Skocz do zawartości

Pomoc

bubol.T

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem użytkownikiem żadnego Facebooka ani innego tego typu wynalazku.

Jedyne miejsce gdzie mogę udostępnić jest tutaj.

Jak w temacie potrzebna każda pomoc, Grzegorz przez wiele lat był moim sąsiadem, znamy się z czasów studenckich, był też nauczycielem mojej siostry. 

https://zrzutka.pl/bza7b5?fbclid=IwY2xjawIs4lRleHRuA2FlbQIxMQABHRONPi5jF-ODRy6vvIX0vQWRxOprw_9XFdlDYHQUzM7BrrUox1WKBElO_w_aem_jgISP2pmWoLfG3OMh3I7Yw

• Like 2

16 minut temu, bubol.T napisał:

Nie jestem użytkownikiem żadnego Facebooka ani innego tego typu wynalazku.

Jedyne miejsce gdzie mogę udostępnić jest tutaj.

Jak w temacie potrzebna każda pomoc, Grzegorz przez wiele lat był moim sąsiadem, znamy się z czasów studenckich, był też nauczycielem mojej siostry. 

https://zrzutka.pl/bza7b5?fbclid=IwY2xjawIs4lRleHRuA2FlbQIxMQABHRONPi5jF-ODRy6vvIX0vQWRxOprw_9XFdlDYHQUzM7BrrUox1WKBElO_w_aem_jgISP2pmWoLfG3OMh3I7Yw

Ja i moja rodzina już wpłaciliśmy, był wychowawcą mojej córki przez kilka lat w szkole w której pracuje.

• Like 2

7 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Wpłaciłem, trzeba pomóc. Natomiast wkurwia mnie obsługujący portal pobierając prowizję. 20% to w chuj dużo - takie skurwysyństwo.

pozdro

To 20 % jest ustawione opcjonalnie.

Można to zmniejszyć za pomocą suwaka, ja im dałem 5% ,mozna dac 0,ale jakieś koszta ponoszą, żeby było uczciwie.

• Thanks 1

9 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

Wpłaciłem, trzeba pomóc. Natomiast wkurwia mnie obsługujący portal pobierając prowizję. 20% to w chuj dużo - takie skurwysyństwo.

pozdro

10 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

pozdro

Masz suwak którym ustawiasz prowizję 

Screenshot_20250227-205344.png

• Thanks 1

Cze

Dopłaciłem, niech stracę. Powinni ustawić niższą kwotę, bo jednak ludzie wpłacają określoną założoną z góry kwotę. Ja początkowo chciałem 2 stówki puścić, ale koszt obsługi wydał mi się duży - 4 dychy. Więc wpłaciłem mniej i to sporo. Spokojnie - dopłaciłem😉, a zrzutkę poratowałem kwotą akuratną.

pozdro

• Like 2

19 minutes ago, Mikoski said:

Proszę szanowne towarzystwo o wpłaty bo po prostu to dobry człowiek jest.

Ale przecież wpłacamy. Tylko nie ma się co afiszować za bardzo. Zwłaszcza że w przeciwieństwie do kolegi Marka, który hojnie obdarował portal, to ja dałem im tylko 5 PLNów. Nie ma się czym chwalić 😞

• Like 3

Taki przypadek może spotkać każdego, wyobrażam sobie rozpacz bliskich, bezsilność jest straszna, a najgorsze że wszystko rozbija się o pieniądze na transport do kraju w sytuacji gdy każda chwilą jest ważna... Oby się udało zebrać kasę jak najszybciej.

• Like 1

8 godzin temu, Mikoski napisał:

Proszę szanowne towarzystwo o wpłaty bo po prostu to dobry człowiek jest.

słuszna sprawa

miałem w rodzinie bardzo podobny przypadek, całe szczęście wujek miał przyzwoite ubezpieczenie.

Niestety ciągle spotykam się z przypadkami że ludzie jadą na urlop bez ubezpieczenia

("bo mnie się jeszcze nic nigdy nie stało")

albo kupują jakieś tanie ze słabym pokryciem

• Like 1

5 godzin temu, Jan napisał:

słuszna sprawa

miałem w rodzinie bardzo podobny przypadek, całe szczęście wujek miał przyzwoite ubezpieczenie.

Niestety ciągle spotykam się z przypadkami że ludzie jadą na urlop bez ubezpieczenia

("bo mnie się jeszcze nic nigdy nie stało")

albo kupują jakieś tanie ze słabym pokryciem

Wiesz ,to nie jest w tej chwili czas na ocenę. 

Ja też zawsze biorę najwyższą opcję ubezpieczenia nawet do krajów UE, gdzie leczenie jest rozliczane w ramach nfz. Ostatnio najwyższe dostępne ubezpieczenie opiewało na coś około miliona PLN,  co jak przypuszczam przy leżeniu na oit, które generuje ogromne koszty i tak może nie wystarczyć. Z resztą chyba jesteś lekarzem, z tego co pamiętam? To sam wiesz.

50 minut temu, bubol.T napisał:

Wiesz ,to nie jest w tej chwili czas na ocenę. 

Ja też zawsze biorę najwyższą opcję ubezpieczenia nawet do krajów UE, gdzie leczenie jest rozliczane w ramach nfz. Ostatnio najwyższe dostępne ubezpieczenie opiewało na coś około miliona PLN,  co jak przypuszczam przy leżeniu na oit, które generuje ogromne koszty i tak może nie wystarczyć. Z resztą chyba jesteś lekarzem, z tego co pamiętam? To sam wiesz.

byłem pracownikiem kliniki ale nie lekarzem i nie oceniam tylko piszę jak jest. Przypadkowo znam ten szpital w Hurgadzie i słynie on z maksymalnego możliwego wydojenia „bogatych” pacjentów 

• Like 1