gregli Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Hej, Przejrzałem forum, ale nic nie znalazłem, jeśli jest gdzieś podobny wątek to proszę o link. Poszukuję destynacji na drugą połowę marca - wstępnie urlop klepnięty od 15 marca. Biorąc pod uwagę wiosnę i warunki śniegowe raczej bazę na wysokości +/- 1500 m i jazdę powyżej, najlepiej sporo wyciągów 2000 m i wyżej. Stoki raczej czerwone i czarne niż niebieskie, ale jedziemy z żoną w ciąży i dwu i pół-latką. Tak więc super gdyby baza wypadowa była w miejscowości gdzie coś się dzieje, jakaś górka na sanki, kilka sklepów, ośla łączka, żeby młoda mogła postawić pierwsze kroki na nartach, najchętniej hotel we włoskim stylu, czyli śniadania i pyszne, domowe obiadokolacje + basen żeby dziecko mogło się potaplać wieczorem. Będę jeździł sam - więc dopuszczam podjechanie rano do 20 min do innych ośrodków lub ew. skibus Kronplatz wydaje mi się już za nisko, myślałem, o Val Gardena (St. Christina) lub Alta Badia (San Cassiano) - tu opcje z możliwością zrobienia Sellaronda w któryś dzień, nie zamykam się też na Solden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 07:38, gregli napisał: Poszukuję destynacji na drugą połowę marca - wstępnie urlop klepnięty od 15 marca. Rozwiń Jedną z możliwości jest Siusi w okolicach Val Gardena. Bardzo sympatyczne miasteczko z kwaterami o przyzwoitej cenie. Sklepów nie brakuje. 🙂 Np. duży Spar, w którym robiliśmy główne zakupy dla... wnuków. 🙂 Z Siusi wychodzi kolejka linowa, która wyprowadza na duży narciarski kompleks. Mnóstwo różnych możliwości dla wszystkich. Przeważają czerwone, niebieskie ale i czarne się trafią. Dużo atrakcji dla najmłodszych, choć się temu nie przypatrywałem. Np. to na zdjęciu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregli Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca Właśnie też biorę pod uwagę, a czy z Siusi idzie się karuzelą przedostać i objechać Sellaronda czy trzeba używać skibusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 09:51, gregli napisał: Właśnie też biorę pod uwagę, a czy z Siusi idzie się karuzelą przedostać i objechać Sellaronda czy trzeba używać skibusa? Rozwiń Nie próbowałem, ale widziałem wskazówki Sella Ronda a trasie. Na pewno można łatwo zjechać do Ortisei czy St. Christina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 09:51, gregli napisał: Właśnie też biorę pod uwagę, a czy z Siusi idzie się karuzelą przedostać i objechać Sellaronda czy trzeba używać skibusa? Rozwiń Cześć Bez problemu. A ekipa sprawna? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 09:51, gregli napisał: Właśnie też biorę pod uwagę, a czy z Siusi idzie się karuzelą przedostać i objechać Sellaronda czy trzeba używać skibusa? Rozwiń byłem tam kilka razy ale karuzeli nie widzialem. Z Siusi trzeba wyjechać kabinami na Seiser Alm i wyciągami przedostać do Saltria skąd jedzie autobus do Monte Pana, kolejne 2 wyciągi i dopiero jesteś na Sella Ronda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) Wcale nie trzeba tak jechać. Można zjechać do Ulricha i pojechać drugą stroną. Znacznie fajniej tylko znacznie dalej, i o to chodzi chyba. Ale teraz się doczytałem, że kolega poszukuje destynacji więc się wyłączam. Edytowane 4 Marca przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 20:08, Mitek napisał: zjechać do Ulricha Rozwiń kolejką linową w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 4.03.2025 o 20:32, Jan napisał: kolejką linową w dół Rozwiń edit przepraszam, widzę na mapce że jest tam teraz trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregli Napisano 9 Marca Autor Udostępnij Napisano 9 Marca Mocno śledzimy pogodę, natomiast jest kilka ciekawych opcji noclegowych w Moena. Co myślicie jako baza wypadowa do Val di Fiemme / Val di Fassa? Czy sama miejscowość jest ciekawa żeby niejeżdżąca żona i dwulatka miały gdzie pójść na spacer? Jakaś górka / tor saneczkowy w pobliżu ew. taśma do stawiania pierwszych kroków na nartach dla zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Spacerowo na 1-2 dni w miarę OK. Dojazdy autem czy skibusem na okoliczne stoki też dobre. O reszcie się nie wypowiem, bo nie korzystałem ;-). Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi