Skocz do zawartości

Volkl czy Head

marlon

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc 

prosba o pomoc:) Przyszła pora na zmiane sprzętu łącznie z ciuchami:)

Na nartach od 30 lat z małymi przerwami

1. Płeć: M
2. Wiek: 42
3. Waga: 90kg
4. Wzrost: 186cm.
5. Jak długo jeździsz na nartach? około 30sezonów
6. Moje umiejętności oceniam: 7,5/10

7. Buty: Fischer RC One - flex 90 ( wiem powinienem miec 110 - mam problem z doborem butów przez szeroką stopę i wystające kości - to jeden z nielicznych butów w których mam komfort)

8. Jakie masz teraz narty? Fischer Race RC 165 cm

9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, 
10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju. Dotychczas tylko Pl ale przyszły rok juz Austria/Wlochy ( dzieciaki wreszcie załapały)
11. Obecnie ok jeżdżę do ok. tygodnia w sezonie plus pojedyncze weekendy

12. Brałem pod uwagę przy wyborze:  Head Supershape E-Magnum + PRD 12 GW 2025 lub VOLKL PEREGRINE 72 + MOTION3 12 GW 2025

13. Możliwości finansowe: Nowe do ok 3500

Jestem z Krk - jeden sprzedawca doradza Head inny Volkl idzie zwariowac:)

38 minut temu, Kubis napisał:

i zastanów się nad długością 🙂 Masz przykrótkie te Race-y. Bardziej podobne charakterystyką będą Voelkle, ale nie mogą mieć takiej długości. Wziąłbym przynajmniej 173cm z Peregrine.

tak zdecydowanie ta długosc jest zła. 173 Peregrine celuje ale chce na niej pojeździc szukam wlasnie wypozyczalni ktora by miała ta narte ew. Wczoraj mi polecono Rossignol Forza 70 st. Master

2 godziny temu, marlon napisał:

tak zdecydowanie ta długosc jest zła. 173 Peregrine celuje ale chce na niej pojeździc szukam wlasnie wypozyczalni ktora by miała ta narte ew. Wczoraj mi polecono Rossignol Forza 70 st. Master

no już nie kombinuj - bierz te Völkle made in Germany a nie jakieś inne badziewie nie wiadomo gdzie wyprodukowane

• Haha 2

4 godziny temu, tomkly napisał:

Choć oba wymienione modele to bardzo dobre narty, to jednak dla osoby o określonym jako 7,5 poziomie jazdy żadna z nich nie będzie się nadawać. 

Od samooceny należy na starcie odjąć 2 pkt. Ta skala tak ma,  ze zachęca do zawyżania. Tez tak miałem.

Edytowane przez mig
  • Like 3

W dniu 17.02.2025 o 19:33, marlon napisał:

Jestem z Krk - jeden sprzedawca doradza Head inny Volkl idzie zwariowac:)

proponuję Ci udać się jeszcze do 3-go z Fischera - nie brałeś pod uwagę The Curv ?

a tak na prawdę podskocz do Trojansport w Bereście pod Krynicą, 

są przedstawicielami wszystkich 3-ech i nie będą zachwalali swojego tak jak poprzednich 2-óch

tylko to co dobre ze wszystkich 3-ech marek

jak potrzebujesz rozmowy przed wyjazdem zadzwoń do Przemka tel: 602 355 989

przedstaw problem jaki masz i poproś o poradę, możesz powiedzieć ze polecił klient Sławek z Rzeszowa

ten taki namolny co do Niego wydzwania przed zakupem w internecie, bo o wszystko pyta przed zamówieniem,

oczywiście odzież i buty zawsze byłem u nich mierzyć w drodze na Jaworzynę, ale narty, kijki - ingternet

powodzenia