Skocz do zawartości

Nowe narty dla zająca - AM czy GS?

zając

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, a_senior napisał:

Też bym zapytał. Zając (jak masz na imię?) dlaczego takie długie? 🙂 Ale ja sie na tego typu nartach nie znam. Może właśnie takie mają być.

Ale mam pytanie. Będziesz woziła dwie (a może trzy) pary nart i je w zależności od warunków i okoliczności zmieniała? Czy z góry zdecydujesz które z nich, ale tylko jedną parę, bierzesz na wyjazd? Do tego, jak rozumiem, nie ciągnie Cię poza trasy. No i ciężko Ci się nosi jakiekolwiek narty, jak sama wyżej pisałaś. BTW, bardziej bym chłopa uruchamiał. Sam swojej pani od lat noszę narty. A ona za to moje kijki. 🙂

Długość już wyjaśniłam (akurat nie boję się długości). Na wyjazd wezmę min. 2pary - zależy od możliwości przewozowych (do kamperka pewnie 3 pary jak nic). Poza trasy raczej na skiturach chodzę lokalnie choć jeśli trafią się możliwości w Alpach to przytrasowo mogę skorzystać (nie mam sprzętu lawinowego i doświadczenia żeby się zapuszczać gdzieś dalej).

Ciężko mi się nosi ciężkie narty, nie jakiekolwiek - głównie chodzi o wkładanie do koszy przy gondolach, nie zawsze jest to problem - dam radę jakoś, zresztą mój mężczyzna też pomaga tylko nie chcę tego wykorzystywać zanadto 😉

Pozdrawiam, Teresa.

• Like 1

5 minut temu, zając napisał:

Ciężko mi się nosi ciężkie narty, nie jakiekolwiek - głównie chodzi o wkładanie do koszy przy gondolach, nie zawsze jest to problem - dam radę jakoś, zresztą mój mężczyzna też pomaga tylko nie chcę tego wykorzystywać zanadto 😉

Muszę to żonie zacytować. 🙂 Ale już znam odpowiedź: "trzeba się było nie żenić". 🙂 Szczerze mówiąc noszenie dwóch par nart mi nie przeszkadza. Nawet wkładanie ich do koszy jakoś ogarniam. Ale i tak wolałbym nosić jedną parę, nawet ciężką. 🙂

• Haha 1