Artur3 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Cześć, po kilku latach korzystania z wypożyczalni doszedłem do wniosku że może warto zainwestować we własne narty. Moje "parametry": 1. Płeć: M 2. Wiek: 45 3. Waga: 65 kg (piórkowa) 4. Wzrost: 170cm 5. Jak długo jeździsz na nartach? - ok 8 sezonów (bo były przerwy) 6. Moje umiejętności oceniam: max 3-4/10 8. Jakie masz teraz narty? - antyczne head supershape two 163 cm ale od kilku lat biorę z wypożyczalni rekreacyjne (dł. 151-156 cm) 9. Preferuję styl jazdy: skręty NW, próbuję krawędzie ale idzie tak sobie, nie dociążam przodów nart 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju: od kilku lat 6 dni w sezonie Białka i okolice, jeden raz Val di Sole; 11. Możliwości finansowe: najchętniej poniżej 2 tys PLN (np. fisher the curv 76) lub trochę więcej do max 2,5 tys. Tylko nowe. 12. Szukam czegoś: salomon addict pro 76, fischer the curv 76 gt, salomon max s8 lub s10, coś innego lekkiego, nie za twardego (spróbowałem w tym roku na 1 dzień head rebels e -sl pro 160 ale za twarde) 13. Buty: ze względu na wąską stopę i niską wagę damskie atomic hawk ultra 95, - nowe, po tygodniu jazdy uważam że są dobrze dopasowane. 14. Przez ostatnie lata ok 6 dni w roku, w tym instruktor 2h/dziennie. Będę wdzięczny za polecenie jakiegoś sensownego modelu, który posłuży mi do dalszej nauki ale przede wszystkim rekreacji i będzie docelowym w Polskę i Austrę/Włochy na dalsze lata. Przy mojej wadze i umiejętnościach 163-164 cm to max, pewnie 159-160 byłoby lepsze. Wg porad addict pro jest lekki, natomiast fisher the curv byłby tańszy. Przy czym te akurat modele wpadły mi w oko po lekturze ntn, może warto spojrzeć na innych producentów i modele pasujące do mojej sylwetki i trochę na wyrost umiejętności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego Cześć, dobrze myślisz. Desek szukaj - zazwyczaj 2-3 model od góry, na jednym titanalu jeśli chodzi o budowę. Jesli head był za twardy to trzeba iść w mniej sztywne dechy choć myślę że taki nowy head Rally supershape byłby ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego (edytowane) Ja dopiszę jedynie, że mam syna 14 lat, dobija 190 cm, waga jeszcze poniżej Twojej 65kg. W tym roku dostał Fischer RC4 CT 175cm (dzięki @Bruner79) i ogarnia w 100% nawet na zmuldzonych czerwonych. Nawet nie mrugnął okiem jak wskoczył na nie po juniorskich SL 145cm. Nie uważam więc aby Twoje parametry wykluczały narty inne niż 151-156cm z pianki. Możesz spokojnie wrócić do super shape w okolicach 160 nie mniej. Nie mniej! Inaczej to będą wymówki 😉 Edytowane 24 Lutego przez Kubis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi