Skocz do zawartości

POSiR Stok narciarski w Przemyślu

Suave

Rekomendowane odpowiedzi

a tak jak nie do końca jest idealnie, ale ....

nie ma tak źle żeby nie można było ponartować w dobrym towarzystwie 🙂

851154721_20250227_1141551.thumb.jpg.f49af89cc984de3cc0c1051a4a77f933.jpg

dzisiaj tak było

711122696_20250227_1141461.thumb.jpg.2ded94d8917330f8d71cc52faa18e95f.jpg

2052993238_20250227_1141431.thumb.jpg.11522f517fb4b57de349398555105f57.jpg

1874015963_20250227_1140111.thumb.jpg.1a2d9292e37535d1623dc7ebad832a42.jpg

to było zaplecze na górze,

a teraz spojrzenie na kasę i wypożyczalnię

588763610_20250227_1140321.thumb.jpg.e6f94e3eda46f774a33555017e160eba.jpg

początek stoku

1804448768_20250227_1140351.thumb.jpg.79d1c5cb99125f5c5e0be34c45eb2172.jpg

i jazda w dół, ok. ponad 800 m

232968110_20250227_1140501.thumb.jpg.b508e59e9f3e7c07e752bb0723225084.jpg

• Like 6
  • Thanks 1

jak widzicie warunki były wymagające

nie bylibyśmy wobec SF-owiczek i SF-owiczów w porzo

jak nie zapodalibyśmy jakiegoś filmiku, jak sobie w tej ok. 10 cm mazi radziliśmy

starsi przodem, więc na początek Suave

a teraz Herbi i Kolega

koniec relacji

zapraszamy na (SKI) Podkarpacie 🙂

• Like 7
  • Thanks 3

33 minuty temu, Suave napisał:

jak nie zapodalibyśmy jakiegoś filmiku, jak sobie w tej ok. 10 cm mazi radziliśmy

a teraz Herbi i Kolega

koniec relacji

widać że chłopaki z Podkarpacia jeździć potrafią 

• Thanks 2

48 minut temu, Suave napisał:

a teraz Herbi i Kolega

koniec relacji

Ciekawa trasa, pofałdowana, może krótka i niezbyt stroma ale terenowo inna niż stricte zniwelowane stoły.

pozdro

ps. Równolegle nie jeździmy! Jechaliście w przeciwfazie i dzwon mógł się przytrafić na pustym stoku.

Edytowane przez Marcos73
  • Like 2

Stok jest bardzo przyjemny, zarówno do nauki i jazdy rekreacyjnej.

Warunkim przyjemnej jazdy jest brak wiatru z zachodu gdyż stok ma północno-zachodnią orientację.

Warun niestety przytrafił nam się najsłabszy w sezonie, śnieg mokry, ciężki, niezwiązany.

Najważniejsze, że ekipa dopisała a my się świetnie bawiliśmy:)

• Like 3

14 godzin temu, Marcos73 napisał:

Ciekawa trasa, pofałdowana, może krótka i niezbyt stroma ale terenowo inna niż stricte zniwelowane stoły.

pozdro

ps. Równolegle nie jeździmy! Jechaliście w przeciwfazie i dzwon mógł się przytrafić na pustym stoku.

Fajna górka. Warunki - moje ulubione. Co do sposobu jazdy - Krzysio wyprzedził po małym błędzie kolegi. Ja zawsze mówię, że jak się fajnie jedzie to nie wolno sobie pozwolić na zapamiętanie się w przyjemności z jazdy kosztem jej kontroli.

Pozdro 

• Like 1
  • Thanks 1

14 minut temu, Mitek napisał:

Fajna górka. Warunki - moje ulubione. Co do sposobu jazdy - Krzysio wyprzedził po małym błędzie kolegi. Ja zawsze mówię, że jak się fajnie jedzie to nie wolno sobie pozwolić na zapamiętanie się w przyjemności z jazdy kosztem jej kontroli.

Pozdro 

Moja Żona tak wylądowała w szpitalu - na stoku były 2 osoby. Stok szeroki - właśnie jechali jak koledzy - w przeciw fazie i w końcu ich tory się spotkały mniej więcej w połowie stoku.

pozdro

• Like 4
  • Sad 2

Cześć

Dlatego osobiście nie lubię i każdego ostrzegam przed niezwykle chwalonymi stokami typu szerokie pola, szerokie czerwone itd. To stoki na których nie ma jednoznacznych punktów odniesienia, przestrzeń daje więcej dowolności w sensie wyboru toru, jego kierunku i szerokości oraz jego zmiany. Zaburzone jest też przez to poczucie odległości oraz szybkości jazdy.

Swego czasu byliśmy w ekipie doświadczonych narciarzy - chyba 10 czy 11 osób, w tym nasze dzieci. Zjechałem pierwszy jakieś 100 może 150 metrów, do rozwidlenia tras i patrzyłem w górę jak ruszą. Tak jak stali ruszyli wszyscy na raz! Stworzyli natychmiast młyn totalny. Gdy do mnie dojechali kazałem wszystkim podejść i ruszyć jeszcze raz jak należy. I wyobraźcie sobie, że wszyscy podeszli bez słowa. Sami zorientowali się jak karygodnie się zachowali i uznali to za karę, którą muszą sobie sami wymierzyć. 

Pozdro

• Like 3

7 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Dlatego osobiście nie lubię i każdego ostrzegam przed niezwykle chwalonymi stokami typu szerokie pola, szerokie czerwone itd. To stoki na których nie ma jednoznacznych punktów odniesienia, przestrzeń daje więcej dowolności w sensie wyboru toru, jego kierunku i szerokości oraz jego zmiany. Zaburzone jest też przez to poczucie odległości oraz szybkości jazdy.

Swego czasu byliśmy w ekipie doświadczonych narciarzy - chyba 10 czy 11 osób, w tym nasze dzieci. Zjechałem pierwszy jakieś 100 może 150 metrów, do rozwidlenia tras i patrzyłem w górę jak ruszą. Tak jak stali ruszyli wszyscy na raz! Stworzyli natychmiast młyn totalny. Gdy do mnie dojechali kazałem wszystkim podejść i ruszyć jeszcze raz jak należy. I wyobraźcie sobie, że wszyscy podeszli bez słowa. Sami zorientowali się jak karygodnie się zachowali i uznali to za karę, którą muszą sobie sami wymierzyć. 

Pozdro

Bo czasem jak do spaceru ludzie do tego podchodzą. A tu moment chwilę i tory się schodzą. 

• Like 1

48 minut temu, Mitek napisał:

Mitek, ale nie wiem czy to jest największy problem - pewnie jest sporo prawdy o tym co piszesz. Ja jestem zdania - że w tłumie trzeba pojeździć, bo wyrabia to pewne instynktowne zachowania. Ja - nie ważne czy jest pusto - szeroko, wąsko i gęsto staram się zachować identyczną czujność. Poza tym po "tłumnych" stokach każdy inny jest pusty. Zauważam ogrom ludzi jedynie po tworzących się kolejkach przy krześle/gondoli/orczyku. Generalnie na trasie, praktycznie zawsze da się poszukać linii, a jak się czasami zwolni, bo instynkt podpowiada że może się nie udać - to przecież nic się nie dzieje. Jednak zaszczepione wzorce pewnych zachowań zostaje niezależnie od obłożenia. Gorzej jak się jeździ tylko po pustych stokach i przyjmuje się za pewnik, że nic się nie wydarzy, nikt nie wyjedzie - bo przecież było pusto.

pozdro

• Like 5

2 godziny temu, Marcos73 napisał:

Mitek, ale nie wiem czy to jest największy problem - pewnie jest sporo prawdy o tym co piszesz. Ja jestem zdania - że w tłumie trzeba pojeździć, bo wyrabia to pewne instynktowne zachowania. Ja - nie ważne czy jest pusto - szeroko, wąsko i gęsto staram się zachować identyczną czujność. Poza tym po "tłumnych" stokach każdy inny jest pusty. Zauważam ogrom ludzi jedynie po tworzących się kolejkach przy krześle/gondoli/orczyku. Generalnie na trasie, praktycznie zawsze da się poszukać linii, a jak się czasami zwolni, bo instynkt podpowiada że może się nie udać - to przecież nic się nie dzieje. Jednak zaszczepione wzorce pewnych zachowań zostaje niezależnie od obłożenia. Gorzej jak się jeździ tylko po pustych stokach i przyjmuje się za pewnik, że nic się nie wydarzy, nikt nie wyjedzie - bo przecież było pusto.

pozdro

Ale dlaczego ja mam zwalniać? JAAAA? Inni niech zwalniają, co ja kurna będę zwalniał!

Fajna jazda chłopaki.

• Haha 1

6 godzin temu, Marcos73 napisał:

Moja Żona tak wylądowała w szpitalu - na stoku były 2 osoby. Stok szeroki - właśnie jechali jak koledzy - w przeciw fazie i w końcu ich tory się spotkały mniej więcej w połowie stoku.

Moja żona z moją siostrą też się zderzyły przy takiej jeździe. Szpitala nie było, ale wstrząśnienie u jednej było.

• Like 1