JacekSoplica Napisano Środa o 21:21 Udostępnij Napisano Środa o 21:21 Płeć: M Wiek: 37 Waga: 75 kg Wzrost: 185 cm Jak długo jeździsz na nartach? ponad 8 sezonów Jak oceniasz swoje umiejętności według skali Forum? 5/10 Jakie masz buty? Head edge 110 Jakie masz teraz narty? Smax 8 163 Jaki preferujesz promień skrętu i szybkość jazdy? Szybko krótki/średni . Jakie lubisz trasy i w jakim kraju jeździsz? Czerwone , Pol Aut Ita Jaka jest Twoja kondycja i ile dni spędzasz w sezonie na stoku? Dobra, około 10-15. Możliwości finansowe: 3300 zł Witam ! Proszę o pomoc w doborze desek. Poszukuje narty całodniowej , na trasie od wczesnego poranka, dotychczas jeździłem na sl-kach bardzo przyjemnie ale szukam czegoś bardziej stabilnego/szybszego. Rozpatruje trzy modele nart wszystkie w długości 170 , testowałem magnumy 2024 - fajna narta ale wydawała mi się dosyć miękka, addkit pro 76 - stabilniejsza lepsza prędkość gorzej ze skrętnością , E-rally z opisu wydaje się dość uniwersalna i sztywniejsze od magnuma. Chyba że ktoś zaproponuje jakąś treściwą hybrydę 😉 Dzięki za wszystkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano Środa o 21:27 Udostępnij Napisano Środa o 21:27 (edytowane) Addict 76 pro w długości 170cm - skręca jak slalomka i praktycznie jedzie jak sl. Bardzo żwawa i dynamiczna deseczka do zabawy, mimo że ma 76 pod butem. Fajnie pokombinowali bo praktycznie nie czuć tej szerokości. Natomiast jeśli chcesz - wg opisu - szybko i krótko - to erace head min 170cm a najlepiej 175 byłby ok. Magnum i Rally też - ale 177cm. Edytowane Środa o 21:28 przez Bruner79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekSoplica Napisano Środa o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Środa o 21:37 Powiem szczerze że nie brałem 177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Środa o 22:15 Udostępnij Napisano Środa o 22:15 (edytowane) Trzeba przestać pisać... jak widzicie zresztą. chyba będę się powoli żegnał. Pozdro Edytowane Środa o 22:15 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Czwartek o 09:31 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:31 11 godzin temu, JacekSoplica napisał: Powiem szczerze że nie brałem 177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉 Wysoki jesteś, więc nartę masz mieć z tych typów dłuższą niż krótszą. Waga ma tu mniejsze znaczenie. Problem z przestawieniem na dłuższą nartę to technika, a nie masa. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Czwartek o 09:36 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:36 11 godzin temu, Mitek napisał: Trzeba przestać pisać... jak widzicie zresztą. chyba będę się powoli żegnał. Pozdro Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Czwartek o 09:44 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:44 6 minut temu, Marcos73 napisał: Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro Jak u Don Kichota 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Czwartek o 10:08 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:08 31 minut temu, Marcos73 napisał: Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro Chyba, że się chce na tę wieczność żegnać, pytanie czy z forum, czy ze światem. Jak ktoś na forum na tym padole zacznie to i na wieczność się skazuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi