Skocz do zawartości

Szybki i krótki wypad na narty z Poznania

PB10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Proszę o radę. Planuje od najbliższego czwartku do niedzieli spontaniczny wypad na narty z Poznania. Myślałem o Janskich Łaźniach, ale obawiam się, że zamiast jeżdżenia na nartach będzie oczekiwanie w kolejkach. W zeszłym miesiącu byłem w ośrodkach Ricki i Deštné gdzie można było fajnie pośmigać. Może ktoś poleci coś podobnego? Pozdrawiam!

22 minuty temu, PB10 napisał:

Witam! Proszę o radę. Planuje od najbliższego czwartku do niedzieli spontaniczny wypad na narty z Poznania. Myślałem o Janskich Łaźniach, ale obawiam się, że zamiast jeżdżenia na nartach będzie oczekiwanie w kolejkach. W zeszłym miesiącu byłem w ośrodkach Ricki i Deštné gdzie można było fajnie pośmigać. Może ktoś poleci coś podobnego? Pozdrawiam!

Po czeskiej stronie Dolni Morava i Szpindl.

Po polskiej CG i Zielu.

Zależy czego szukasz na stoku.

26 minut temu, grimson napisał:

Po czeskiej stronie Dolni Morava i Szpindl.

Po polskiej CG i Zielu.

Zależy czego szukasz na stoku.

Dzięki, każde z tych miejsc miałem już możliwość odwiedzić. W Zielu 2 tygodnie temu był dramat jeśli chodzi o ilość ludzi, szczególnie tych „niedzielnych” narciarzy. CG z polskiej strony to w sumie jedna konkretna trasa 😕 w Janskich jeszcze nie byłem, w Pecu też nie. Myślałem żeby odwiedzić te dwa miejsca, jednak obawiam się kolejek 😕 

4 minuty temu, PB10 napisał:

Dzięki, każde z tych miejsc miałem już możliwość odwiedzić. W Zielu 2 tygodnie temu był dramat jeśli chodzi o ilość ludzi, szczególnie tych „niedzielnych” narciarzy. CG z polskiej strony to w sumie jedna konkretna trasa 😕 w Janskich jeszcze nie byłem, w Pecu też nie. Myślałem żeby odwiedzić te dwa miejsca, jednak obawiam się kolejek 😕 

więc czytam między wierszami, że szukasz długiej i mocnej czerwonej/czarnej trasy.

wg mnie zostaje CG lub Szpindl. ponieważ ferie już się skończyły w dolnośląskim, to jak bym wybrał CG.

Witaj,

15.02. wróciliśmy z Harrachova. Przez cały tydzień zero kolejek, czynne obydwie kanapy i wszystkie trasy poza czarną.

Niestety czarną otworzyli zaraz po naszym wyjeździe, bardzo żałujemy, ale na szczęście nadal działa.

Ogromnie polecam, byliśmy drugi raz i ponownie świetnie, czerwona II fantastyczna!

Zobacz na kamerach - jazda na bieżąco, nieczęsto się to zdarza.

Pozdrawiam serdecznie!