Skocz do zawartości

Narty ELAN Wingman 86 CTI Fusion X 2025 - Czy te narty nadają się do jazdy agresywnej, czy lepiej sprawdzają się w rekreacyjnym stylu?

Barbara007

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Barbara007 napisał:

<p><a href="https://freaksshop.pl/pl/p/Narty-ELAN-Wingman-86-CTI-Fusion-X-2025-wiazania-EMX-12-GW-Fusion-X/2793">Narty ELAN Wingman 86 CTI Fusion X!</a></p> - Czy te narty nadają się do jazdy agresywnej, czy lepiej sprawdzają się w rekreacyjnym stylu?

Ja bym unikał agresji na stoku. Peace & love!

• Like 1
  • Haha 3

Cze

No to jest zasadnicze pytanie - czy planujesz także jakąś jazdę przytrasową. Jeśli tak - to moim zdaniem niezły wybór. Narta dość szeroka, ale konstrukcyjnie ok - jest drewno i blacha. Minosem - jest kierunkowość nart (jest lewa i prawa). Niemniej jednak są symetryczne i można na nich jeździć na lewo. Pewnie w bardzo twardych warunkach, warto pilnować poprawności założenia - bo jednak jak producent opisuje na dziobach (a może po całości) od strony bez laminatu z włókna mogą być bardziej miękkie. Jeździłem na podobnych - ale w tej samej technologii zrobione (były 2 blachy), zamiana nart nie była odczuwalna, ale też nie było twardego podkładu. Więc trudno się tutaj odnieść. Przy tej konstrukcji, pewnie można na nich ostro pojechać, jedynie szerokość może nieco mulić nartę przy przechodzeniu z krawędzi na krawędź. Ale coś za coś. Ta szerokość będzie się znowóż lepiej sprawować przy jeździe przytrasowej.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

Ja ostatnio miałem na nogach. Z agresją te dechy nie mają nic wspólnego. Te co jeździłem były świeżo po serwisie - ale coś popsuli. Generalnie - dla mnie kompletna porażka. Dalej uważam że najlepsza decha na wszystkie warunki a przynajmniej większość panujących na stoku to np taka 😁

IMG_5107.jpeg

• Like 1

40 minut temu, Bruner79 napisał:

Ja ostatnio miałem na nogach. Z agresją te dechy nie mają nic wspólnego. Te co jeździłem były świeżo po serwisie - ale coś popsuli. Generalnie - dla mnie kompletna porażka. Dalej uważam że najlepsza decha na wszystkie warunki a przynajmniej większość panujących na stoku to np taka 😁

IMG_5107.jpeg

Rossi widać a więcej?

1 godzinę temu, Bruner79 napisał:

IMG_5107.jpeg

Co było z nimi nie tak?

może CTi to jakaś „ugrzeczniona” wersjia?

Jeździłem na Wingmanach 86 Ti w ubiegłym roku. 178cm r16,5

Super deski jesli ktoś chce mieć jedną parę na cały dzień od rana do wieczora, na twardym wyszuranym dobrze trzymały- prawie jak sklepowe gigantki, fajnie w długim i krótkim skręcie.

Bardzo łatwe i przyjazne, fajnie zabierały się za skręcanie i jechały bardzo płynnie.

W śmigu też dawały się ładnie sterować, nie chciały nadmiernie łapać krawędzi.

Brakowało im trochę „kopa” na wyjściu ze skrętu, ale nie powiedziałbym że dramat.

Uważam, że dużo lepsze bardziej „sportowe” od np. Deaconów 84 23/24 które sam mam.

Mam nawet film jak koleżanka na wyciągu mnie nagrała (jazdy proszę się nie czepiać, poczyniłem duże postępy 😛 )

Edytowane przez herbi
  • Like 1

Taka decha co ma 86 pod butem to kopa pewnie nie będzie miała za wielkiego 😉 natomiast jak pisałem - serwis był chyba źle zrobiony, decha dziwnie jechała. Wersja to cti a więc najmocniejsza - mocniejsza niż 86 ti. Miałem wrażenie też że stoję jak na twin tipach - centralnie na środku - wiązania mają dużo przesunięte do przodu. Ale decha podobno świetna 🙂 

• Like 1
  • Thanks 1