Skocz do zawartości

Ale urwał(a)! Zuza znów wygrała!!!!

Gabrik

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, KubaR napisał:

Fajne. Podziwiam dziewczynę i jej osiągnięcia ale ni chuchu nie jestem w stanie zrozumieć kryteriów oceny w takich zawodach....

Krygujesz się;-) Nie wyglebić. Nie ułatwiać... a nawet wprost przeciwnie. Mówią też, że ma być smooth and fast. Łatwo nie jest jak taki Jeremy Heitz wygrać nie dał rady.

Edytowane przez star

9 godzin temu, Marcos73 napisał:

Cze

Oglądałem kiedyś, ale był taki beton, że zawodnicy praktycznie nie zostawiali żadnych śladów. Mało widowiskowe, bo jednak wykonanie jakichkolwiek ewolucji graniczyło z cudem. Byle dojechać do mety w 1 kawałku.

pozdro

Beton ale nie, że nazbyt równo zwykle.

15 godzin temu, Gabrik napisał:

Zuza zajmuje 4 miejsce w klasyfikacji generalnej Freeride World Tour!

ja bym narobił w zbroję jadąc w takim terenie.

swoją drogą brzęczenie droga pewnie nawet nie irytuje zawodników ze względu na skupienie i koncentrację, natomiast niedaleko od PL wywołuje u żołnierzy odruchy wymiotne i przyczynia się do rozwoju nerwic i psychoz.

6 godzin temu, grimson napisał:

ja bym narobił w zbroję jadąc w takim terenie.

swoją drogą brzęczenie droga pewnie nawet nie irytuje zawodników ze względu na skupienie i koncentrację, natomiast niedaleko od PL wywołuje u żołnierzy odruchy wymiotne i przyczynia się do rozwoju nerwic i psychoz.

Bo też żartów tam nie ma

Wojny i politykę narazie odpuszczam, bo szkoda mojego serca, choć pluton egzekucyjny i kulkę w pecynę bym wprowadził za takie i podobne praktyki.

https://www.tvp.info/85391207/prokuratura-wszczeto-sledztwo-w-sprawie-naduzyc-w-pzkosz-plk-pkol-radoslaw-piesiewicz-i-jego-naduzycia-wideo

• Like 1

20 minut temu, star napisał:

Chodzi o to, że nawet jak twardo to zwykle nierówno i tyle.

A ok, widowiskowość tej dyscypliny - to przede wszystkim jazda off w warunkach śniegowych, wówczas można jechać ciekawsza linią i wykonywać ciekawsze ewolucje. To co oglądałem to było słabe dla oka, natomiast bardzo trudne dla zawodników. Nie wiem czy było bardzo nierówno - bo tego nie było widać, ale była zmarzlina gdzie jakikolwiek skok, czy jakakolwiek ambitniejsza linia była niemożliwa do wykonania. Problemy z utrzymaniem się na krawędziach na lodowym podkładzie oraz jakiekolwiek skoki mocno zachowawcze, bo lądowali na betonowym podkładzie. W śniegu jest inaczej. Teren oczywiście niebezpieczny, ale też leszcze tam nie jeżdżą.

pozdro

20 minut temu, Marcos73 napisał:

A ok, widowiskowość tej dyscypliny - to przede wszystkim jazda off w warunkach śniegowych, wówczas można jechać ciekawsza linią i wykonywać ciekawsze ewolucje. To co oglądałem to było słabe dla oka, natomiast bardzo trudne dla zawodników. Nie wiem czy było bardzo nierówno - bo tego nie było widać, ale była zmarzlina gdzie jakikolwiek skok, czy jakakolwiek ambitniejsza linia była niemożliwa do wykonania. Problemy z utrzymaniem się na krawędziach na lodowym podkładzie oraz jakiekolwiek skoki mocno zachowawcze, bo lądowali na betonowym podkładzie. W śniegu jest inaczej. Teren oczywiście niebezpieczny, ale też leszcze tam nie jeżdżą.

pozdro

Na pewno przy takich warunkach jak opisujesz pojawiają się wątpliwości czy w ogóle warto takie zawody robić, z różnych zresztą powodów.