Skocz do zawartości

Volkl Racetiger SL

WaldekB.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

No to żeś pojechał! W przyszłym roku nie będą Cię chcieli Jurek, zasieki postawią przed wjazdem do wsi...

Ale trasa marzenie. Rozumiem, że startowałeś na jakichś szerokich nartach, no w takich warunkach...

Po ilu zawodnikach były takie rowy pełen śniegu?

Pozdro

No ...... zapowiedzieli, że dostanę informację z innym miejscem i terminem zawodów 🙂

Narty? Komórka SL. Moje Elany mają w tej chwili  jakieś ( niecałe) 65 mm pod butem.

To po 20 zawodnikach.

26 minut temu, jurek_h napisał:

No ...... zapowiedzieli, że dostanę informację z innym miejscem i terminem zawodów 🙂

Narty? Komórka SL. Moje Elany mają w tej chwili  jakieś ( niecałe) 65 mm pod butem.

To po 20 zawodnikach.

Phi, w takich rowach to każdy zjedzie, rzekłbym raczej, ż trudno jest wypaść😉

pozdro

• Haha 1

45 minut temu, Marcos73 napisał:

Phi, w takich rowach to każdy zjedzie, rzekłbym raczej, ż trudno jest wypaść😉

pozdro

Może na chwilę trochę poważniej 😉

Zdjęcia pochodzą z górnego odcinka trasy która jest jeszcze dość płaska.

To nie są żadne rowy.

Ledwo solidnie zaznaczona linia.

Kilka bramek niżej, na znacznie stromszym odcinku zaczęły się prawdziwe "schody"

Końcówka znów na wypłaszczeniu.

Mimo wszystko bez większych  problemów dał radę  czteroletni Wiktor.

Na drugim zdjęciu najbardziej utytułowana lotniczo narciarska rodzina w Polsce.

WhatsApp Image 2025-03-06 at 13.27.18.jpeg

WhatsApp Image 2025-03-06 at 10.20.47.jpeg

• Like 3

4 godziny temu, Chertan napisał:

Bo Reilly, czy tam inne Paule to niskie ludzie są, konusy takie. Bliżej im do śniegu i się przez to nogi inaczej wyginają. 

3 godziny temu, Jan napisał:

bo masz za długie 170 i to jeszcze sklepuffki a on ma 165 jak należy się komóreczki takie jak moje 

Ufff. Ulżyło mi. Do tego żona, gdy jej pokazałem ten filmik, stwierdziła, że facet jest pewnie dwa razy młodszy ode mnie. No i wszystko jasne. 🙂

A przy okazji zdjęcie z tego filmu, gdzie Reilly klasyfikuje poszczególne ewolucje. Rozróżnia zatem: podstawowy krótki skręt karwowany :), krótki skręt dynamiczny, czyli mniej karwowany od poprzedniego i skręt średni, jak rozumiem karwingowy. Długiego nie pokazuje.

Facet świetnie jeździ, ale to czyste, nierealne science fiction jak mawia Jan. Jazda w tak niskiej pozycji przez dłuższy czas, zwłaszcza dla wyższych osobników jest, powiedzmy to sobie... niekomfortowa. 🙂

sl.jpg

• Thanks 1

7 godzin temu, a_senior napisał:

Cholera jasna. Mam identyczne narty. Z tego samego roku. Dlaczego ja tak nie je jeżdżę? 😉

Nie bądź niekonsekwentny Andrzeju.

Ja mówię narty nie jeżdżą. Ty - kup narty będziesz jeździł.

Uważam, że to jest nieprawda.

(I proszę nie obudowuj tego założeniami które znam)

Pozdro serdeczne

12 godzin temu, a_senior napisał:

jak mawia Jan. Jazda w tak niskiej pozycji przez dłuższy czas, zwłaszcza dla wyższych osobników jest, powiedzmy to sobie... niekomfortowa. 

🙂

faktycznie w naszym wieku musimy dbać o komfort, gościu świetnie zasuwa czerwoną na bigfutach

IMG_0162.thumb.jpeg.d778562512fb9d886672d0dcdee5d8bf.jpeg

• Like 1

12 godzin temu, Bruner79 napisał:

Tylko, że jak to w życiu bywa - wszystko się zmienia - w narciarstwie trochu też, także Reilly porzucił sl dla tzw. moderning skiing - i na chwilę obecną ciśnie na 175/16🙂 

On pewnie nie jeden raz porzucił. Kasa się liczy. 🙂

11 godzin temu, Mitek napisał:

Ja mówię narty nie jeżdżą. Ty - kup narty będziesz jeździł.

Ty na poważnie? Nie widzisz, że sobie robię jaja. Z siebie. 🙂

1 godzinę temu, Jan napisał:

faktycznie w naszym wieku musimy dbać o komfort, gościu świetnie zasuwa czerwoną na bigfutach

W czasach mojej młodości, a więc długich, prostych nart, popularne były tzw. shorty (nie jestem pewien nazwy). Takie krótkie, ale wyraźnie szersze nartki. Długości dzisiejszych slalomek. Oczywiście "proste". Sporo ludzi na nich jeździło, czasem zamiennie. Np. moja znakomicie jeżdżąca koleżanka, instruktorka PZN, demonstratorka PZN na zagranicznych pokazach.

Edytowane przez a_senior

14 minut temu, a_senior napisał:

🙂

W czasach mojej młodości, a więc długich, prostych nart, popularne były tzw. shorty (nie jestem pewien nazwy). Takie krótkie, ale wyraźnie szersze nartki. Długości dzisiejszych slalomek. Oczywiście "proste".

To się nazywało Polsport Compact Alu 212.

• Like 1

Godzinę temu, a_senior napisał:

Np. moja znakomicie jeżdżąca koleżanka, instruktorka PZN, demonstratorka PZN na zagranicznych pokazach.

to był gościu dobrze po 70 tce, chwilę czekałem na moje kobiety bo poszły siusiu, chciałem go dogonić ale nie dałem rady