Skocz do zawartości

Jakie narty dla faceta 184cm 90kg

strokers

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje nowych (uzywanych) nart dla siebie :

1. Mężczyzna

2. 43 lata

3. Waga 90 kg

4. Wzrost 183 cm

5. Na nartach od wielu lat ale dopiero od dwoch sezonow pod okiem instruktora poprawione bledy z nauki samemu

6. Dość dobrze jeżdżący (mysle ze 5/10)

7. Buty salomon 45

8. Teraz jeżdżę na nartach/model -  Nordica Dobermann Spitfire CRX 174cm

9. Preferuję styl jazdy - raczej dłuższe skręty, jazda z zacięciem sportowym na przygotowanych stokach

10. Upatrzyłem sobie narty - szukam czegoś innego niż moje obecne narty aby mieć porównanie.

Edytowane przez strokers

3 godziny temu, strokers napisał:

tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic.

Sorry ale Twoja wiedza o butach jest porażająca 😁 podejrzewam że może powinieneś zacząć od butów a nie od nart - sprawdź najpierw jaki te buty mają flex bo może się okazać że 45 😉 a tymczasem dla konkretnego chłopa przydało by się tak koło 100.

• Like 4

21 hours ago, strokers said:

tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic.

Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie.

Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. 

Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz.

Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro.

• Like 3

10 minut temu, Hilly_billy napisał:

Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie.

Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. 

Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz.

Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro.

+1.

Do tej pory pamiętam przesiadkę z butów narciarskich Alpine [zakup za 200zł w Teskaczu], z flexem nieokreślonym, gdzie stopa latała mi wewnątrz buta jak wiadomo jaki wyznawca jakiej religii po pustym sklepie. Przesiadłem się na dobrze przymierzony Head Vector. Wrażenia opisałem tutaj, w 2010 roku:

56 minut temu, Hilly_billy napisał:

Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz.

Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu.

2 godziny temu, terespl napisał:

Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu.

A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie?