JacekSoplica Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca Płeć: M Wiek: 37 Waga: 75 kg Wzrost: 185 cm Jak długo jeździsz na nartach? ponad 8 sezonów Jak oceniasz swoje umiejętności według skali Forum? 5/10 Jakie masz buty? Head edge 110 Jakie masz teraz narty? Smax 8 163 Jaki preferujesz promień skrętu i szybkość jazdy? Szybko krótki/średni . Jakie lubisz trasy i w jakim kraju jeździsz? Czerwone , Pol Aut Ita Jaka jest Twoja kondycja i ile dni spędzasz w sezonie na stoku? Dobra, około 10-15. Możliwości finansowe: 3300 zł Witam ! Proszę o pomoc w doborze desek. Poszukuje narty całodniowej , na trasie od wczesnego poranka, dotychczas jeździłem na sl-kach bardzo przyjemnie ale szukam czegoś bardziej stabilnego/szybszego. Rozpatruje trzy modele nart wszystkie w długości 170 , testowałem magnumy 2024 - fajna narta ale wydawała mi się dosyć miękka, addkit pro 76 - stabilniejsza lepsza prędkość gorzej ze skrętnością , E-rally z opisu wydaje się dość uniwersalna i sztywniejsze od magnuma. Chyba że ktoś zaproponuje jakąś treściwą hybrydę 😉 Dzięki za wszystkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) Addict 76 pro w długości 170cm - skręca jak slalomka i praktycznie jedzie jak sl. Bardzo żwawa i dynamiczna deseczka do zabawy, mimo że ma 76 pod butem. Fajnie pokombinowali bo praktycznie nie czuć tej szerokości. Natomiast jeśli chcesz - wg opisu - szybko i krótko - to erace head min 170cm a najlepiej 175 byłby ok. Magnum i Rally też - ale 177cm. Edytowane 12 Marca przez Bruner79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekSoplica Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca Powiem szczerze że nie brałem 177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) Trzeba przestać pisać... jak widzicie zresztą. chyba będę się powoli żegnał. Pozdro Edytowane 12 Marca przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 11 godzin temu, JacekSoplica napisał: Powiem szczerze że nie brałem 177 pod uwagę ze względu na wagę piórkową 😉 , raz przeżyłem 4 dniowy wyjazd z deaconami 76 176 r18.6 ale ciężko było się przestawić . Robiłem testy Rossignola Hero st ti 167 - wydawała się świetna i przeszło mi przez myśl jeszcze ona w rozmiarze 172 - tylko tam 68 pod butem … 😉 Wysoki jesteś, więc nartę masz mieć z tych typów dłuższą niż krótszą. Waga ma tu mniejsze znaczenie. Problem z przestawieniem na dłuższą nartę to technika, a nie masa. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 11 godzin temu, Mitek napisał: Trzeba przestać pisać... jak widzicie zresztą. chyba będę się powoli żegnał. Pozdro Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 6 minut temu, Marcos73 napisał: Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro Jak u Don Kichota 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 31 minut temu, Marcos73 napisał: Mitek po tylu latach powinieneś wiedzieć, że forum to wieczna walka ... pozdro Chyba, że się chce na tę wieczność żegnać, pytanie czy z forum, czy ze światem. Jak ktoś na forum na tym padole zacznie to i na wieczność się skazuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi