Skocz do zawartości

Laworta Ski w Ustrzykach Dolnych - wyjazdy i relacje

Suave

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, Marcos73 napisał:

Cze

Tam są 2 trasy pod kanapą? Tak wygląda, ale na "drugiej brak śniegu - chyba.

pozdro

ps. Stok wygląda spoko, krzesło tez 😉

pod tym względem jest tak jak piszesz, Laworta (i Wańkowa podobnie),

praktycznie jedna szeroka po lewej i prawej, ale jak słabe warunki dośnieżana, oświetlana i lepiej utrzymywane te po lewej stronie patrząc od dołu

• Thanks 1

4 godziny temu, Marcos73 napisał:

Cze

Tam są 2 trasy pod kanapą? Tak wygląda, ale na "drugiej brak śniegu - chyba.

pozdro

ps. Stok wygląda spoko, krzesło tez 😉

To krzesło jest najlepsze, odgania tłumy i można pojezdzić bez kolejek. 😄

Sama górka- najfajniejsza w okolicy!

Trasa 1000m, przewyższenie 250m czyli średnio tylko 25% ale początek dość stromy (około 60%) oraz dolna część trasy też trochę ponad 50% z trawersem.

Druga strona bardziej stroma do połowy, bo tam jest wybrana niecka w połowie trasy, niestety otwierają tylko jak spadnie sporo naturalnego śniegu.

4 godziny temu, Marcos73 napisał:

Cze

No 250km mam - sporo. Z plusów to dość szeroka czerwona trasa. Następnym plusem to kanapa, która nie pompuje na górę zastraszającej ilości narciarzy, więc śmiem przypuszczać, że na trasie jest pusto. Ze zdjęć to wygląda spoko. Trasy ponad 1km długości są ok.

pozdro

Cześć

Bliziutko, z Poznania jest 720 km (dojazd ok 8 godzin), a np. na Hochkar 690 km (dojazd 9h 20 minut). 

pozdro

• Haha 3

6 minutes ago, brachol said:

Cześć

Bliziutko, z Poznania jest 720 km (dojazd ok 8 godzin), a np. na Hochkar 690 km (dojazd 9h 20 minut). 

pozdro

Ja też sprawdziłem ile jest ode mnie - zaledwie 6,5h. Później na pocieszenie pozostało mi już tylko sprawdzić ile jest z Poznania :D. Mimo, że pomysł fajny, ja niestety odpadam.

Edytowane przez SzymQ
  • Haha 3

tak dla porządku, to między Wańkową a Lawortą jest drogą gminną ok. 12 km.

dla podróżnych z daleka  chcących zanocować, 

polecam domek Pani Brygidy w Wańkowej ( w odległości ok. 1000 m od stoku Wańkowa)

telefon: 724 302 031, hasło: dzwonię z polecenia od Sławka z Rzeszowa 🙂

warto, ale każdy ma swoje gusty i możłiwości.

pozdro

• Like 2
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Suave napisał:

tak dla porządku, to między Wańkową a Lawortą jest drogą gminną ok. 12 km.

dla podróżnych z daleka  chcących zanocować, 

polecam domek Pani Brygidy w Wańkowej ( w odległości ok. 1000 m od stoku Wańkowa)

telefon: 724 302 031, hasło: dzwonię z polecenia od Sławka z Rzeszowa 🙂

warto, ale każdy ma swoje gusty i możłiwości.

pozdro

Dzięki, tak sprawdziłem na ich stronie z czystej ciekawości. Maja tam jakieś pokoje do wynajęcia i jest w tym terminie 20-21 - sorka 5 stówek za nocleg ze śniadaniem dla 4-ech osób - w sumie dla pięciu - cena niezależnie od ilości jest taka sama - z ich strony. Pensjonat na stoku. Niestety cena stała niezależnie od ilości osób. czy 1 czy 5 na kwaterze. To takie luźne przemyślenia bez zobowiązań. Może po sezonie warto odwiedzić. Może jakaś paka się zbierze. Ale ciekawa propozycja na krótki wypad. Raczej dwudniowy. 

pozdro

• Thanks 1