strokers Napisano Poniedziałek o 16:04 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:04 (edytowane) Poszukuje nowych (uzywanych) nart dla siebie : 1. Mężczyzna 2. 43 lata 3. Waga 90 kg 4. Wzrost 183 cm 5. Na nartach od wielu lat ale dopiero od dwoch sezonow pod okiem instruktora poprawione bledy z nauki samemu 6. Dość dobrze jeżdżący (mysle ze 5/10) 7. Buty salomon 45 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Nordica Dobermann Spitfire CRX 174cm 9. Preferuję styl jazdy - raczej dłuższe skręty, jazda z zacięciem sportowym na przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - szukam czegoś innego niż moje obecne narty aby mieć porównanie. Edytowane Poniedziałek o 16:09 przez strokers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano Poniedziałek o 16:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:19 Jeśli jeździsz z zacięciem sportowym to musisz podpowiedzieć co ci nie odpowiada w obecnych nartach lub czego innego oczekujesz od nowych. Inaczej mógłbyś nie poddać nic oprócz "Mam do wydania kasę, jakie mam kupić narty?" Poza tym te buty... 45 to rozmiar??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 16:29 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:29 23 minuty temu, strokers napisał: jazda z zacięciem sportowym jak to zacięcie się manifestuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano Poniedziałek o 16:43 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:43 tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Poniedziałek o 16:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:51 6 minut temu, strokers napisał: pojezdzic to wypożycz i przetestuj inne modele z górnej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Poniedziałek o 20:16 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:16 3 godziny temu, strokers napisał: tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Sorry ale Twoja wiedza o butach jest porażająca 😁 podejrzewam że może powinieneś zacząć od butów a nie od nart - sprawdź najpierw jaki te buty mają flex bo może się okazać że 45 😉 a tymczasem dla konkretnego chłopa przydało by się tak koło 100. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 20:47 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:47 Narty mogą zostać, przynajmniej wiemy jakie masz. Sprawdź jakie masz buty, bo one dużo większą rolę odgrywają aniżeli narty, o czym dużo osób zapomina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano Wtorek o 14:57 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:57 21 hours ago, strokers said: tak to rozmiar 45... 290mm duzo lepiej czuje sie jadac szybko, tak naprawde to sa moje pierwsze narty i nie mam porownania do innych, chce kupic po prostu inne narty (uzywane) pojezdzic aby miec porownanie czy te obecne sa ok a moze na tych nowych bedzie mi sie lepiej jezdzic. Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie. Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Wtorek o 15:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:11 10 minut temu, Hilly_billy napisał: Znany syndrom. Chyba każdy to przerabiał. Kupię nowe narty to będę lepiej jeździł:) Ja też tak miałem i pewnie cały czas mam. To takie fajne okłamywanie się w którym nie ma nic złego. Myślę, że ten psychologiczny faktor może nawet trochę pomóc w pewności siebie. Ja niezmiennie będę polecał Volkl Racetiger SL, które uważam za deski bardzo uniwersalne na przygotowane stoki. Dodatkowo, zachęcą cię do wolniejszej jazdy. Znaczy nie na krechę:) bo do tego się nie nadają. Może nie będzie to tak spektakularna zmiana, ale tak jak koleżanki i koledzy radzili, sprawdź te buty żeby się nie okazało że to 45 Flex:) Oklepana fraza, ale „buty najważniejsze”. Warto iść do sklepu, żeby dobrze dobrać rozmiar. Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Volkl Racetiger SL 165cm + Lange RS 120. Mój docelowy zestaw. Pozdro. +1. Do tej pory pamiętam przesiadkę z butów narciarskich Alpine [zakup za 200zł w Teskaczu], z flexem nieokreślonym, gdzie stopa latała mi wewnątrz buta jak wiadomo jaki wyznawca jakiej religii po pustym sklepie. Przesiadłem się na dobrze przymierzony Head Vector. Wrażenia opisałem tutaj, w 2010 roku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano Wtorek o 15:55 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:55 56 minut temu, Hilly_billy napisał: Kupowanie przez net jest trochę ryzykowne, chyba że 100% wiesz co chcesz. Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Wtorek o 18:01 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:01 2 godziny temu, terespl napisał: Kupowanie przez net jest całkiem fajne. Masz 14 dni na zwrot. Ubierasz buty i możesz chodzić i sprawdzać. Lepsze to niż kilkanaście minut w sklepie na przymierzenie i brak możliwość zwrotu. A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Wtorek o 18:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:09 3 minuty temu, tomkly napisał: A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Normalnie.. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano Wtorek o 20:14 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:14 2 godziny temu, tomkly napisał: A jak chcesz przymierzyć dajmy na to 6 par butów w tym samym czasie? Kupujesz 6 par butów online... sam tak zrobiłem niedawno, co prawda to były 3 pary butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Wtorek o 20:20 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:20 6 minut temu, terespl napisał: Kupujesz 6 par butów online... sam tak zrobiłem niedawno, co prawda to były 3 pary butów. A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terespl Napisano Wtorek o 20:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:29 7 minut temu, tomkly napisał: A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Ty płacisz tylko za odsyłanie (tak to bodajże jest w przepisach). Ja kupiłem przez Allegro, wysyłkę i zwrot miałem za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 20:30 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:30 2 godziny temu, Lexi napisał: Normalnie.. masz nóżki 265 cm ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 05:23 Udostępnij Napisano Środa o 05:23 8 godzin temu, tomkly napisał: A kto ponosi koszty przesyłki w obie strony? Ja..Allegro.. Sportano .. ..Z ciekawostek to mogę Ci powiedzieć że mierzyłem tylko prawe buty bo lewą nogę miałem w gipsie ;D .. i tak wyszło na Mach1 LV.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 05:31 Udostępnij Napisano Środa o 05:31 8 godzin temu, Jan napisał: masz nóżki 265 cm ? Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Środa o 06:48 Udostępnij Napisano Środa o 06:48 Godzinę temu, Lexi napisał: Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. Chyba je wyciągała jak drut. 265 cm to konkretną długość. Rzeczywiście coś się jej musiało pojebać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Środa o 12:23 Udostępnij Napisano Środa o 12:23 6 godzin temu, Lexi napisał: Miałem w dzieciństwie japońską guwernantkę która mi bandażowała stopy bo jej sie coś pojebało.. Już myślałem, że byłeś baletnicą. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi