strokers Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego (edytowane) Poszukuje nowych (uzywanych) nart dla siebie : 1. Mężczyzna 2. 43 lata 3. Waga 90 kg 4. Wzrost 183 cm 5. Na nartach od wielu lat ale dopiero od dwoch sezonow pod okiem instruktora poprawione bledy z nauki samemu 6. Dość dobrze jeżdżący (mysle ze 5/10) 7. Buty salomon 45 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Nordica Dobermann Spitfire CRX 174cm 9. Preferuję styl jazdy - raczej dłuższe skręty, jazda z zacięciem sportowym na przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - szukam czegoś innego niż moje obecne narty aby mieć porównanie. Edytowane 24 Lutego przez strokers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego Jeśli jeździsz z zacięciem sportowym to musisz podpowiedzieć co ci nie odpowiada w obecnych nartach lub czego innego oczekujesz od nowych. Inaczej mógłbyś nie poddać nic oprócz "Mam do wydania kasę, jakie mam kupić narty?" Poza tym te buty... 45 to rozmiar??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego 23 minuty temu, strokers napisał: jazda z zacięciem sportowym jak to zacięcie się manifestuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano 24 Lutego Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego 6 minut temu, strokers napisał: pojezdzic to wypożycz i przetestuj inne modele z górnej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego 3 godziny temu, strokers napisał: tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Sorry ale Twoja wiedza o butach jest porażająca 😁 podejrzewam że może powinieneś zacząć od butów a nie od nart - sprawdź najpierw jaki te buty mają flex bo może się okazać że 45 😉 a tymczasem dla konkretnego chłopa przydało by się tak koło 100. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego Narty mogą zostać, przynajmniej wiemy jakie masz. Sprawdź jakie masz buty, bo one dużo większą rolę odgrywają aniżeli narty, o czym dużo osób zapomina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 21 hours ago, strokers said: tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie. Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 10 minut temu, Hilly_billy napisał: Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie. Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro. +1. Do tej pory pamiętam przesiadkę z butów narciarskich Alpine [zakup za 200zł w Teskaczu], z flexem nieokreślonym, gdzie stopa latała mi wewnątrz buta jak wiadomo jaki wyznawca jakiej religii po pustym sklepie. Przesiadłem się na dobrze przymierzony Head Vector. Wrażenia opisałem tutaj, w 2010 roku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 56 minut temu, Hilly_billy napisał: Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, terespl napisał: Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu. A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 3 minuty temu, tomkly napisał: A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Normalnie.. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, tomkly napisał: A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Kupujesz 6 par butów online... sam tak zrobiłem niedawno, co prawda to były 3 pary butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 6 minut temu, terespl napisał: Kupujesz 6 par butów online... sam tak zrobiłem niedawno, co prawda to były 3 pary butów. A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 7 minut temu, tomkly napisał: A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Ty płacisz tylko za odsyłanie (tak to bodajże jest w przepisach). Ja kupiłem przez Allegro, wysyłkę i zwrot miałem za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, Lexi napisał: Normalnie.. masz nóżki 265 cm ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego 8 godzin temu, tomkly napisał: A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Ja..Allegro.. Sportano .. ..Z ciekawostek to mogę Ci powiedzieć że mierzyłem tylko prawe buty bo lewą nogę miałem w gipsie ;D .. i tak wyszło na Mach1 LV.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego 8 godzin temu, Jan napisał: masz nóżki 265 cm ? Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Godzinę temu, Lexi napisał: Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. Chyba je wyciągała jak drut. 265 cm to konkretną długość. Rzeczywiście coś się jej musiało pojebać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego 6 godzin temu, Lexi napisał: Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. Już myślałem, że byłeś baletnicą. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi