Skocz do zawartości

Zestaw serwisowy VOLA Racing - sprzedane

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, jakiś czas temu dostałem zestaw głownie do ostrzenia krawędzi VOLA Racing. Myślałem, że coś z niego wykorzystam ale z racji przyzwyczajenia do swoich obecnych narzędzi stwierdziłem, że ten dobrze byłoby spieniężyć 🙂. Zestaw jest zupełnie nowy i nie był używany. Jeśli ktoś chętny to zapraszam do kontaktu. Jestem z Katowic więc można odebrać osobiście. Dzisiaj też wystawię na OLX, tam będzie za 350zł. Najtaniej znalazłem na Amazonie obecnie za niecałe 400zł. Cena dla forumowiczów chyba rozsądna 300zł więc jak ktoś będzie chciał przez OLX to piszcie to zmienię cenę.

W skład wchodzi wszystko co na zdjęciu, czyli:

• kątownik z śrubą mocującą pilnik 88 stopni Vola - cena w sklepach była od około 200zł, teraz chyba najtaniej prawie 300zł
  • pilnik stalowy Snoli - około 60zł
  • pilnik diamentowy gradacji 400 Vola - innej firmy w tej samej gradacji to około 60zł, ten z Vola około 130zł
  • szczotka nylonowa Vola - około 50zł
  • rakla  plexi 3mm Vola - pewnie z 15zł
  • kosmetyczka Vola - od około 50zł w zagranicznych sklepach
  • 2x guma do stoperów - 5zł

Ceny podałem najtańsze jakie znalazłem obecnie na Internecie, bardziej aby zobrazować i aby każdy mógł sam ocenić czy warto. Chciałbym sprzedać jako komplet.

IMG20250307085120.thumb.jpg.d79c32822b580337d025a16b6e94ec9e.jpg

Edytowane przez LukaszS

55 minut temu, Dany de Vino napisał:

Myślę, że to dużo za drogo. Nie wiem jaki tam dali pilnik (dobry jest hromowo-niklowy), no i nie ma podstawowej rzeczy, Imadeł. 

Dany, tyle kosztuje ten zestaw. Dokładnie ten co kolega wystawił. 370 zeta. 300 to cena ok. Może się ktoś skusi. Mnie brakuje kątownika 87, synowi bym kupił. Bo co weekend jest z tym zamieszanie. 
pozdro

22 minuty temu, Marcos73 napisał:

Dany, tyle kosztuje ten zestaw. Dokładnie ten co kolega wystawił. 370 zeta. 300 to cena ok. Może się ktoś skusi. Mnie brakuje kątownika 87, synowi bym kupił. Bo co weekend jest z tym zamieszanie. 
pozdro

To se weź i kup. Ostatnio zanabyłem takowy xcman 87 stopni, przyszedł z alledrogo za 160 zeta razem z pilnikiem, chińczyk, ale wygląda zacnie, z resztą tak samo jak ten VOLA ze zdjęcia

• Thanks 1

1 minutę temu, Chertan napisał:

To se weź i kup. Ostatnio zanabyłem takowy xcman 87 stopni, przyszedł z alledrogo za 160 zeta razem z pilnikiem, chińczyk, ale wygląda zacnie, z resztą tak samo jak ten VOLA ze zdjęcia

Chińczyk niczym nie różni się od tych na alledrogo, bo być może te same małe rączki go robiły, a w tej cenie można mieć dwie sztuki 😀

Screenshot_2025-03-07-19-36-54-21_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

• Like 1

9 minut temu, Chertan napisał:

też piknie, nie wiem czy umiem takimi z żabkami

Na Ali ten XCman sporo taniej wychodzi, jak brałem mój to akurat se ceny podnieśli i nie kalkulowało się. https://pl.aliexpress.com/item/32829295395.html 

Mam po dwa komplety, żeby nie trzeba było zmieniać tak często pilników. W dwóch kątownikach mam klipsy do mocowania raszpli, bo jej nie zmieniam, a do diamentów używam żabki.

Jaka raszpla do kątownika?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

Poniżej 

Raszpla 

Pilnik średni 

Diamenty 

Do kątownika tylko coś około 10 cm maksymalnie się zakłada i NIGDY nie jest to raszpla bo do tego nie służy!

IMG20250307202449.jpg

Edytowane przez Mikoski
  • Haha 2

56 minut temu, Mikoski napisał:

Jaka raszpla do kątownika?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

Raszpla 

Pilnik średni 

Diamenty 

Do kątownika tylko coś około 10 cm maksymalnie się zakłada i NIGDY nie jest to raszpla bo do tego nie służy!

Miało być pilnik w sensie stalowy ślusarski, kupuję takie 20 cm i przecinam na pół.

A raszple też mam, była w komplecie z kątownikiem.

Screenshot_2025-03-07-20-38-22-14_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Screenshot_2025-03-07-20-50-29-82_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Edytowane przez kordiankw

13 minut temu, kordiankw napisał:

Miało być pilnik w sensie ślusarski, kupuję takie 20 cm i przecinam na pół.

A raszple też mam, była w komplecie z kątownikiem.

Screenshot_2025-03-07-20-38-22-14_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Screenshot_2025-03-07-20-50-29-82_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Warto wiedzieć do czego służy raszpla ,nigdy nie używałem do krawędzi... ale co ja tam wiem

Screenshot_20250307-205446.png

Edytowane przez Mikoski

21 minut temu, Mikoski napisał:

Warto wiedzieć do czego służy raszpla ,nigdy nie używałem do krawędzi... ale co ja tam wiem

Screenshot_20250307-205446.png

Ja też go nie używam, był w komplecie to mam, ale forumowicz Kajo50 uważa, że można używać go również do krawędzi.

IMG_8345.png

Edytowane przez kordiankw

7 godzin temu, Dany de Vino napisał:

Myślę, że to dużo za drogo. Nie wiem jaki tam dali pilnik (dobry jest hromowo-niklowy), no i nie ma podstawowej rzeczy, Imadeł. 

Co do ceny to myślę że rynek zweryfikuje. Być może masz rację i pewnie wtedy przyjdzie czas na twarde negocjacje 🙂

Pilnik ma SKU 303-100-14 i w opisach jest hard-chrome cokolwiek to znaczy 🙂 Akurat taki mam w swoim warsztacie i w sumie po przerobieniu jakiś 10-15 serwisów nie widać i nie czuć zużycia ale jedynie mam porównanie z jakimś noname który był w gratisie do ostrzałki jaką dawno temu kupiłem i różnica jest kolosalna na korzyść Snoli.

Nie odbierz tego jako uszczypliwość ale myślę że jest jeszcze sporo rzeczy, których nie ma w tym zestawie. Myślę że tu pomysłodawca chciał zaproponować jakąś część przyrządów w jednym całkiem zgrabnym komplecie. Resztę trzeba dobrać według własnych potrzeb.

• Like 1

• LukaszS zmienił tytuł na Zestaw serwisowy VOLA Racing - sprzedane