marlon Napisano Poniedziałek o 18:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:33 Czesc prosba o pomoc:) Przyszła pora na zmiane sprzętu łącznie z ciuchami:) Na nartach od 30 lat z małymi przerwami 1. Płeć: M 2. Wiek: 42 3. Waga: 90kg 4. Wzrost: 186cm. 5. Jak długo jeździsz na nartach? około 30sezonów 6. Moje umiejętności oceniam: 7,5/10 7. Buty: Fischer RC One - flex 90 ( wiem powinienem miec 110 - mam problem z doborem butów przez szeroką stopę i wystające kości - to jeden z nielicznych butów w których mam komfort) 8. Jakie masz teraz narty? Fischer Race RC 165 cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju. Dotychczas tylko Pl ale przyszły rok juz Austria/Wlochy ( dzieciaki wreszcie załapały) 11. Obecnie ok jeżdżę do ok. tygodnia w sezonie plus pojedyncze weekendy 12. Brałem pod uwagę przy wyborze: Head Supershape E-Magnum + PRD 12 GW 2025 lub VOLKL PEREGRINE 72 + MOTION3 12 GW 2025 13. Możliwości finansowe: Nowe do ok 3500 Jestem z Krk - jeden sprzedawca doradza Head inny Volkl idzie zwariowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 19:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:11 Obie narty są fajne, ale to inny sprzęt jednak. Magnum masz charakterystykę slalomową, Peregrine bardziej allround, więc wybierz zależnie od preferencji. A but da się dopasować do szerokiej stopy, więc to najmniejszy problem, ale zrób to w odpowiednim miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano Wtorek o 10:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:56 i zastanów się nad długością 🙂 Masz przykrótkie te Race-y. Bardziej podobne charakterystyką będą Voelkle, ale nie mogą mieć takiej długości. Wziąłbym przynajmniej 173cm z Peregrine. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlon Napisano Wtorek o 11:35 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 11:35 38 minut temu, Kubis napisał: i zastanów się nad długością 🙂 Masz przykrótkie te Race-y. Bardziej podobne charakterystyką będą Voelkle, ale nie mogą mieć takiej długości. Wziąłbym przynajmniej 173cm z Peregrine. tak zdecydowanie ta długosc jest zła. 173 Peregrine celuje ale chce na niej pojeździc szukam wlasnie wypozyczalni ktora by miała ta narte ew. Wczoraj mi polecono Rossignol Forza 70 st. Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Wtorek o 12:16 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:16 Ja bym powiedziała że 173cm to i tak krótko biorąc pod uwagę Twoje parametry oraz to, że dla mnie doradzano brać na wzrost (165cm/60kg) a ponieważ są tylko długości 163 i 168cm - to lepiej te dłuższe 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano Wtorek o 12:41 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:41 178 też byłyby OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 14:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:34 2 godziny temu, marlon napisał: tak zdecydowanie ta długosc jest zła. 173 Peregrine celuje ale chce na niej pojeździc szukam wlasnie wypozyczalni ktora by miała ta narte ew. Wczoraj mi polecono Rossignol Forza 70 st. Master no już nie kombinuj - bierz te Völkle made in Germany a nie jakieś inne badziewie nie wiadomo gdzie wyprodukowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 06:50 Udostępnij Napisano Środa o 06:50 16 godzin temu, Jan napisał: Völkle made in Germany Klepane u bauera przez marokańskich emigrantów .. ;D 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Środa o 08:01 Udostępnij Napisano Środa o 08:01 Choć oba wymienione modele to bardzo dobre narty, to jednak dla osoby o określonym jako 7,5 poziomie jazdy żadna z nich nie będzie się nadawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Środa o 12:23 Udostępnij Napisano Środa o 12:23 (edytowane) 4 godziny temu, tomkly napisał: Choć oba wymienione modele to bardzo dobre narty, to jednak dla osoby o określonym jako 7,5 poziomie jazdy żadna z nich nie będzie się nadawać. Od samooceny należy na starcie odjąć 2 pkt. Ta skala tak ma, ze zachęca do zawyżania. Tez tak miałem. Edytowane Środa o 12:23 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano wczoraj o 06:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:44 W dniu 17.02.2025 o 19:33, marlon napisał: Jestem z Krk - jeden sprzedawca doradza Head inny Volkl idzie zwariowac:) proponuję Ci udać się jeszcze do 3-go z Fischera - nie brałeś pod uwagę The Curv ? a tak na prawdę podskocz do Trojansport w Bereście pod Krynicą, są przedstawicielami wszystkich 3-ech i nie będą zachwalali swojego tak jak poprzednich 2-óch tylko to co dobre ze wszystkich 3-ech marek jak potrzebujesz rozmowy przed wyjazdem zadzwoń do Przemka tel: 602 355 989 przedstaw problem jaki masz i poproś o poradę, możesz powiedzieć ze polecił klient Sławek z Rzeszowa ten taki namolny co do Niego wydzwania przed zakupem w internecie, bo o wszystko pyta przed zamówieniem, oczywiście odzież i buty zawsze byłem u nich mierzyć w drodze na Jaworzynę, ale narty, kijki - ingternet powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano wczoraj o 06:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:46 sorki poprawka dopiero teraz zauważyłem ze Volkl nie - chyba zrezygnowali, bo wydaje mi się że kiedyś mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano wczoraj o 06:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:48 mają mają - źle kliknąłem z rana w zestawy narty+buty, zamiast w same narty jeszcze raz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi