terespl Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Cześć, pytanie mam do bardziej doświadczonych: dlaczego podczas skrętów szurały mi piętki w nartach Atomic Redster XT D2, a nie szurały w Atomic Race SL (piętki trzymały mocno). Obie narty po serwisie, Redstery teoretycznie nawet po lepszym serwisie (nowa maszyna firmy na W). Warunki na stoku: lekko zlodzony po nocnym przymrozku. Czy powodem jest: 1) różnica w budowie/długości nart? 2) kiepska technika jazdy? 3) tępe piętki? (ale pod palcem wydają się tak samo ostre) Narta 1: Długość 175 cm Narta 2: Długość 170 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca Aktualizacja w temacie: Redster XT naostrzyłem jeszcze raz od początku do końca. Więcej problemów z szuraniem nie stwierdziłem 🙂 Natomiast dochodzę do wniosku, że pomimo podobnej długości i rozmiaru do SL te narty jeżdżą inaczej... odkrywcze, co nie? 😀 Przyjemnie stabilne przy większych prędkościach, ciężkie w "obróbce" przy małej szybkości. Nie można się nimi bawić na stoku jak na SL. Długość też powoduje, że są dość krowiaste. Do zjeżdżania się nadają 👍 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi