Skocz do zawartości

Magnum/Rally/Addkitpro76

JacekSoplica

Rekomendowane odpowiedzi

• Waga: 75 kg
  • Wzrost: 185 cm
  • Jak długo jeździsz na nartach? ponad 8 sezonów 
  • Jak oceniasz swoje umiejętności według skali Forum? 5/10
  • Jakie masz buty? Head edge 110
  • Jakie masz teraz narty? Smax 8 163
  • Jaki preferujesz promień skrętu i szybkość jazdy? Szybko krótki/średni .
  • Jakie lubisz trasy i w jakim kraju jeździsz? Czerwone , Pol Aut Ita
  • Jaka jest Twoja kondycja i ile dni spędzasz w sezonie na stoku? Dobra, około 10-15.
  • Możliwości finansowe: 3300 zł

Witam ! 
Proszę o pomoc w doborze desek.

Poszukuje narty całodniowej , na trasie od wczesnego poranka, dotychczas jeździłem na sl-kach bardzo przyjemnie ale szukam czegoś bardziej stabilnego/szybszego. Rozpatruje  trzy modele nart wszystkie w długości 170 , testowałem magnumy 2024 -  fajna narta ale wydawała mi się dosyć miękka, addkit pro 76 - stabilniejsza lepsza prędkość gorzej ze skrętnością , E-rally z opisu wydaje się dość uniwersalna i sztywniejsze od  magnuma. Chyba że ktoś zaproponuje jakąś treściwą hybrydę 😉  Dzięki za wszystkie wskazówki 

Addict 76 pro w długości 170cm - skręca jak slalomka i praktycznie jedzie jak sl. Bardzo żwawa i dynamiczna deseczka do zabawy, mimo że ma 76 pod butem. Fajnie pokombinowali bo praktycznie nie czuć tej szerokości. Natomiast jeśli chcesz - wg opisu - szybko i krótko - to erace head min 170cm a najlepiej 175 byłby ok. Magnum i Rally też - ale 177cm.

Edytowane przez Bruner79

Powiem szczerze że nie  brałem  177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉

11 godzin temu, JacekSoplica napisał:

Powiem szczerze że nie  brałem  177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉

Wysoki jesteś, więc nartę masz mieć z tych typów dłuższą niż krótszą. Waga ma tu mniejsze znaczenie. Problem z przestawieniem na dłuższą nartę to technika, a nie masa. 

• Like 1
  • Thanks 2