kordiankw Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Najlepiej wiedzą jak jest teraz w Szczyrku wiedzą ci, którzy deklarują, że tam nie jeżdżą 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Witold ja tam jeździłem przez 30 lat i wiem jak było, wystarczylo 30 cm śniegu. Pojechałem zobaczyć jak jest teraz i było tak: Metr śniegu, słońce, piękna zima, ale sezon niski, bo tuż przed świętami Bożego Narodzenia. Otwarte dwie trasy. DWIE trasa 4 i Zbójnicka KAPA. Na trasie 3 śniegu masa,ale zamknięta, więc wszyscy zjeżdżali na dziko pod gondole w zwałach kartofli,no bo kto będzie jechał gondola na parking jak jest śnieg. 7 na Solisku zamknięta nie wiadomo dlaczego ,warunki śniegowe idealne ,ale ratrak nie przejechał. Już nie mówię, że mieli naśnieżać Golgotę, czy Juliany. Ale w kasowaniu 180 zeta to im nie przeszkadzało. Ja mogę zapłacić frycowe raz. Pojechałem na Skrzyczne pojeździłem na Fisie cały dzień,bo nie będę się odpychać kijkami na Zbójnickiej Kapie. Nawet trasa z Małego Skrzyczniego była zamknięta a orczyk nie działał. Niech szukają jeleni gdzieś indziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 17 minutes ago, kordiankw said: Najlepiej wiedzą jak jest teraz w Szczyrku wiedzą ci, którzy deklarują, że tam nie jeżdżą 🤣 Ja bym kiedyś sprawdził, ale ponoć tam jest niebezpiecznie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, bubol.T napisał: Witold ja tam jeździłem przez 30 lat i wiem jak było, wystarczylo 30 cm śniegu. Pojechałem zobaczyć jak jest teraz i było tak: Metr śniegu, słońce, piękna zima, ale sezon niski, bo tuż przed świętami Bożego Narodzenia. Otwarte dwie trasy. DWIE trasa 4 i Zbójnicka KAPA. Na trasie 3 śniegu masa,ale zamknięta, więc wszyscy zjeżdżali na dziko pod gondole w zwałach kartofli,no bo kto będzie jechał gondola na parking jak jest śnieg. 7 na Solisku zamknięta nie wiadomo dlaczego ,warunki śniegowe idealne ,ale ratrak nie przejechał. Już nie mówię, że mieli naśnieżać Golgotę, czy Juliany. Ale w kasowaniu 180 zeta to im nie przeszkadzało. Ja mogę zapłacić frycowe raz. Pojechałem na Skrzyczne pojeździłem na Fisie cały dzień,bo nie będę się odpychać kijkami na Zbójnickiej Kapie. Nawet trasa z Małego Skrzyczniego była zamknięta a orczyk nie działał. Niech szukają jeleni gdzieś indziej. Ja ich nie bronię, ale staram się być obiektywnym. Też byłem na otwarciu sezonu i jeździłem głównie na COS, ale dwójka była otwarta. Nie wiem czy pamiętasz jakie były temperatury, ja twierdzę, że TMR wyciągnął wnioski z lat wcześniejszych i wolał trzymać zgromadzony śnieg na święta, niż go rozgarnąć na trasie, bo po halnym i deszczu nie byłoby po nim śladu, a cała kasa na naśnieżanie spłynęłaby do Żylicy. Zima w grudniu była jaka była, ile km tras było otwartych w Wiśle? Nawet BSA, które zwykle ma dużo sztucznego śniegu nie otworzyła się przed świętami. Teraz poza Bienkula, w TMR otwarte są wszystkie utrzymywane trasy. To chyba nie jest tak źle? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Ale to było kilka lat temu, kiedyw grudniu sypnęło konkretnie I były mrozy. W tym roku nie ma tematu,wszyscy wiemy jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, bubol.T napisał: Ale to było kilka lat temu, kiedyw grudniu sypnęło konkretnie I były mrozy. W tym roku nie ma tematu,wszyscy wiemy jak było. No widzisz, wszyscy którzy wieszacie psy na Szczyrku swoje opinie opieracie na tym co było kilka lat temu. Ja tam jeżdżę kilka razy w sezonie po 4-5 dni, w tym bylem już czterokrotnie, za dwa tygodnie będę ponownie i widzę, że jednak ktoś tam wyciąga wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cze Ludzie tam jeżdżą i sa zadowoleni, a ci co nie i tak tam jeżdżą i narzekają. Nie mam podstaw nie wierzyć ani Witkowi ani innym, że nie da się tam pojeździć. Sezonówka to rozwiazanie u nas nieco traktowane po macoszemu. Albo nie ma albo jest na jakąś grupę ośrodków. Nie ma regionalnego - jak to jest w innych krajach. Niemniej jednak, sezonówka TMR ze względu na aurę, jest co raz mniej atrakcyjna i kupuje je co raz mniejsza grupa ludzi. Sezon krótki, w sezonie ludzi po sufit i wiązanie się z jakimś ośrodkiem jest zasadne, jeśli ma się blisko i można tam jechać w dowolnym momencie. Szczyrk to spory ośrodek na nasze warunki, a Chopok najlepszy w tym regionie. Nie ma za bardzo alternatywy. Hockhar to relatywnie mały ośrodek w tamtym rejonie - a jak piszą korzystający mało oblegany, bo pewnie konkurencję nieopodal ma sporą. W porównaniu do naszych ośrodków to i tak jest duży. Ja oczywiście wybieram Alpy, bo nie mam takiego komfortu czasowego. Jada na wyjazd planowany, niestety musze się liczyć ze sporym obłożeniem - więc Alpy są naturalnym wyborem - duże ośrodki - a ludzie jakoś się tam rozłażą i generalnie tłoczno nie jest. Im bardziej niszowy ośrodek, tym zwykle mniej ludzi, a karnet regionalny daje spory wybór innych ośrodków. To jest dla mnie chyba ważniejsze, nie jestem ograniczony do dedykowanego ośrodka. Przemieszczanie się - nie stanowi dla mnie żadnego problemu, a spanie na stoku nie jest czymś must have. W sumie to wole dojeżdżać - bo nie jestem uwiązany z jedną stacją. Jak już się zbiorę to jest mi obojętne gdzie pojadę, bo i tak musze gdzieś jechać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jaka jest w ogóle cena takiej sezonowki na Szczyrk? Powiedzmy kupionej w przedsprzedaży. Jak szukam to mi jakieś potworne ceny wyskakują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, bubol.T napisał: Jaka jest w ogóle cena takiej sezonowki na Szczyrk? Powiedzmy kupionej w przedsprzedaży. Jak szukam to mi jakieś potworne ceny wyskakują... Ja kupiłem pod koniec kwietnia: Czym bliżej sezonu, tym droższa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 21 minut temu, kordiankw napisał: Ja kupiłem pod koniec kwietnia: Czym bliżej sezonu, tym droższa. Czyli przy obecnym niskim kursie euro około 2 tysiące. Z mojej perspektywy wygląda to tak,że z 6 letnim dzieckiem 4-5 godzin jazdy jest optymalne. Na 3 osoby na Pilsku, Czarnym Groniu,czy Mosornym to koszt średnio około 250-270 zł na wszystkich. Czyli za 15 dni jazdy około 4 tysiące. Nocleg kosztuje mnie tyle, co prąd który zużyje. Do tego 5 dniowy wypad do bliskiej Austrii i sezon można uznać za udany. W tym roku te 15 dni przejezdziliśmy, Hochkar był w planach na koniec lutego,ale moja dyskopatia dała o sobie znać po latach. Nie ma co ryzykować, bo trzeba z czegoś żyć i pracować. Sezonowka na TMR to pewnie koło 6 tysięcy, nie przejeździł bym tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, bubol.T napisał: Czyli przy obecnym niskim kursie euro około 2 tysiące. Z mojej perspektywy wygląda to tak,że z 6 letnim dzieckiem 4-5 godzin jazdy jest optymalne. Na 3 osoby na Pilsku, Czarnym Groniu,czy Mosornym to koszt średnio około 250-270 zł na wszystkich. Czyli za 15 dni jazdy około 4 tysiące. Nocleg kosztuje mnie tyle, co prąd który zużyje. Do tego 5 dniowy wypad do bliskiej Austrii i sezon można uznać za udany. W tym roku te 15 dni przejezdziliśmy, Hochkar był w planach na koniec lutego,ale moja dyskopatia dała o sobie znać po latach. Nie ma co ryzykować, bo trzeba z czegoś żyć i pracować. Sezonowka na TMR to pewnie koło 6 tysięcy, nie przejeździł bym tego. Tylko ja mam sezonówke, dla członków rodziny kupowałem karnety, najczęściej 3-dniowe z wyprzedzeniem około miesięcznym, więc cena za dzień około 137-140 zł. Ja do tej pory mam 15 dni na nartach, więc na dzień dzisiejszy można powiedzieć, że się wyzerowała. Planuję jeszcze 4 dni, więc będą jako bonus. Dziecko do 6 lat jeździ za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: [...] widzę, że jednak ktoś tam wyciąga wnioski. Nie chce byc zlosliwy ale musze. W tym sezonie wyciągnęli wniosek, że mozna jeszcze wydoic troche kasy za parkingi a przy okazji zablokować droge wojewodzką na amen. I jak tu nie lubićTMR....😀 Chociaż raz pewnie nie wytrzymam i pojade do S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 50 minut temu Udostępnij Napisano 50 minut temu Też mogę znależć pewnien plus TMR. Przez kilka lat miałem darmowe 2 karnety sezonowe na wszystkie ich ośrodki plus baseny. Potem sprzedałem akcje, choć nie na górce, to i tak ze sporym zyskiem. Teraz jednak darmowych karnetów nie ma a akcje spadają. Co was jeszcze trzyma przy tym g...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 41 minut temu Udostępnij Napisano 41 minut temu 10 godzin temu, MarioJ napisał: Ja myślę że Hochkar też mu się niedługo przestanie podobać. Obrzydnie i wtedy wymyśli jakąś wadę i będzie bruździł jaka to beznadzieja. Po prostu ten gość to wieczna maruda. Taa lepiej jak tmr Ci pluje w twarz to móiwć, że śnieg pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi