja wybrałem zwykłą sezonowke, bo po pierwsze jest tańsza, po drugie i ta pewnie wykorzystam ją z górką, a po trzecie będę miał latem gości, którzy będą chcieli przejechać się gondolą, a ta flexi nie działa w sezonie letnim. Tylko zwykła.

• Thanks 1