moruniek Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca 3 godziny temu, jurek_h napisał: Daj link do nart Adidas 😉 Przy okazji 😉 Moje najlepsze polowanie. Buty w chodliwym rozmiarze 27 z tego sezonu. 1 120 zł za parę. Po zakupie raczej spodziewałem się maila z informacją o pomyłce. Później cegły w przesyłce 😄 Jednak jak widać wszystko Ok! Potrafią dać do tego jeszcze kilka skipass-ów w gratisie. Czasem można wyłowić u nich jakąś perełkę w rewelacyjnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca (edytowane) 5 minut temu, mig napisał: Dzisiaj byly tez jakies zawody. Mieli logo Nartusa.... Fajna trasa na amatorski sl. Ale jak nie przymrozi to trasa szybko sie zdegraduje (grząska kasza). Prognozy pogody nie są najgorsze. Mam nadzieje na fajną imprezę. Nartus to szkoła Tomka. Córcia Nina robiła u niego kurs pomocnika instruktora. Edytowane 2 Marca przez jurek_h 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca (edytowane) 4 minuty temu, moruniek napisał: Potrafią dać do tego jeszcze kilka skipass-ów w gratisie. Czasem można wyłowić u nich jakąś perełkę w rewelacyjnej cenie. Ale negatywnych komentarzy mają porażającą ilośc 🙂 Edytowane 2 Marca przez jurek_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca 1 minutę temu, jurek_h napisał: Ale ilośc negatywnych komentarzy mają porażającą ilośc 🙂 Konkurencja ? Ja wyrwałem od nich kiedyś Mastery Rossi w rewelacyjnej cenie. Jedyne takie na świecie, bo dwie narty w malowaniu narty lewej, za to za 1/3 ceny. Mam je jeszcze. p.s. To nie jest jakaś duża korporacja, chłopaki próbują ogarniać sklep on-line przy okazji innych zajęć. A teraz Klient jest mocno roszczeniowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca Jak zauważyłeś nie jestem roszczeniowy i dałem im szansę:) Zdecydowanie na tym wygrałem. Kupione u nich moje buciory za 1120 to...rekord świata:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca 56 minut temu, jurek_h napisał: Jak zauważyłeś nie jestem roszczeniowy i dałem im szansę:) Zdecydowanie na tym wygrałem. Kupione u nich moje buciory za 1120 to...rekord świata:) Mam nadzieję, że nie dwa lewe😉. W nartach to akurat nie ma zwykle znaczenia. pozdro 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 17 godzin temu, Mikoski napisał: Wychodzi na to że tylko ja jeżdżę w deszczu i po płynącym stoku i tylko ja doświadczam wyrywania mnie czasami z butów na przygotowanych nartach żeby nie było... Wiem wiem drzwi od stodoły też się nadają 🤪 i korniki mogą być jak dla mnie. Nie wiem dokładnie co się dzieje ale na skiturach czasem przyssać potrafi przy podchodzeniu jak się zatrzymasz a czasem lepi się to białe k… do nart tak też bywa. PS wracając do ciuchów to mamy dwa soft shelle Iguana Group Sp. z o.o. 3,6(117) Siedziba firmy, Bielsko-Biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 9 godzin temu, star napisał: Nie wiem dokładnie co się dzieje ale na skiturach czasem przyssać potrafi przy podchodzeniu jak się zatrzymasz a czasem lepi się to białe k… do nart tak też bywa. PS wracając do ciuchów to mamy dwa soft shelle Iguana Group Sp. z o.o. 3,6(117) Siedziba firmy, Bielsko-Biała Iguana, Elbrus, Hi-Tec to chyba teraz wszystko brandy Martesa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) 23 godziny temu, Marcos73 napisał: Mam nadzieję, że nie dwa lewe😉. W nartach to akurat nie ma zwykle znaczenia. pozdro W komórkach zazwyczaj ma. I nie chodzi wyłącznie o to, jak założone są noski na przodach. 🙂 Edytowane 3 Marca przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Tak z ciekawości @tomkly "W komórkach zazwyczaj ma". Możesz rozwinąć temat? Pomijając jakieś drobne pomysły na asymetrię które niezbyt się na rynku przyjęły to skąd teza, że w komórkach lewa/prawa ma znaczenie inne niż w sekwencji serwisu i użytkowania ? Czy może coś innego ? Bo kilka 😉 par mi się co chwila przewija przez ręce i nie pamiętam (poza wspomnianymi pomysłami asymetrii) żeby producent sugerował która narta jest prawa a która lewa .. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca W dniu 2.03.2025 o 18:29, Jan napisał: jaka firma taka jakość, też nie kupił bym Citroena, Renaulta albo Pegota Nie znasz się 🙂 Hydraulika Cytryny to był fajny wynalazek, nawet w takiej Xantii, nie wspominając o XM :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) 8 minut temu, artie40 napisał: Nie znasz się 🙂 Hydraulika Cytryny to był fajny wynalazek, nawet w takiej Xantii, nie wspominając o XM :-). Bo Jan nie lubi francuskich marek. A już zwłaszcza Quechua. 🙂 Przez 10 lat jeździłem Peugeotem 307 kombi. Ponoć się lubił sam zapalać. Drobne usterki się zdarzały, np. klima zamiast chłodzić to grzała. Koszt samodzielnej naprawy - 63 zł. Czas - ok. 1h. Jeden z lepszych samochodów jaki mi się w życiu trafił. Edytowane 4 Marca przez a_senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca W dniu 2.03.2025 o 20:41, jurek_h napisał: Prognozy pogody nie są najgorsze. Mam nadzieje na fajną imprezę. Nartus to szkoła Tomka. Córcia Nina robiła u niego kurs pomocnika instruktora. I jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Czwartek o 22:19 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:19 (edytowane) Piękne dwa i pół dnia. Uwielbiam małe stacje narciarskie. W Soszowie ( wstyd się przyznać) ale chyba czuję się jeszcze lepiej niż w Myślenicach. Atmosfera takich miejsc jest unikalna. Spałem i autem dojechałem powyżej górnej stacji wyciągu 🙂 Przy okazji gorąco polecam "Chatę pod Jaworem" Właścicielka Iga jest cudowną osoba i taką atmosferę wokół wytwarza. Sportowymi sprawami górki zawiadują Tomek i Ola Cichy. Kolejne osobościowe , pozytywne unikaty. O przyjaciołach lotnikach chyba nie musze wspominać. Ilość przecinających się nitek relacji jest nie do opisania. Jak zwykle, nawet na nartach gada się o..........lataniu 🙂 Same zawody? Świetnie przez wspomnianych instruktorów zorganizowane. Atmosfera zabawy i rywalizacji ( z przewagą zabawy) znakomita. Wyniki. Dwie grupy wiekowe: do i powyżej 50. Nazywało się to ci co jeszcze mogę i ci co by jeszcze chcieli 😄 Ja w...........drugich ;( No cóż, wygrałem SL i GS oraz klasyfikację generalną tych co by jeszcze chcieli. ( SL+GS , suma czasów czterech przejazdów) Towarzystwo z LOT ( ja reprezentuję aeroklub Bielsko Biała) zapowiedziało mi, że w przyszłym roku dostanę fałszywą datę i miejsce zawodów 😄 Licząc open w SL byłem trzeci a w GS czwarty. Najszybszym zawodnikiem imprezy była Julia ( stewardessa) p.s. Obecny był mój Tato który w lotnictwie spędził całe życie. Dziś ma 96 lat a jeszcze 5 lat wcześniej latał wyczynowymi szybowcami. POTĘGA. Dla tych chwil się żyje . Edytowane Piątek o 09:08 przez jurek_h 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Piątek o 06:28 Udostępnij Napisano Piątek o 06:28 (edytowane) 8 godzin temu, jurek_h napisał: Piękne dwa i pół dnia. Uwielbiam małe stacje narciarskie. W Soszowie ( wstyd się przyznać) ale chyba czuję się jeszcze lepiej niż w Myślenicach. Atmosfera takich miejsc jest unikalna. Spałem i autem dojechałem powyżej górnej stacji wyciągu 🙂 Przy okazji gorąco polecam "Chatę pod Jaworem" Właścicielka Iga jest cudowną osoba i taką atmosferę wokół wytwarza. Sportowymi sprawami górki zawiadują Tomek i Ola Cichy. Kolejne osobościowe , pozytywne unikaty. O przyjaciołach lotnikach chyba nie musze wspominać. Ilość przecinających się nitek relacji jest nie do opisania. Jak zwykle, nawet na nartach gada się o..........lataniu 🙂 Same zawody? Świetnie przez wspomnianych instruktorów zorganizowane. Atmosfera zabawy i rywalizacji ( z przewagą zabawy) znakomita. Wyniki. Dwie grupy wiekowe: do i powyżej 50. Nazywało się to ci co jeszcze mogę i ci co by jeszcze chcieli 😄 Ja w...........drugich ;( No cóż, wygrałem SL i GS oraz klasyfikację generalną tych co by jeszcze chcieli. ( SL+GS , suma czasów czterech przejazdów) Towarzystwo z LOT ( ja reprezentuję aeroklub Bielsko Biała) zapowiedziało mi, że w przyszłym roku dostanę fałszywą datę zawodów 😄 Licząc open w SL byłem trzeci a w GS czwarty. Najszybszym zawodnikiem imprezy była Julia ( stewardessa) p.s. Obecny był mój Tato który w lotnictwie spędził całe życie. Dziś ma 96 lat a jeszcze 5 lat wcześniej latał wyczynowymi szybowcami. POTĘGA. Dla tych chwil się żyje . Świetna historia. Czapki z głów. PS. Tak tylko wspomnę, że ostatnio w podróży sentymentalnej na górę Kamieńsk pan Sławek z wypożyczalni, szwagier właściciela Andrzeja, znam obydwu i lubię dał mi znaczy pożyczył takie oto narty... wiesz może co to za rocznik? Edytowane Piątek o 06:30 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Piątek o 07:54 Udostępnij Napisano Piątek o 07:54 To jest prawdopodobnie ( 90%) sezon 2008/2009. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Piątek o 08:40 Udostępnij Napisano Piątek o 08:40 46 minut temu, jurek_h napisał: To jest prawdopodobnie ( 90%) sezon 2008/2009. A takie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano Piątek o 09:20 Udostępnij Napisano Piątek o 09:20 10 godzin temu, jurek_h napisał: Jak zwykle, nawet na nartach gada się o..........lataniu 🙂 Same zawody? Świetnie przez wspomnianych instruktorów zorganizowane. Atmosfera zabawy i rywalizacji ( z przewagą zabawy) znakomita. Wyniki. Dwie grupy wiekowe: do i powyżej 50. Nazywało się to ci co jeszcze mogę i ci co by jeszcze chcieli 😄 Ja w...........drugich ;( Dla tych chwil się żyje . Gdzie pojawiają się informacje o takich zawodach, kiedyś były na Żarze. Chyba Leszna nie zaproszono??? Wprawdzie z zasady nie startuje w zawodach narciarskich( staram się ładnie a nie szybko) ani szybowcowych ( staram się przyjemnie ale bez ryzyka) ale może ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Piątek o 09:25 Udostępnij Napisano Piątek o 09:25 Głównym organizatorem jest LOT. W tym roku po raz pierwszy dział marketingu i informacje były trochę spóźnione. W przyszłym sezonie ma być znacznie lepiej. Wszyscy uczestnicy obiecali swoimi kanałami zrobić co możliwe aby rozpropagować imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Piątek o 09:25 Udostępnij Napisano Piątek o 09:25 11 godzin temu, jurek_h napisał: Piękne dwa i pół dnia. Uwielbiam małe stacje narciarskie. W Soszowie ( wstyd się przyznać) ale chyba czuję się jeszcze lepiej niż w Myślenicach. Atmosfera takich miejsc jest unikalna. Spałem i autem dojechałem powyżej górnej stacji wyciągu 🙂 Przy okazji gorąco polecam "Chatę pod Jaworem" Właścicielka Iga jest cudowną osoba i taką atmosferę wokół wytwarza. Sportowymi sprawami górki zawiadują Tomek i Ola Cichy. Kolejne osobościowe , pozytywne unikaty. O przyjaciołach lotnikach chyba nie musze wspominać. Ilość przecinających się nitek relacji jest nie do opisania. Jak zwykle, nawet na nartach gada się o..........lataniu 🙂 Same zawody? Świetnie przez wspomnianych instruktorów zorganizowane. Atmosfera zabawy i rywalizacji ( z przewagą zabawy) znakomita. Wyniki. Dwie grupy wiekowe: do i powyżej 50. Nazywało się to ci co jeszcze mogę i ci co by jeszcze chcieli 😄 Ja w...........drugich ;( No cóż, wygrałem SL i GS oraz klasyfikację generalną tych co by jeszcze chcieli. ( SL+GS , suma czasów czterech przejazdów) Towarzystwo z LOT ( ja reprezentuję aeroklub Bielsko Biała) zapowiedziało mi, że w przyszłym roku dostanę fałszywą datę i miejsce zawodów 😄 Licząc open w SL byłem trzeci a w GS czwarty. Najszybszym zawodnikiem imprezy była Julia ( stewardessa) p.s. Obecny był mój Tato który w lotnictwie spędził całe życie. Dziś ma 96 lat a jeszcze 5 lat wcześniej latał wyczynowymi szybowcami. POTĘGA. Dla tych chwil się żyje . Gratulacje, ale wiesz co, dałbyś już innym może? Przecież to nuda widzieć kto wygra 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Piątek o 09:30 Udostępnij Napisano Piątek o 09:30 (edytowane) Wielkie dzięki. E tam 😉 Spokojne. Nie zapomniałem, że główną moją specjalnością jest wypadanie z trasy SL. W tym roku udało się dojechać ale w następnych latach loteria powróci 🙂 Edytowane Piątek o 09:31 przez jurek_h 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Piątek o 10:50 Udostępnij Napisano Piątek o 10:50 Przyłapany na trasie SL 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Piątek o 13:41 Udostępnij Napisano Piątek o 13:41 2 godziny temu, jurek_h napisał: Przyłapany na trasie SL 🙂 No i co to w ogóle jest? W takim odchyleniu jechać? Eksperci forumowi nie powinni przyjąć takiego stylu 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano Piątek o 13:47 Udostępnij Napisano Piątek o 13:47 4 minuty temu, Chertan napisał: No i co to w ogóle jest? W takim odchyleniu jechać? Eksperci forumowi nie powinni przyjąć takiego stylu 😁 O przepraszam. To kamera była odchylona 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 14:08 Udostępnij Napisano Piątek o 14:08 26 minut temu, Chertan napisał: No i co to w ogóle jest? W takim odchyleniu jechać? Eksperci forumowi nie powinni przyjąć takiego stylu 😁 Cień jest dobrze. Żle patrzysz Piotruś. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi