rosyjka Napisano Niedziela o 10:43 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:43 Witam serdecznie mam pytanie do uzytkowników nart vólki jeszcze niedawno jezdziłem na blizzardach RCS w tym sezonie postanowiłem wypróbowac narty volki peregrine 7.2 158cm wiec wyporzyczyłem na stoku z wyporzyczalnie i po 4 godzinach jazdy stwierdziłem że narty jeżdżą jak marzenie wiec szukałem w sklepach i internecie ale cięzko dostępne wiec zakupiłem Volkl Deacon 72 2024 sprzedawca mnie zapewniał że Deacon sa lepsze od peregine 7.2 a jestem narciarzem srednio zaawansowanym i juz jazda na krawędziach pochwalcie sie opiniami czy dobry wybór zrobiłem pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano Niedziela o 10:59 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:59 (edytowane) Sprzedawca dobrze doradził. Niedawno w dyskusji wyszło, że 7.2 to "podróbka" 72 by złapać niezorientowanych klientów na tańszy produkt jakby "okazję" supermarketową. Edytowane Niedziela o 11:01 przez Harnaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano Niedziela o 11:40 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:40 Potwierdzam, miałem na nogach 7.2. Pianka i tyle. Nie ma się na czym "oprzeć". Myszkowanie, telepanie przodów itp... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano Niedziela o 12:22 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:22 Odkąd pamiętam, oznaczenia "po przecinku" zawsze oznaczały zubożoną wersję nart. Zwykle były to modele dla wypożyczalni, albo sklepów sieciowych. Kiedyś nawet miałem takie Salomony, model z kropką. Piękne były, ale piankowe:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 06:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:30 Krzychu, na pewno dobrze jeżeli chodzi o model, a ile masz wzrostu? Bo 158 cm to narty raczej dla kobiety. Dla Ciebie powinny być kilka cm poniżej wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 06:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:30 Krzychu, na pewno dobrze jeżeli chodzi o model, a ile masz wzrostu? Bo 158 cm to narty raczej dla kobiety. Dla Ciebie powinny być kilka cm poniżej wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Poniedziałek o 06:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:33 (edytowane) Bo to kropka nienawiści jest. Edytowane Poniedziałek o 06:34 przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosyjka Napisano Wtorek o 18:32 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 18:32 W dniu 24.02.2025 o 07:30, Chertan napisał: Krzychu, na pewno dobrze jeżeli chodzi o model, a ile masz wzrostu? Bo 158 cm to narty raczej dla kobiety. Dla Ciebie powinny być kilka cm poniżej wzrostu. Wzrost 176- waga 95 - lat 58 myśle ze dłuzszych mi nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 18:49 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:49 14 minut temu, rosyjka napisał: Wzrost 176- waga 95 - lat 58 myśle ze dłuzszych mi nie trzeba Cześć Długość jest zależna od typu narty. Przy nartach popularnych w okolicach wzrostu 5cm w tą czy tamtą nie ma znaczenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano Wtorek o 19:26 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:26 moze nie do konca w temacie ale tam jest L na koncu, chyba ze narty pochodzą w Wólki Kosowskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Wtorek o 21:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:11 2 godziny temu, rosyjka napisał: Wzrost 176- waga 95 - lat 58 myśle ze dłuzszych mi nie trzeba Akurat Deacon/Peregrine właśnie przydałby się w granicach 170 cm a nawet na wzrost, wtedy pokaże co ma najlepszego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Wtorek o 21:55 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:55 W dniu 23.02.2025 o 12:40, Dany de Vino napisał: Potwierdzam, miałem na nogach 7.2. Pianka i tyle. Nie ma się na czym "oprzeć". Myszkowanie, telepanie przodów itp... Wypożyczyłem je rok temu na Czarnym Groniu, tak z ciekawości. Oddałem po dwóch godzinach. Zachowywały się dokładnie tak jak piszesz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano Środa o 08:21 Udostępnij Napisano Środa o 08:21 Tak z ciekawości czy ten sam numer z kropką dotyczy np Code 7.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Środa o 08:40 Udostępnij Napisano Środa o 08:40 19 minut temu, lubeckim napisał: Tak z ciekawości czy ten sam numer z kropką dotyczy np Code 7.4? Tak, Code 7.4 to narty do wypożyczalni i może sieciówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabi Napisano Środa o 09:45 Udostępnij Napisano Środa o 09:45 W dniu 23.02.2025 o 12:40, Dany de Vino napisał: Myszkowanie, telepanie przodów itp... Co to znaczy, że narty "myszkują"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Środa o 10:56 Udostępnij Napisano Środa o 10:56 Godzinę temu, Gabi napisał: Co to znaczy, że narty "myszkują"? Jak próbujesz jechać na wprost, to one co chwilę zbaczają w prawo i lewo wskutek łapania krawędzi. Podobnie może się dziać przy złym obciążaniu stopy (np. bardziej na tyłach) na luźniejszym śniegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi