gregli Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Niestety moje poprzednie konto nie działa i nie mogę odtworzyć hasła, więc zacznę od początku: wiek - 34 lata wzrost - 190 cm waga - 87 kg doświadczenie - prawie 30 lat na nartach poziom - mocne 8/10 Obecnie od 7 lat jeżdżę na nartach Fischer RC4 SC 170 - 122/68-103 R14 i wydaje mi się, że wykorzystuję ich potencjał. Ostatni weekend spędziłem na Chopoku - duże mrozy, sporo ludzi i wyłącznie sztuczny śnieg zrobiły mocne lodowisko, na którym nie szlo iść krótkimi slalomowymi skrętami. 1 małe dziecko i drugie w drodze, więc najbliższe sezony pewnie mocne narciarsko nie będą, ale zgadałem się ze znajomym i ma użyte dosłownie kilka razy narty, o których myślę od dłuższego czasu i zastanawiam się czy nie dokupić jako drugą alternatywę i uzupełnienie. Mowa o flagowcu RC4 The Curv - w długości narty 178 - 120-74-104 R18 - model sprzed 3 czy 4 sezonów ale praktycznie go nie używał, woli jeździć na gigantkach. Widzę, że w ostatnich latach seria Curv mocno się rozrosła, a topowy model nieco zmienił charakterystykę. Nie mniej nie kupuję nart dla najnowszego modelu, ani dla wyglądu, a tu mam świetną nartę w dobrej cenie, zakładam wtedy nie jako podstawową do Szczyrku, ale w Alpy na dłuższe, dobrze przygotowane trasy już tak. Dobrze myślę? Brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregli Napisano 19 Lutego Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego (edytowane) Filmik sprzed 2 lat, od tej pory jeszcze trochę udało się doszlifować technikę. Edytowane 19 Lutego przez gregli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego 18 minut temu, gregli napisał: Filmik sprzed 2 lat, od tej pory jeszcze trochę udało się doszlifować technikę. rc4sc - 1.mov Film się nie otwiera. A chciałby zobaczyć tą jazdę na mocne 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregli Napisano 19 Lutego Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego Mi się normalnie wyświetla, nie mniej post ten nie jest z prośbą o pomoc w ocenie stylu jazdy, a pomoc w doborze nart 🙂 Generalnie przyjmując, że dla stopni 8 i więcej to już stopnie instruktorskie i historia zawodnicza są niezbędne i patrząc na taką skalę: https://www.ntn.pl/nasza-specjalna-skala-umiejetnosci-narciarskich/?srsltid=AfmBOor7Y6gHvZulcWm-YjXOLiDiiekCVYl7I7Z1cDN9kHLRn5JrU_iG to powiedzmy, że jest to 7 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Możesz brać tego the curv. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 19 godzin temu, gregli napisał: Mi się normalnie wyświetla, nie mniej post ten nie jest z prośbą o pomoc w ocenie stylu jazdy, a pomoc w doborze nart 🙂 Generalnie przyjmując, że dla stopni 8 i więcej to już stopnie instruktorskie i historia zawodnicza są niezbędne i patrząc na taką skalę: https://www.ntn.pl/nasza-specjalna-skala-umiejetnosci-narciarskich/?srsltid=AfmBOor7Y6gHvZulcWm-YjXOLiDiiekCVYl7I7Z1cDN9kHLRn5JrU_iG to powiedzmy, że jest to 7 🙂 Mnie się wyświetlił 🙂, więc widziałem. Sprawności Ci nie brakuje, a samoocena - wiesz, lepiej zaniżyć niż dołożyć 😉 . Narty brać, jak dobra cena - na pewno będą inne niż te co masz, niekoniecznie lepsze, ale inne. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi